„Logitech K380” klaviatūros apžvalga: geresnės belaidės klaviatūros už 30€ nė su žiburiu nerasi

Lukas Snarskis

2023-03-18, 16:05 (atnaujinta 2023-03-19, 09:33)

0 komentarų

Turbūt nerasime žemėje žmogaus, kuris turi stacionarų kompiuterį, tačiau nenaudoja jokios klaviatūros. Tai neatsiejamas kompiuterio priedas, reikalingas daugeliui. Didėlė paklausa – didelė ir pasiūla, o išsirinkti tinkamiausią produktą ne visuomet taip jau ir paprasta.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Logitech K380” klaviatūros apžvalga: geresnės belaidės klaviatūros už 30€ nė su žiburiu nerasi

„Logitech“ kompanijos pavadinimas turbūt yra žinomas daugeliui, o ir mūsų portale jau yra ne vieno šios bendrovės produkto apžvalga. Dar visai neseniai, gavome ir dar vieną – tai „Logitech K380“ belaidė klaviatūra, kuri nustebins ne tik žema savo kaina, bet ir itin kompaktišku dizainu.

Lietuvoje ši belaidė klaviatūra parduodama už maždaug 30 eurų, tačiau ar verta ją pirkti? Kviečiu iš arčiau pažvelgti į naująją „Logitech K380“ klaviatūrą, kurią aš testavau pastarąsias keletą savaičių. Kaip ir įprasta, pradėkime nuo šio įrenginio dizaino.

Dizainas ir patogumas

Logitech K380 / Luko Snarskio nuotr.

Ką „Logitech“ tikrai mėgsta – tai nustebinti spalvų gausa. Daugelis bendrovės produktų yra prieinamas bent keleto skirtingų spalvų, o ne išimtis yra ir „Logitech K380“ variantas, kurį galėsite išsirinkti iš penkių spalvų – tai smėlio, rožinės, grafito, baltos ir rožinės arba, kaip rašo pats gamintojas, levandų limonado. Būtent šį modelį testavau ir aš.

Vos tik išpakavus šią klaviatūrą galima pastebėti, jog ji yra pakankamai kompaktiška, o visuose kraštuose yra tik labai nedidelė briauna. „K380“ yra pagaminta iš plastiko, tačiau dėl savo plono korpuso ir mažo dydžio gali susidaryti įspūdis, kad tai pakankamai brangus produktas. Verta pastebėti ir tai, jog korpuso storis nėra vienodas ir priekinė dalis yra žymiai plonesnė nei galinė, todėl ja patogiau naudotis.

Logitech K380 / Luko Snarskio nuotr.

Į akis krinta ir ganėtinai neįprasta mygtukų forma – jie yra apvalūs, o viršutinė mygtukų eilė bei komandų mygtukai – labiau ovalūs. „Logitech K380“ savo dizaino sprendimais kiek primena mano anksčiau bandytą „POP Keys“ variantą, tačiau čia mygtukai beveik pilnai prigludę prie korpuso.

Kaip jau minėjau, klaviatūros nugarėlėje – nedidelis iškilimas, kur rasime baterijas. Ką dar būtų galima paminėti yra tai, kad šis produktas atkeliauja be USB jungties, todėl „Logitech K380“ galima prisijungti tik su „Bluetooth“.

Mygtukai ir veikimas

Logitech K380 / Luko Snarskio nuotr.

Perkant naują klaviatūrą – labai svarbu yra jos patogumas, o šis naujasis „Logitech“ modelis gali tapti šiokiu tokiu iššūkiu. Kaip jau minėjau, ši belaidė klaviatūra yra ganėtinai kompaktiško dydžio, mygtukai – apvalūs ir pakankamai maži, o tarpai tarp jų – itin nedideli.

Dėl visų aukščiau išvardintų priežasčių, rašymas gali būti ne toks sklandus kaip norėtųsi ir rašant greičiau gali būti sunku pataikyti į norimą mygtuką. Bent jau man, tai yra ganėtinai didelė problema, tačiau kai kurie iš jūsų gali ir visai su tuo nesusidurti. Viskas labai priklauso nuo jūsų pirštų dydžio, bent jau taip būčiau linkęs galvoti aš.

Patys mygtukų paspaudimai – ganėtinai tylūs ir tikrai neturėtų būti problema net ir tiems, kurie mėgsta būti itin tylioje aplinkoje. Kasdienėms reikmėms aš naudoju „Logitech K860“ klaviatūrą, tai galiu pasakyti, kad jos mygtukų garsas yra gerokai įkyresnis nei naujosios „K380“.

Kaip jau įprasta, „Logitech“ šią belaidę klaviatūrą aprūpino ir trijų įrenginių sąsajos galimybe, kas leis šiuo įrenginiu naudotis tikriausiai su visais norimais prietaisais. Norint persijungti prie kito – tereikės paspausti vieną iš trijų mygtukų, kurie išskirti kita spalva. Paprasta, žavinga ir smagu, kad tokia galimybė yra vos 30 eurų kainuojančioje klaviatūroje.

„Logi Options+“ programėlė, kuri prieinama tiek „Windows“, tiek ir „Mac“ vartotojams, leis koreguoti keturių mygtukų funkcijas, kas taip pat yra didelius pliusas už tokią kainą. Tiesą pasakius, jeigu šios klaviatūros dydis tinkamas – kažką geriau surasti už tokią kainą būtų labai sunku.

Baterija

Logitech K380 / Luko Snarskio nuotr.

„Logitech K380“ belaidė klaviatūra veikia su dviem AAA baterijomis, o gamintojas įsitikinęs, kad jų turėtų pakakti 24 mėnesiams naudojimosi. Atsižvelgiant į tai, jog klaviatūrą testavau tik keletą savaičių – patikrinti šį teiginį yra itin sudėtinga.

Kaip bebūtų, jeigu tai ir nėra itin tikslus laikotarpis – net ir pusė jo būtų išties puikus variantas. Tiesa, reikėtų paminėti ir tai, jog klaviatūra neturi galimybės prijungti jokių laidų, todėl naudoti baterijas yra vienintelė opcija.

Verdiktas

Logitech K380 / Luko Snarskio nuotr.

Naujasis „Logitech“ šedevras, kurį Lietuvoje galima įsigyti vos už 30 eurų yra bene geriausias pasirinkimas tiems, kuriems nereikia pilno dydžio arba mechaninės klaviatūros. „K380“ modelis yra itin kompaktiškas, spalvingas, o baterijas keisti reikės kas keletą metų. Sunku būtų sugalvoti ko dar gali reikėti.

Už nedidelę pinigų sumą „Logitech“ pasiūlė itin konkurencingą produktą, kuri dar ir galima susieti su trimis skirtingais įrenginiais. Jeigu tik jūsų pirštams ši klaviatūra nėra per maža – tuomet nematau priežasties kodėl reikėtų ieškoti kitokio pasirinkimo. Perkam.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas