„Asus“ pristatė naująjį „ROG Magic 16 Air“ nešiojamą kompiuterį su „Ryzen AI“ procesoriumi ir „RTX 4060“ vaizdo plokšte

Lukas Snarskis

2024-07-22, 07:55 (atnaujinta 2024-07-22, 09:47)

0 komentarų

Per pastaruosius metus išaugo žaidimams skirtų monitorių populiarumas, tačiau kompiuterių pardavimai mažėjo. Tokia tendencija fiksuojama kelerius paskutinius metus, o paklausa turėtų augti ir šiemet. Daugelis gamintojų gali tikėtis optimistiškų rezultatų metų pabaigoje.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Asus“ pristatė naująjį „ROG Magic 16 Air“ nešiojamą kompiuterį su „Ryzen AI“ procesoriumi ir „RTX 4060“ vaizdo plokšte

Kompiuterių rinkoje pasirodo pirmieji nešiojami kompiuteriai su naujuoju „Ryzen AI“ procesoriumi. „Asus“ neseniai pristatė naująjį „ROG Magic 16 Air“ žaidimų kompiuterį, kuris nustebins ne tik savo galimybėmis, bet ir vos 1,85 kilogramų svoriu.

Naujasis nešiojamas kompiuteris bus prieinamas dviejų skirtingų variantų. Vienas iš jų turės „Nvidia RTX 4060“, o kitas – „RTX 4070“ vaizdo plokštę. „Asus ROG Magic 16 Air“ veikimą palaikys 90 Wh talpos baterija su 100W PD įkrovimo galimybe.

„Asus ROG“ įrenginys bus aprūpintas 16 colių įstrižainės OLED ekranu su 2.5K raiška ir 240 Hz atsinaujinimo dažniu. Čia naudojama panelė pasiūlys maksimalų 500 nitų ryškumą, kas yra tipinis rodiklis tarp daugelio ROG nešiojamų kompiuterių.

Čia bus naudojamas „Ryzen AI 9 HX 370“ procesorius, kurio maksimalus taktinis dažnis su „turbo boost“ galimybe sieks iki 5,1 GHz. „ROG Magic 16 Air“ taip pat turės 32 GB operatyviosios (RAM) ir 1 TB vidinės atminties. „Asus“ čia panaudojo LPDDR5X ir PCIe 4.0 SSD atmintines.

Kalbant apie jungčių pasirinkimą, pirkėjai gaus „USB 4“, „USB 3.2 Gen2“, du USB-A, HDMI 2.1 ir ausinių lizdą. Deja, tačiau „Asus“ nepasiūlys internetui skirto prievado, todėl teks pasiklausti belaidžiu „Wi-Fi“ ryšiu.

Pranešama, jog pigiausias „ROG Magic 16 Air“ modelis kainuos nuo 2 019 eurų. Tiesa, bent jau kol kas šis modelis bus prieinamas tik Kinijos rinkoje, o apie jo tarptautinį debiutą – nėra skelbiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas