„Logitech POP Keys” apžvalga: stilinga ir kompaktiška klaviatūra su niekam nereikalingais mygtukais

Daugelis mechaninių klaviatūrų, kurias galima rasti rinkoje, pasižymi keistais dizaino sprendimais ir atrodo ganėtinai niūriai. Tačiau „Logitech“ pristatė produktą, kuris pasiūlys kai ką, kas, galbūt patiks daugeliui.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia

Dar visai neseniai, „Logitech“ pristatė naująją „POP Keys“ mechaninę klaviatūrą, kuri Lietuvoje parduodama nuo maždaug 85 eurų, o kai kur jos kaina gali siekti ir beveik 100. Išskirtinis dizainas, keletas papildomų mygtukų ir keletas savybių, kurios daugeliui jau matytos kituose bendrovės produktuose. Tačiau ar tai verta jūsų dėmesio?

Kviečiu iš arčiau pažvelgti į naująją „Logitech POP Keys“ mechaninę klaviatūrą, kurią aš testavau pastarąsias keletą savaičių. Kaip ir įprasta, pradėkime nuo šio įrenginio dizaino.

Dizainas ir patogumas

Visų pirma, naujoji „Logitech POP Keys“ yra itin spalvinga ir jūs ją galite įsigyti vienos iš trijų spalvinių gamų – juodos, pilkos ir geltonos, rožinės arba „Daydream“ variantą. Mano testuojamas modelis yra geltonos, juodos ir pilkos spalvų bei atrodo išties gražiai. Galėčiau pasidžiaugti ir tuo, jog „Logitech“ puikiai pataikė su spalviniu variantu, nes ši klaviatūra puikiai dera prie mano juodo stalo ir suteikia jam papildomos gyvybės bei žavesio.

Į akis krinta ir ganėtinai neįprasta mygtukų forma – jie yra apvalūs, o didesnieji – smarkiai užapvalintais kampais. „POP Keys“ savo dizaino sprendimais kiek primena seniau naudotas spausdinimo mašinėles, kurios taip pat turėdavo apvalius mygtukus, tačiau „Logitech“ pasiūlytos spalvinės opcijos suteikia papildomos gyvybės ir išskirtinumo.

Vos tik išpakavus šią klaviatūrą galima pastebėti, jog ji yra pakankamai kompaktiška, o visuose kraštuose yra tik labai nedidelė briauna. „POP Keys“ yra pagaminta iš ganėtinai storo plastiko, kas nesukuria aukščiausios klasės produkto įvaizdžio ir labiau primena žaislinį įrenginį. Norėčiau atkreipti dėmesį, jog ji yra ir pakankamai sunki, mat jos svoris siekia kone 800 gramų.

Klaviatūros nugarėlėje – nedidelis iškilimas, kur rasime baterijas, o taip pat ir specialią vietą USB kištukui, jeigu nuspręstumėte prie kompiuterio prisijungti per „Bluetooth“ bei neeikvoti USB lizdų savo įrenginyje. Tai turėtų būti didelis privalumas tiems, kurie dažnai pameta smulkesnius daiktus, nes šiuo atveju tai padaryti būtų itin sudėtinga – viskas paslėpta po dangteliu, visai greta baterijų.

Atkreipčiau dėmesį ir į tai, jog nugarėlėje pasigedau papildomų kojelių, kurios leistų bent kažkiek koreguoti šios mechaninės klaviatūros poziciją. Deja, bet tokios galimybės nėra.

Mygtukai ir veikimas

Perkant naują klaviatūrą – labai svarbu yra jos patogumas ir „POP Keys“ daugeliui gali tapti šiokiu tokiu iššūkiu. Kaip jau minėjau, šis produktas yra ganėtinai kompaktiško dydžio, mygtukai – apvalūs ir pakankamai maži, o tarpai tarp jų – itin nedideli.

Dėl visų aukščiau išvardintų priežasčių, rašymas gali būti ne toks sklandus kaip norėtųsi ir rašant greičiau gali būti sunku pataikyti į norimą mygtuką. Bent jau man, tai yra ganėtinai didelė problema, tačiau kai kurie iš jūsų gali ir visai su tuo nesusidurti.

Privalu paminėti ir tai, jog „Logitech“ šiame produkte nusprendė nenaudoti „Cherry MX“ jungiklių ir vietoj jų pasirinko „TTC Brown“. Didelių veikimo skirtumų surasti būtų išties sunku, žvelgiant bendrai į šių jungiklių savybes, tačiau garsumo skirtumas – tikrai pastebimas. „Logitech POP Keys“ mygtukų paspaudimus, greičiausiai, girdės net ir jūsų kaimynai ar greta dirbantys kolegos.

Geros naujienos tiems, kurie mėgsta užkandžiauti prie kompiuterio – nors tarpai tarp mygtukų ir nedideli, tačiau juos išvalyti vietos tikrai pakaks.

Na, o dabar linksmoji dalis. Dešinėje klaviatūros dalyje rasime penkis specialius mygtukus, kurie skirti emodžiams. „Logitech“ nusprendė pasiūlyti papildomo žavesio ne tik kurdami šio produkto dizainą, bet ir rašant įvairius tekstus ar žinutes. „POP Keys“ leis jums greitai panaudoti norimą emodži – keturi specialūs mygtukai jau bus įmontuoti ant klaviatūros, o dar keturis papildomus rasite ir dėžutėje. Žemiau jų – papildomas mygtukas, kuris leis atidaryti visą emodži sąrašą.

Ir nors daugelis iš mūsų savo žinutes papildome įvairiomis šypsenėlėmis, tačiau ar tai yra kažkas, ką reikėtų montuoti klaviatūroje? Tikriausiai, kad ne. Vietoj to buvo galima pasiūlyti konfigūruojamus makro mygtukus, kurie leistų atlikti svarbiausius veiksmus, o ne papildyti žinutę vienokiu ar kitokiu emodži.

Taigi, „Logitech“ beveik visą stulpelį išnaudojo tam, ko daugeliui iš mūsų gali net neprireikti. Žavinga. Tačiau tai ne vienintelis trūkumas – pastarųjų emodži mygtukų jūs net nelabai galėsite panaudoti kažkam kitam ir turėsite vos dvi opcijas – atidaryti tam tikrą programėlę arba papildyti savo žinutę šypsenėle. Ir viskas.

Baterija

„Logitech POP Keys“ veikia su dviem AAA baterijomis, o gamintojas įsitikinęs, kad jų turėtų pakakti 36 mėnesiams naudojimosi. Atsižvelgiant į tai, jog klaviatūrą testavau tik keletą savaičių – patikrinti šį teiginį yra itin sudėtinga.

Kaip bebūtų, jeigu tai ir nėra itin tikslus laikotarpis – net ir pusė jo būtų išties puikus variantas. Tiesa, reikėtų paminėti ir tai, jog klaviatūra neturi galimybės prijungti jokių laidų, todėl naudoti baterijas yra vienintelė opcija.

Verdiktas

„Logitech POP Keys“ tikrai nėra labai pigi klaviatūrą ir ją drąsiai galima priskirti prie brangesnių modelių. Daugeliui iš mūsų turėtų patikti spalvinės opcijos, kompaktiškas jos dydis ir puikus baterijų tarnavimo laikas, tačiau kiti sprendimai kelia nemažai abejonių.

Gamintojas pristatė itin stilingą, gal net kažkiek į senovę grąžinantį, įrenginį, kuris neužima daug vietos ant stalo, tačiau emodži mygtukai ir labai ribotos papildomų nustatymų galimybės gali, o kai kuriems ir taps, priežastimi ieškotis kiek kitokio produkto.

Ši mechaninė klaviatūra turėtų puikiai tikti studentams arba itin aktyviems socialinių tinklų lankytojams, žinoma, jeigu kaina nepasirodys per aukšta. Tačiau kitu atveju – rinkoje galima rasti gausybę pigesnių ir geresnių pasirinkimų, o ir „Logitech“ jų turi geresnių.

Privalumai

  • Puikus baterijos tarnavimo laikas
  • Spalvingas ir nuotaikingas dizainas
  • Galimybė susieti su trimis įrenginiais

Trūkumai

  • Mygtukai nėra labai patogūs
  • Pakankamai aukšta kaina

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas