„Logitech MX Master 3s” apžvalga: produktas, kuris brėžia išskirtines produktyvumo linijas

Lukas Snarskis

2022-08-09, 11:25 (atnaujinta 2023-10-16, 17:25)

1 komentaras
„Logitech MX Master 3s” apžvalga: produktas, kuris brėžia išskirtines produktyvumo linijas

Prekinis ženklas „Logitech“ yra puikiai žinomas kiekvienam, kuris turi kompiuterį. Įvairius komponentas bendrovė kuria jau ne vienerius metus, o tarp populiariausių rasime ir gausų pasirinkimą klaviatūrų bei pelių. Būtent pastarąjį produktą testavau ir aš, mat, mane pasiekė naujausias „MX Master“ serijos produktas.

„Logitech MX Master“ jau spėjo tapti produktyvumo sinonimu, o tai sukelia nemažai iššūkių ir pačiam gamintojui. Kaip žinia, bendrovė, dar visai neseniai, pristatė naująją „MX Master 3S“ pelę, kuri privalo pratęsti savo pirmtakų sėkmę. Tačiau ar šiai naujienai pavyko tai padaryti? Kviečiu pažvelgti į detalią šio produkto apžvalgą.

Dizainas ir patogumas

Visų pirma, vos tik išpakavus šią „Logitech“ naujieną, nesunku pastebėti, jog ji visiškai nesiskiria nuo senesnės kartos „MX Master 3“ pelės – jos atrodo identiškai. Tiesa, gamintojas kiek pakoregavo spalvų gamą ir dabar vietoje juodos ir pilkos versijų, mes galime rinktis iš grafito, juodos arba šviesiai pilkos opcijų. Kiti naujosios „MX Master 3S“ elementai taip pat yra nepakitę.

Naujoji pelė yra 84,3 x 51 x 129,4 mm dydžio ir sveria 141 gramą, kas aiškiai sufleruoja, jog tai nėra itin kompaktiškas produktas. Daugiau keliaujantiems ir turintiems mažai vietos savo kuprinėje tai gali būti ir problema, tačiau ši pelytė nėra orientuota į tai. Pagal savo formas ir dydį ji puikiai tiks tiems, kurių rankos yra vidutinio ar didesnio dydžio. Ir ji yra itin patogi, kas tikriausiai nenustebins tų, kurie naudojasi senesnės kartos modeliu.

Erdvė, kuri skirta nykščiui – puikaus dydžio, o ir pačios pelės dydis yra toks, jog ja labai malonu ir patogu naudotis. Taip, kaip jau minėjau, tai tikrai nėra mažas įrenginys, tačiau tas dydis suteikia daugiau privalumų nei trūkumų.

Mygtukai

Naujoji „Logitech MX Master 3S“ turi septynis mygtukus – trys iš jų yra visiems įprasti. Tai kairysis, dešinysis ir ratukas per vidurį. Kairėje įrenginio pusėje rasime dar du mygtukus, vadinamuosius ketvirtąjį ir penktąjį, o kiek aukščiau – horizontalaus slinkimo ratuką. Septintasis mygtukas įmontuotas kiek žemiau vidurinio. Žinoma, visų jų atliekamas funkcijas galima keisti „Logitech Options+“ programėlėje.

Priklausomai nuo to jūsų pomėgių naudojantis kompiuteriu, mygtukus galima susiprogramuoti išties patogiai. Menka paslaptis, jog rašymas yra mano kasdienis užsiėmimas, todėl aš pasirinkau funkcijas, supaprastinančias man kasdienę veiklą. Ketvirtąjį ir penktąjį mygtuką naudoju kopijavimo užduotims, kiek aukščiau esantį ratuką – slankioti tarp skirtingų naršyklės skirtukų, o septintasis mygtukas puikiai pasitarnauja fiksuojant ekrano vaizdus.

Negaliu nepaminėti ir to, jog mygtukų paspaudimai yra itin tylūs, ypatingai kairysis ir dešinysis. Tai akcentuoja ir pats gamintojas, kuris pabrėžia, jog „MX Master 3S“ yra viena tyliausių pelių ir su tuo būtų labai sunku nesutikti. Tiesa, ketvirtasis ir penktasis mygtukai turi kiek didesnį paspaudimo garsą nei likusieji. Norėčiau atkreipti dėmesį ir į horizontalaus slinkimo ratuką, kurio pozicija gali pasirodyti kiek keista. Bent jau man, iš pradžių, buvo kiek nepatogu juo naudotis, nes jis yra kiek per arti plaštakos.

Dar vienas dalykas, kurio nepaminėjau – gestų mygtukas. Tai turbūt mažiausiai reikalingas funkcionalumas, kurį siūlo „Logitech“, tačiau galbūt kažkam tai bus aktualu. Ten kur nugula mūsų nykštys, yra paspaudžiama erdvė, kuri gali aktyvuoti gestų valdymą. Tiesą pasakius, šia galimybe neteko pasinaudoti ir bent jau man tai yra visiškai nereikalinga, bet gal jums prireiks. Nežinau. Galiu pasakyti tik tiek, kad tai tikrai nėra pats patogiausias paspaudimas.

Veikimas

„MX Master 3S“ naudojamas itin tikslus „Darkfield“ jutiklis, kuris gali pasiekti 8000 DPI, kas yra išties puikus rodiklis. Šis skaičius nurodo taškų kiekį viename colyje, o verta pastebėti ir tai, jog jis yra dvigubai didesnis nei šio „Logitech“ šedevro pirmtake. Tai daugiau nei 4000 ankstesnio modelio. Ir nors šis skaičius ir nenustebins užketėjusių žaidimų gerbėjų, tačiau kasdieniam naudojimui – to daugiau nei pakankamai.

Verta pastebėti, kad „Logitech MX Master 3S“ be didesnių problemų galima naudoti ne tik ant tam skirto kilimėlio, tačiau ir tiesiog ant stalo ar kito lygaus paviršiaus. Tai, žinoma, užtikrina pakankamai aukštas DPI bei „Logitech“ naudojama judesių fiksavimo technologija. Pastaroji veikia iš esmės be priekaištų ir pele galima naudotis iš esmės ant bet kokio paviršiaus, koks jums tik gali šauti į galvą. Tiesa, su sąlyga, kad jis daugiau ar mažiau yra tolygus.

Negaliu nepaminėti ir puikios baterijos, kuri privers jus pamiršti apie įkrovimus. „Logitech Master 3S“ yra aprūpinta 500 mAh talpos baterija, kuri įkraunama su USB-C laidu, o pilno įkrovimo, gamintojo teigimu, pakaks net 70 dienų. Deja, tačiau kol kas dar nespėjau to pilnai išbandyti, tačiau galiu pasakyti, kad nuo pat šio produkto gavimo – įkrovimo procedūros atlikti neteko. Mane šis įrenginys pasiekė su maždaug 50 proc. baterijos ir šiai dienai turiu dar 20 proc. likutį. Įskaitant kelių savaičių intensyvų naudojimosi ir savaitę kiek pasyvesnį – manau, kad tikrai labai solidus rezultatas.

Tiesa, jeigu jums patinka skaičiai, tai galiu pasakyti, kad, „Logitech“ teigimu, vienos minutės įkrovimas leis naudotis naująja „MX Master 3S“ pele net 3 valandas.

Verdiktas

Naujoji „Logitech MX Master 3S“ įvertinti tikrai nėra sudėtinga – tai puiki pelė, kuri dar ir labai patogi. Daugelis produktų dažnai turi tam tikrų trūkumų, tačiau surasti kažką prasto šiame įrenginyje – ypatingai sudėtinga misija.

Įvairius tekstus rašau jau ne vienerius metus, o be klaviatūros yra labai svarbu turėti ir patogią pelę, kuri palengvintų kasdienę veiklą. „Logitech MX Master 3S“ yra tas įrankis, kuris mano darbą palengvino taip, kaip nesitikėjau aš pats. Tai neabejotinai geriausia pelė, kurią esu bandęs ir jeigu ieškote produktyvumo viršūnės – ją siūlo būtent „Logitech“.

Taip, ji gali būti įkandama ne visiems dėl savo kainos, kuri Lietuvoje siekia maždaug apie 110 eurų. Jeigu jums tai ne problema ir nesate užkietėjęs žaidimų fanatas, kuriam reikėtų specifinio produkto, tai „MX Master 3S“ yra būtent tai ko jums reikia. Taškas.

1 komentarų

tomas

žiurkikė - superinė.
"klik" garsui priklausomas :) pasigedau.
Turiu šviesų modelį.. chemija, kuria bandžiau nuvalyti nešvarumus (putos, fairy, dantų pasta, WC ploviklį, židinių stiklų ploviklį, švitrinį popierių... ((sodos, acto, 646, benzino nebandžiau)) ) neplauna. Kas per stebuklinga plastmasė (plastmasė?)???
Ypač nepakanti nešvarumam.
Imti juodą.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas