„Philips 24M1N3200ZA” monitoriaus apžvalga: rimtas ginklas žaidėjui, bet tinka ir civiliams

Ignas Petrikonis

2022-03-20, 18:20 (atnaujinta 2022-11-29, 10:28)

0 komentarų
„Philips 24M1N3200ZA” monitoriaus apžvalga: rimtas ginklas žaidėjui, bet tinka ir civiliams

Stilingoje permatomoje dėžėje, greta iki netoli maksimumo prisukto i-septintuko, sau ramiai dūzgia „nVidia Ge-Force RTX 3080” arba ne tokia prašmatni, bet piniginei depresijos nevaranti „RTX-3060 TI”, ant stalo elegantiškai klaksi išlaižyta mechaninė klaviatūra, šalia kurios - lyg užtaisytas ginklas atrodanti pelė, o viską vainikuoja šiai idilei jaukumo suteikiantis RGB apšvietimas. Teisingai - taip atrodo šiuolaikinio kovotojo postas, kurio apibūdinime žodis „žaidimai” jau netgi nebelabai atrodo priimtinas.

Kažką pamiršau? Tikrai taip - o kur monitorius? Šiais laikais aukščiau aprašytiems peizažams pritaikytų vaizduoklių visa galybė, bet tokių, kurie be viso to būtų tinkami kasdieniam darbui ir dar nekainuotų kosmoso, vos vienas kitas. Taigi, „Philips” prieš beveik mėnesį pristatė visus šiuos lūkesčius išpildyti siekiančią „Momentum 3000” civilizuotų žaidimų monitorių seriją. Šiandien išsiaiškinsime, ko vertas brangiausias jos atstovas - „Philips 24M1N3200ZA”.

Dizainas

„Philips 24M1N3200ZA” maloniai nuteikia dar net nepraplėšus pakuotės - dėžė stebėtinai lengva, lyg sufleruodama, kad nebūsime pasmerkti ant stalo auginti dramblio. Išpakavus visi lūkesčiai išsipildo. Mus pasitinka plonas ir kompaktiškas 24 colių gimnastas, kartu su būtiniausia ekipuote.

Su monitoriumi komplektuojamas stovas sudarytas iš dviejų dalių - pusmėnulio formos pagrindo ir aukšto stulpo. Savaime šias dalis sujungia integruotas lengvai sukamas važtas, o ekranas prie kojos prisitvirtina įkišamu plastmasiniu laikikliu. Kadangi konstrukcija labai lengva, ištreniruotų bicepsų neprireiks ir visi paruošiamieji darbai tetruks porą minučių. Pakuotėje taip pat randame HDMI, „DisplayPort” ir maitinimo laidus, kurių elegantiškam nuvedimui už stovo įtaisytas patogus laidų laikiklis.

Tačiau prie stovo norėčiau apsistoti šiek tiek ilgiau, nes jis išskirtinai geras. Leidžia reguliuoti ekrano aukštį nuo praktiškai gulinčio ant stalo iki kabančio palei lubas, sukinėti ekraną aplink savo ašį ir dar paversti jį į vertikalią poziciją. Susirasti sau tinkamą poziciją vieni juokai, tad žaidžiant ilgas valandas nevargs nei jūsų kaklas, nei pečiai, o vertikalus ekrano pavertimas netgi pasitarnaus daug kodo vienu metu norintiems matyti programuotojams.

Paties monitoriaus išvaizdai taip pat neturiu priekaištų. Čia nėra jokių užuominų apie žaidybinę prigimtį (jokių raudonų akcentų ar kažko panašaus), tad galite jį statyti kur tik sugalvojote. Be to, kaip dabar madinga, viršutinis ir šoniniai rėmeliai suploninti iki minimumo, todėl galite šalia įkurdinti dar vieną ar du kitus monitorius ir turėti megavaizdą. Žodžiu, toks tvarkingas ir nepretenzingas daiktas, gal net šiek tiek keista, jog taip atrodo žaidimams skirtas vaizduoklis. Nors iš kitos pusės, tai galima laikyti ir privalumu.

Ekranas

Specifikacijų lape „Philips 24M1N3200ZA” pernelyg nesublizga. Gamintojas labai pabrėžia, jog monitoriaus rezoliucija „jau” siekia FullHD standartą (1920x1080) ir lenkia standartine HD raiška pasižyminčius konkurentus. Tai ką, sveiki sugrįžę 10 metų atgal?

Iš esmės tas FullHD nėra kažkokia tragedija, nes turime reikalų su ne pačia erdviausia 24 colių rezoliucija - atskirus pikselius, neprikišus nosies prie ekrano, tikrai sunku pastebėti. Tačiau problema tame, kad 4K rezoliucijos žaismą įgalinančios galingos vaizdo plokštės šiais laikais jau įkandamos ir eiliniam žaidėjui, tad tas 1080p jau šiek tiek pradeda dvokti pelėsiais.

Vis dėlto priešakyje - tik geros žinios. „Philips 24M1N3200ZA” siūlo itin didelį 165Hz atsinaujinimo dažnį ir IPS matricą. Tokia kombinacija labai neįprasta, nes žaidimams skirti ir didelį atsinaujinimo dažnį turintys monitoriai dažnai naudodavo prastesnį šviesumą ir matymo kampus siūlančią VA technologiją. Ir šiuos privalumus tikrai netruksite pajusti.

„Philips 24M1N3200ZA” vaizdas labai šviesus ir išties ryškių spalvų. Vartyti naujienų portalus ir rengti dokumentus yra vienas malonumas, net „Netflix” serialai atrodo labai neblogai dėka išmaniai kontrastą reguliuojančios technologijos. Aišku, juoda spalva vis dar ne tokia gili, kokią siūlo šiuolaikiniai televizoriai ar net kai kurios VA matricos (vienas iš nedaugelio privalumų prieš IPS), bet pastebimai geresnė, nei daugumos konkurentų.

Atskiro paminėjimo nusipelno atspindžius sugerianti ekrano danga, kuri leidžia komfortiškai dirbti tiek prie lango, pro kurį plieskia saulė, tiek vakare įjungus kambario apšvietimą. Taip pat standartiškai brangesniems „Philips” monitoriams, „24M1N3200ZA” turi integruotą naktinį režimą, sumažinantį mėlynos šviesos kiekį. Mėgstantys iki išnaktų sėdėti prie kompiuterio tikrai tai įvertins, nes kitą dieną akys nebus taip stipriai išvargę ir nesijausite lyg suvirintojas, dirbęs be apsauginių akinių. Prie akių komforto prisideda ir iki minimumo sumažintas ekrano mirgėjimas.

Veikimas

Žaidėjams aktualiausias dalykas neabejotinai yra mano jau minėtas 165Hz atsinaujinimo dažnis. Paprasčiau tariant, toks monitorius leidžia žaisti galvoje sunkiai telpančia 165 kadrų per sekundę kokybe, jei, žinoma, tai gali atlaikyti jūsų vaizdo plokštė. Abejoju, ar daug žmonių Lietuvoje turi galimybes nusistatyti tokį dažnį, neaukodami rezoliucijos, bet čia ir slypi pagrindinė mintis. Galbūt šiuo metu turima technika leidžia atsukti kokybės kranelį tik iki 120 ar kokio 100Hz, bet po kelerių metų, įsigijus naują vaizdo plokštę ar visą kompiuterį, nereikės iš naujo investuoti į monitorių.

Visgi geresnių laikų laukti nereikia - net ir dabar „Philips 24M1N3200ZA” garantuoja turbūt geriausią įmanomą žaidimų patirtį. Didelis atsinaujinimo dažnis ir vos 1ms (MPRT) atsako laikas tokiose šaudyklėse, kaip „Counter-Strike Global Offensive” ar ​​„Call Of Duty: Warzone”, leidžia reaguoti maksimaliai greitai ir net įgyti pranašumą prieš konkurentus, o išmani monitoriaus programinė įranga netgi idealiai subalansuoja vaizdą pagal pasirinktą žaidimo tipą (net lenktynes). Beje, monitoriaus režimai reguliuojami labai patogia jo nugarėlėje esančia vairalazde.

Didelis atsinaujinimo dažnis taip pat praverčia ir atliekant kasdienes užduotis. 120 ar net 140Hz leidžia pelės kursoriui lakstyti daug greičiau, o operacinės sistemos animacijoms - sublizgėti visu savo grožiu. Patikėkite, pora dienų su tokiu atsinaujinimo dažniu ir grįžimas prie standartinių 60Hz atrodys kaip kelionė į Viduramžius.

Aišku, „Philips 24M1N3200ZA” turi ir tam tikrų minusų. Pavyzdžiui, jame įrengti du 5W galios garsiakalbiai yra visiškai standartiniai ir savo kokybe skatins kuo greičiau įsigyti padorias kolonėles ar ausines. Taip pat monitoriuje yra vos dvi jungtys - HDMI ir „DisplayPort”, o vis labiau populiarėjanti „USB-C” - palikta už borto. Na, turbūt madingų „MacBook” ir kitų nešiojamų kompiuterių savininkai turėtų rinktis kitą modelį.

Verdiktas

Būtų sunku ginčytis, kad „Philips 24M1N3200ZA” yra labai geras pasirinkimas žaidimų mėgėjui ar net esporto ambicijų turinčiam kiberatletui. Monitorius už protingą kainą suteikia didelį 165Hz atsinaujinimo dažnį ir praktiškai neegzistuojantį vėlinimą, neversdamas paaukoti vaizdo kokybės. Puiki IPS matrica leidžia iš gražiausios pusės pamatyti kiekvieną žaidimo grafikos elementą, nevarginant akių komfortiškai dirbti ar tiesiog žiūrėti filmą. Na, o visą šį paketą simpatiškai užbaigia maksimaliai ergonomiškas stovas ir nepretenzingas, bet dailus dizainas.

Daugiau informacijos apie monitorių rasite paspaudę šią nuorodą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas