„KTC HT27V13” monitoriaus apžvalga: neįtikėtinai pigus monitorius, kuris puikiai tiks ieškantiems nebrangaus ir kokybiško produkto

KTC

Lukas Snarskis

2023-11-19, 12:30 (atnaujinta 2023-11-19, 12:31)

0 komentarų

Perkant naują nešiojamą kompiuterį mes gauname pilną komplektą – klaviatūrą, ekraną ir visą kitą, kas reikalinga norint sėkmingai naudotis kompiuteriu. Tačiau jeigu įsigijome stacionarų įrenginį – tuomet mums visus komponentus reikia įsigyti atskirai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„KTC HT27V13” monitoriaus apžvalga: neįtikėtinai pigus monitorius, kuris puikiai tiks ieškantiems nebrangaus ir kokybiško produkto

Bene svarbiausias kiekvieno kompiuterio komponentas – monitorius. Kartais jis praverčia net ir naudojantis nešiojamu kompiuteriu. Monitorius yra ne tik fiziškai didžiausias priedas, bet ir tas, kurį išsirinkti nėra taip paprasta, o tuo pačiu ir pigu. Tačiau rinkoje galima rasti ir nebrangių įrenginių, o vieną tokį neseniai išbandėme ir mes.

Pastarąsias kelias savaites galėjau išbandyti Kinijos bendrovės KTC sukurtą 27 colių įstrižainės monitorių. Šį įrenginį apžvalgai mums atsiuntė „Geekbuying“, o jeigu norėsite jį įsigyti – spauskite čia. Tiesa, norėčiau atkreipti dėmesį, jog už šią apžvalgą mums niekas nemokėjo ir ji yra paremta asmenine naudojimosi paskirtimi.

Jeigu esate žaidimų gerbėjai – jums svarbu vienos savybės, jeigu dirbate su grafika – tuomet prioritetas teikiamas kitiems parametrams, o jeigu jums tiesiog reikia elementariausio monitoriaus – svarbu, kad kaina būtų prieinama, o visa kita, tikriausiai, nėra taip svarbu. Taigi, ar „KTC H27V13“ monitorius, kuris siūlo 10 bitų ekraną su 100 Hz atsinaujinimo dažniu yra vertas jūsų dėmesio? Pabandykime tai išsiaiškinti.

Dizainas

Vos tik gavus šį KTC monitorių, dar nė neišpakavus jo, tapo aišku, kad tai bus labai lengvas produktas. Žinoma, tą sufleravo itin kompaktiška ir lengva dėžė, o ją atidarius – tuo galėjau ir įsitikinti. Su „HT27V13“ monitoriumi atkeliauja maitinimo laidas, HDMI laidas, stovas ir, žinoma, pats monitorius su keletu instrukcijos lapelių.

Pats ekranas labai lengvas, o stovas pasirodė lengvas kaip plunksna. Kas patiko labiausiai, jog norint sudėlioti viską į savo vietas – nereikia jokių papildomų įrankių. Tiesiog paimame stovą ir įstumiame jį į reikiamą vietą monitoriaus nugarėlėje. Ir viskas. Paprastesnį procesą sugalvoti ganėtinai sudėtinga.

Kalbant apie patį monitorių, „KTC HT27V13“ ekrano rėmeliai yra ganėtinai siauri, o atsižvelgiant į kainą, sakyčiau, kad netgi labai siauri. Kiek didesnė tik apatinė kraštinė, kur rasime gamintojo logotipą ir nedidelę LED indikatorių. Įjungimo ir valdymo svirtelė įmontuota nugarėlėje, toje pačioje pusėje, kur ir LED švieselė. Priešingoje pusėje – visos monitoriaus jungtys.

Trumpai apie patį stovą. KTC siūlo plastmasinį variantą, kas yra nesunkiai nuspėjama, atsižvelgiant į kainą. Nors visa konstrukcija ganėtinai paprasta ir lengva, tačiau ekranas stovi ganėtinai stabiliai. Galbūt tik norėtųsi didesnių reguliavimo galimybių, nes dabar galima tik pakeisti pakrypimo kampą. Jeigu to neužtenka – rekomenduočiau įsigyti VESA stovą. Monitorius labai lengvas, todėl čia tiks ir patys pigiausi variantai su 100 x 100 mm palaikymu.

Ekranas

Maždaug 120 eurų kainuojantis monitorius specifikacijų lape pernelyg nesublizga, tačiau už tokią kainą pasiūlo dėmesio vertas savybes. Čia naudojama 10 bitų VA panelė su Full HD raiška bei 100 Hz atsinaujinimo dažniu. Viskas kaip ir nėra blogai, tačiau tikrai ne kažkoks stebuklas.

Tikriausiai daugeliui norėtųsi turėti 4K raiška pasižymintį monitorių, tačiau kaip biudžetiniam variantui – tiks ir tokia. Vaizdas ekrane atrodo tikrai neblogai ir ekrano taškų skaičiavimas tikrai nėra geriausia veikla, kuria galima užsiimti turint šį monitorių. Sakyčiau, kad gal netgi priešingai. Esu kiek nustebęs pakankamai kokybišku vaizdu ekrane.

Kalbant apie specifikacijas, galima dar paminėti 4000:1 kontrasto santykį, 106 proc. sRGB spalvų gamos padengimą ir HDR palaikymą. Nežinau, galbūt mano lūkesčiai labai nedideli, tačiau man išties patinka tai, ką matau šiame ekrane pastarąsias keletą savaičių. Matymo kampai – geri, vaizdas gal ne pats kontrastingiausias, tačiau pakankamai geras.

Vartyti naujienų portalus ir rengti dokumentus yra vienas malonumas, net „Netflix” serialai atrodo labai neblogai dėka išmaniai kontrastą reguliuojančios technologijos. Verta paminėti, jog „KTC H27V13“ palaiko ir režimą, sumažinantį mėlynos šviesos kiekį. Mėgstantys iki išnaktų sėdėti prie kompiuterio tikrai tai įvertins, nes kitą dieną akys nebus taip stipriai išvargę ir nesijausite lyg suvirintojas, dirbęs be apsauginių akinių. Prie akių komforto prisideda ir iki minimumo sumažintas ekrano mirgėjimas.

Veikimas

Vienas didžiausių „KTC HT27V13“ monitoriaus trūkumų – vos keletas jungčių. Čia nerasime gausaus pasirinkimo ir realiai turime dvi opcijas – VGA ir HDMI jungtys. Veikiausiai, kažko daugiau tikėtis tokiame kainos segmente ir neverta. Prietaiso nugarėlėje taip pat rasime audio lizdą ir, žinoma, maitinimo laidui skirtą jungtį. Ir viskas.

Daugiau didesnių trūkumų čia rasti bus tikrai sunku. Šis KTC palaiko 100 Hz, kas turėtų patikti pradedantiesiems geimeriams. Aišku, toks atsinaujinimo dažnis nėra didelė naujiena, o aukštesnės klasės monitoriai gali pasiūlyti ir ženkliai spartesnį atsinaujinimą, tačiau tai tikrai puiki savybė, ypatingai vos kiek daugiau nei 100 eurų kainuojančiam monitoriui.

Ai, nėra čia ir garsiakalbių. Bent jau aš dėl to tikrai nepykstu. Kai kurie tokios klasės monitoriai siūlo 5W garsiakalbius, kurių realiai klausytis yra tiesiog neįmanoma, todėl jau geriau nieko nei kažkas, ko tikrai niekas nenaudoja. O gal naudoja? Na, nežinau, man to tikrai nereikia. O tie, kurie svarstys įsigyti šį produktą – nepamirškite ausinių arba kolonėlių, kurias reikalui esant galėsite laidu pasijungti į „KTC HT27V13“.

Verdiktas

Okay, akivaizdu, jog „KTC HT27V13“ yra pigus monitorius, kuris turi keletą trūkumų, tačiau visumoje siūlo pakankamai geras savybes. Jau pabodo įvardinti kiek jis kainuoja, veikiausiai, atsimenate ir taip, todėl pasakysiu, kad šis prietaisas – vertas tų pinigų, kurių už jį prašoma.

100 Hz atsinaujinimo dažnis, pakankamai geras vaizdas ekrane, galimybė panaudoti stovą su VESA jungtimi. Nežinau ar gali reikėti dar kažko, ieškantiems nebrangaus monitoriaus. Net ir ekrano rėmeliai yra pakankamai siauri, kas prideda papildomos vertės šiam modeliui.

Ką galėčiau pridėti? Turėčiau paminėti, jog norintys jį įsigyti – tai padaryti galite paspaudę čia. Dabar šis KTC produktas parduodamas vos už 104,99 eurus, o tam tereikia panaudoti nuolaidos kodą NNNKTVY32. Už tokią kainą surasti kažką geriau yra arba labai sunku arba tiesiog neįmanoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas