„Samsung Odyssey Neo G7” monitoriaus apžvalga: didžiulis lenktas ekranas su pasakiškomis galimybėmis, kurios patenkins daugelio poreikius

Perkant naują nešiojamą kompiuterį mes gauname pilną komplektą – klaviatūrą, ekraną ir visą kitą, kas reikalinga norint sėkmingai naudotis kompiuteriu. Tačiau jeigu įsigijome stacionarų įrenginį – tuomet mums visus komponentus reikia įsigyti atskirai. Monitorius yra ne tik fiziškai didžiausias priedas, bet ir tas, kurį išsirinkti nėra taip paprasta, o tuo pačiu ir pigu.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia

Jeigu esate žaidimų gerbėjai – jums svarbu vienos savybės, jeigu dirbate su grafika – tuomet prioritetas teikiamas kitiems parametrams, o jeigu jums tiesiog reikia elementariausio monitoriaus – svarbu, kad kaina būtų prieinama, o visa kita, tikriausiai, nėra taip svarbu.

Daugeliui mūsų „Samsung“ prekinis ženklas yra puikiai žinomas, o ši bendrovė kuria ir puikius monitorius. Visai neseniai mes galėjome išbandyti žaidimų gerbėjams sukurtą „Odyssey G7“ monitorių, kuris siūlo puikias specifikacijas, o Lietuvoje parduodamas už kiek daugiau nei 1 000 eurų.

„Mini LED“ ekranu aprūpintas monitorius pasiūlys ne tik 4K HDR raišką, bet ir daugiau viliojančių specifikacijų, tačiau ar verta jį pirkti ir kokie jo privalumai ir trūkumai? Pabandykime šiandien tai išsiaiškinti.

Dizainas

Monitorių dizainas gali būti pats nuobodžiausias dalykas, nes gamintojai daugiausiai dėmesio skiria šių įrenginių ekranams ir jų suteikiamoms galimybėms ir visai pamiršta, jog dizainas gali būti taip pat svarbus, renkantis naują monitorių. Tačiau „Samsung“ pagalvojo ir apie tai bei siūlo išties išskirtinį dizainą, kuris ant stalo pastatys ne tik puikų 32 colių įstrižainės ekraną, bet visas įrenginys privers atkreipti kiekvieno svečio dėmesį.

„Samsung“ visus šios serijos monitorius aprūpina tikrai išskirtiniu dizainu – šoninei ir viršutinis rėmeliai ganėtinai ploni, apatinėje dalyje rasime ir nedidelius plotus su LED apšvietimu, o taip pat ir milžinišką stovą, kuris šviečia prie pat nugarinės monitoriaus dalies. Tiesa, čia nerasite gausybės spalvų opcijų ar kažkokio prisitaikymo prie to kas matoma ekrane, tačiau tai suteikia papildomo žavesio.

Viskas atrodo tikrai gražiai, tačiau yra ir vienas minusas. „Odyssey Neo G7“ užima ganėtinai daug vietos ant stalo. Jeigu turite nedidelį stalą – tai gali tapti ir problema, nes su savo stovu šis įrenginys užima nemažai vietos. Negana to, jis dar ir šiek tiek juda, todėl rekomenduotumėme įsigyti atskirą stovą, kuris tvirtinasi prie stalo ar sienos. Taip sutaupysite vietos ir išvengsite kiek erzinančio monitoriaus judėjimo.

Verta paminėti ir tai, jog stovas suteiks ir tam tikrų privalumų. „Samsung Odyssey Neo G7“ aukštis gali būti reguliuojamas iki 120 mm, o taip pat galima ir šį monitorių šiek tiek palenkti į apačią ar viršų. Jeigu norite – galite jį ir pasukti šonu ir naudotis vertikaliai. Šaunios galimybės, bet bent jau man norėtųsi, kad būtų galima daugiau pasukti į šoną. Aš tokią galimybę naudoju tikrai dažniau nei, tarkim, vertikalią monitoriaus padėtį. Na, bet yra kaip yra.

Ekranas

Perkant monitorių – svarbiausia jo dalis, žinoma, yra ekranas. „Samsung Odyssey Neo G7“ aprūpintas 32 colių įstrižainės VA LCD panele su 4K raiška. Šis ekranas pasižymi 165 Hz atsinaujinimo dažnį, kas turbūt ne itin nudžiugins žaidimų gerbėjus, o taip pat turi 1 ms MPRT ir 1 ms GtG atsako laiką bei 4 000:1 statinio kontrasto santykį. Akivaizdu, kad gamintojas pasistengė pasiūlyti kažką įspūdingo ir panašu, jog tai tikrai pavyko padaryti.

Mūsų testuojamas monitorius aprūpintas 4K raiška, kas puikiai dera su 32 colių įstrižaine, o pikselių tankis čia siekia 138 PPI. „Samsung Odyssey Neo G7“ pateikiamas vaizdas yra ryškus, tekstai atrodo aštrūs, o ir detalumas puikus. Ką jau kalbėti apie gilią juodą spalvą ir aiškiai atvaizduojamus judesius. Tačiau pagrindinė priežastis kodėl vertėtų apsvarstyti įsigyti šį įrenginį – tai 1196 zonų viso masyvo vietinio pritemdymo (FALD) mini LED foninis apšvietimas.

Šios zonos gali atskirai pritemdyti ekrano dalis, kurios turėtų būti tamsios, nepadarant jokios įtakos toms dalims, kurios turėtų likti šviesios. O tai ir užtikrina tai ką minėjome anksčiau – gilią juodą spalvą, o tuo pačiu ir ryškias šviesas zonas. Čia verta paminėti ir maksimalaus ryškumo savybes. „Samsung Odyssey Neo G7“ gali padidinti ryškumo nuo standartinio iki 1 200 nitų tam, kad būtų išgaunamas 100 proc. baltas vaizdas, o tamsūs elementai čia išlieka visiškai juodi dėl, jau minėtų, 1196 pritemdymo zonų.

Ryškumo šiam monitoriui tikrai netrūksta, o spalvų tikslumas taip pat ganėtinai geras, nors profesionalai su tuo veikiausiai ir nesutiktų ir naudojimąsi pradėtų nuo papildomo spalvų kalibravimo. Vertėtų žinoti, kad šis įrenginys pasižymi 95 proc. DCI-P3. Žinoma, būtina paminėti ir 1000R linkį, kas užpildys jūsų periferinį matymą. Ir nors prie šios savybės gali prireikti laiko priprasti, tačiau vos tik tai pavyks – žaidimų patirtis bus visiškai kitokia nei anksčiau. Išbandykite, įsitikinsite patys.

Veikimas

Pakalbėkime apie šio monitoriaus veikimą. Ir pradėkime nuo paprastesnio dalykų. „Samsung Odyssey Neo G7“ nugarėlėje mes rasime nemažai jungčių – čia rasime vieną „DisplayPort 1.4“ jungtį, dvi „HDMI 2.1“, o taip pat ir dvi „USB-C 3.0“ jungtis. Gamintojas šį monitorių aprūpino ir ausinių lizdu, kas yra ganėtinai pravartu, atsižvelgiant į tai, jog jame nėra garsiakalbių.

„Samsung“ šį savo šedevrą aprūpino ir trimis reakcijos laiko padidinimo režimais – tai standartinis, greitesnis ir ekstremalus. „Odyssey Neo G7“ pasiūlys ir dar vieną papildomą režimą, kuris žinomas kaip MBR. Pastaroji galimybė naudoja foninį apšvietimą, jog užtikrintų geresnį judesio atvaizdavimą, o tam yra aukojamas ryškumas. Tiesa, tokia funkcija negali būti naudojama su kintančiu atsinaujinimo dažniu.

Šis lenktas monitorius taip pat pasižymi ir „Adaptive-Sync“, „FreeSync Premium Pro“, o taip pat ir G-SYNC palaikymu. Tiesą pasakius, žvelgiant į šio „Samsung“ produkto galimybes būtų paprasčiau išvardinti ko jame nėra nei paminėti viską, ką siūlo gamintojas. Iš esmės, čia galima rasti viską, ko tu gali prireikti ir veikiausiai dar daugiau, jeigu nesate užkietėjęs geimeris. Nors ir jie čia ras turbūt viską.

Prikibti prie „Samsung Odyssey Neo G7“ būtų labai labai sudėtinga ir, tiesą pasakius, neketinu to daryti. Ekranas čia tikrai puikus, o veikimas ir suteikiamos galimybės patenkins turbūt daugelio, jeigu ne visų, poreikius. Keliaujam tiesiog prie verdikto.

Verdiktas

„Samsung Odyssey Neo G7“ yra aukščiausios klasės įrenginys, o tai sufleruoja ne tik jo kaina, bet ir suteikiamos galimybės. Žinoma, tūkstantis eurų yra nemaža suma, tačiau jeigu ieškote tikro flagmano – tai yra vienas geriausių pasirinkimų. Nors ir jis ne tobulas.

Daugelis šio monitoriaus savybių yra kone nepriekaištingos, o didžiausias jo trūkumas – tai stovas. Erzinantis judėjimas gali nepatikti daug kam, bet šią problemą galima nesunkiai išspręsti įsigyjant atskirą stovą. Aišku, tai bus papildomos išlaidos, ko veikiausiai nesinorėtų daryti išleidus ir taip nemažą sumą. Bet visa kita čia nepaliks abejingų.

Privalumai

  • Ekrano stovas leis pasirinkti patogią poziciją
  • Ganėtinai tikslios spalvos be papildomo kalibravimo
  • Ploni ekrano rėmeliai
  • Greitas atsako laikas, maža įvesties delsa
  • Gausybė įvairiausių funkcijų

Trūkumai

  • Monitorius neturi garsiakalbių
  • Stovas labai įkyriai juda į šonus
  • Aukšta monitoriaus kaina

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas