„Logitech Lift” pelės apžvalga: netradiciniai dizaino sprendimai, kurie pasiūlys maksimalią ergonomiką

Lukas Snarskis

2022-11-04, 07:00 (atnaujinta 2023-10-16, 17:24)

0 komentarų

Patogumas yra vienas svarbiausių dalykų tiems, kurie praleidžia daug laiko naudodamiesi kompiuteriais. Tai itin aktualu jeigu jūsų darbas yra aštuonias ar daugiau valandų praleisti prie ekranų, o pelė ir klaviatūra nuolat kontaktuoja su rankomis. Būtent dėl to gamintojai nuolat pristato įvairiausių produktų, kurie palengvintų kasdienybę ir darbus paverstų kiek įmanoma sklandžiais.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Logitech Lift” pelės apžvalga: netradiciniai dizaino sprendimai, kurie pasiūlys maksimalią ergonomiką

„Logitech“ per pastaruosius keletą mėnesių pristatė ne vieną naują produktą, o tarp jų ir nauja, itin ergonomiška belaidė pelė. „Logitech Lift“ yra tarsi tęsinys to, ką gamintojas siūlė dar 2018 metais, kuomet pademonstravo „MX Vertical“ pelytę. Nors pastarasis modelis buvo pristatytas jau daugiau nei prieš ketverius metus, tačiau iki šiol siūlė neįtikėtiną patogumą, kurį dabar gamintojas nusprendė atnaujinti.

Pastaruoju metu turėjau galimybę išbandyti būtent naująją „Logitech Lift“, kuria naudojausi pastarąsias keletą savaičių. Kviečiu skaityti toliau ir sužinoti ar ši bendrovės naujiena yra verta jūsų dėmesio ir maždaug 60 – 80 eurų, kurių prašo Lietuvoje veikiantys pardavėjai.

Dizainas ir patogumas

Visų pirma, perkantiems „Logitech Lift“ – vertėtų būti itin budriems. Gamintojas yra sukūręs du šios pelės variantus – vienas jų skirtas kairiarankiams, o kitas – dešiniarankiams. Tiesa, kairiarankiai turi tik vieną spalvinį variantą – tai grafito spalvos modelis. Ši spalva prieinama ir dešiniarankiams, o taip pat siūlomas ir rožinis bei baltas variantas. Mano testuojamas modelis, kaip galima matyti iš nuotraukų, yra grafito spalvos.

Jeigu esate naudoję „Logitech MX Master“ serijos belaides peles – grafito spalvos modelis jums pasirodys jau kažkur matytas. Ko nebūtų galima pasakyti apie pačios pelės formą. Kadangi tai vertikali pelė – tai reiškia, jog ji yra kiek iškelta į viršų, priešingai nei daugeliui įprasta, pakankamai plokščia, forma. Tiesa, „Lift“ naudojamas ganėtinai optimalus 57 laipsnių kampas, kuris yra gerokai natūralesnis nei visiškai vertikalaus ar horizontalaus objekto.

Priekinė šios „Logitech“ belaidės pelės pusė padengta plastiku, o užpakalinė dalis guminiu paviršiumi, kuris neleidžia įrenginiui išslysti iš rankos. Rankoje ši pelė nugula puikiai, daugiau turbūt nelabai ką ir būtų pridėti. Kalbant apie mygtukus, jų čia yra šeši: įprastiniai kairysis ir dešinysis, taip pat atgal / pirmyn, vidurinis DPI mygtukas ir slinkties ratukas su viduriniu paspaudimu.

„Logitech Lift“ yra sukurta taip, jog jūsų ranka atsidurtų ganėtinai ergonomiškoje padėtyje, kas leistų sumažinti raumenų darbą. Ir jeigu jūsų plaštakos nėra itin didelės – tuomet ši belaidė pelė turėtų būti puikus darbo įrankis. Žinoma, norint ja naudotis nejaučiant papildomo diskomforto – prireiks šiek tiek laiko. Juk jos mygtukų išdėstymas yra visiškai kitoks nei daugelis iš mūsų esame įpratę.

Mygtukai ir veikimas

Pradėkime nuo „Logitech Lift“ esamų mygtukų. Kaip jau minėjau, ši pelė turi jų šešis. Dešinėje pusėje rasime kairyje ir dešiniuosius klavišus, ratuką tarp jų su paspaudimo galimybe, DPI mygtuką, o kairėje pelės pusėje – pirmyn/atgal mygtukai, kurie valdomi nykščiu. Tiesa, apatinėje „Lift“ dalyje rasime ir mygtuką, kuris leis prijungti šį įrenginį prie trijų skirtingų prietaisų.

Kalbant apie patogumą – viskas kaip ir tvarkoje, visi mygtukai savo vietose ir juos paspausti yra itin paprasta. Tiesa, jeigu vienu metu naudojate keletą įrenginių ir norite greitai perjungti pelę, kad ji veiktų su vienu iš jų – tai bus turbūt pats nepatogiausias veiksmas, kokį galima atlikti su šiuo „Logitech“ produktu. Kaip jau minėjau, pastarasis mygtukas įmontuotas apatinėje dalyje, todėl kiekvieną kartą norint persijungti į kitą prietaisą – teks pakelti pelę. Tikrai nepatogu, tačiau šią problemą galima išspręsti su „Logi Options+“ programėle. Apie tai kiek vėliau.

Kaip jau minėjau apžvalgos pradžioje, „Logitech Lift“ tikrai pareikalaus papildomo laiko tam, kad išmokti tinkamai ja naudotis. Neneigsiu, iš pradžių buvo nusiteikęs ganėtinai skeptiškai ir galvojau, jog priprasti prie tokios pelės formos reikės daug laiko. Deja, bet klydau. Jau po pirmos dienos viskas buvo gerokai paprasčiau nei tikėjausi. Žinoma, dar kartą atkreipsiu dėmesį, jog ši pelė gali būti visiškai netinkama tiems, kurie turi dideles rankas, todėl prieš perkant – rekomenduoju pasibandyti, nes vėliau gali tekti smarkiai nusivilti.

Pratęsiant apie „Lift“ belaidės pelės mygtukus – gamintoją būtų galima pagirti, nes jų paspaudimas yra puikus, o atsakymo laikas taip pat nekliūna. Tiesa, nors mygtukai ir spaudžiasi maloniai, tačiau jų skleidžiamas garsas primins gerokai pigesnes peles ir šio „Logitech“ produkto niekaip negalėčiau priskirti prie tyliai veikiančių.

„Logitech Lift“, kaip ir daugelis kitų bendrovės produktų, gali būti valdomas su „Logi Options+“ programėle, kurią paminėjau kiek aukščiau. Ji suteiks galimybę ne tik susikonfigūruoti keturis pelės mygtukus taip, kad jie atliktų norimus veiksmu, tačiau ir pasiūlys daugybę kitų opcijų, pavyzdžiui, pasikeisti žymeklio greitį. „Options+“ jums suteiks galimybę ir persijungti į kitą įrenginį, tiesiog nukeliaujant į ekrano kraštą ir taip atsiduriant kito prietaiso ekrane. Puiki savybė, kuri leis pamiršti labai nedėkingą mygtuko poziciją.

Baterija

Pastaruoju metu teko testuoti ne vieną naują „Logitech“ produktą ir panašu, kad gamintojas nusprendė atsisakyti įkraunamų baterijų naudojimo. Su AA baterijomis veikė neseniai išbandyti „POP“ serijos įrenginiai, o analogišką sprendimą rasime ir „Lift“ belaidėje pelėje. Čia naudojama viena AA tipo baterija, o jos turėtų užtekti maždaug dvejiems metams.

Labai daug kažką pasakyti šioje vietoje nepavyks. Kaip jau minėjau „Logitech POP“ pelės apžvalgoje, kurią rasite paspaudę čia, Nesu didelis neįkraunamų baterijų gerbėjas, tačiau jeigu jos keisti nereikia du metus – tai kodėl gi ne. Aš labai retai kada naudoju tokio tipo įrenginius ilgiau nei metus, tai, tikriausiai, net nepavyks patikrinti ar išties baterija veiks taip ilgai. Kaip bebūtų, kas porą metų pasikeisti vieną bateriją – menka problema.

Verdiktas

Įvertinti šią belaidę „Logitech“ pelę tikrai nesunku. Viskas netgi labai paprasta – jeigu daug dirbate prie kompiuterio ir norite ergonomiško produkto – pats laikas įsigyti šį įrenginį. Tiesa, tam yra viena sąlyga – jūsų rankos neturėtų būti itin didelės, nes kitaip tai bus blogiausias pirkinys, kokį galėtumėte išsirinkti savo pamėgtoje elektronikos parduotuvėje.

„Logitech Lift“ turi keletą spalvinių opcijų, o tarp jų tinkamiausią ras kiekvienas. Pelė nėra itin brangi, ji itin patogi, baterijos keitimą bus galima pamiršti bent porai metų. Ko dar galima norėti? Tai neabejotinai yra vienas geriausių įrenginių, kurie pasirūpins ne tik patogumu, tačiau ir puikia ergonomika. Rekomenduoju.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas