„Asus“ pristatė pirmąjį savo „Copilot+“ nešiojamą kompiuterį: naujasis „Vivobook S 15“ veiks su „Qualcomm Snapdragon X Elite“ bei pasiūlys puikias galimybes

Artūras Nalivaiko

2024-06-04, 17:55

0 komentarų

2023 metais „Qualcomm“ pristatė naujos kartos aukštos klasės lustą, skirtą nešiojamiesiems kompiuteriams su „Windows on ARM“ – „Snapdragon X Elite“. Balandžio mėnesį buvo pademonstruotas ir žemesnės klasės „Snapdragon X1 Plus“.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Asus“ pristatė pirmąjį savo „Copilot+“ nešiojamą kompiuterį: naujasis „Vivobook S 15“ veiks su „Qualcomm Snapdragon X Elite“ bei pasiūlys puikias galimybes

Apie naujuosius „Qualcomm“ procesorius, skirtus nešiojamiems kompiuteriams, kalbama daug, tačiau įrenginių, kurie naudotų šiuos lustus – beveik nėra. Nepaisant to, rinkoje pastebimas kai kurių gamintojų aktyvumas. Naują produktą dabar pristato ir „Asus“.

Kompanijos atstovai neseniai paskelbė apie naująjį „Asus Vivobook S 15“ nešiojamą kompiuterį, kuris veiks su „Qualcomm Snapdragon X Elite“ procesoriumi. Šis naujas modelis prisijungia prie kitų „Vivobook S 15“ variantų, kurie veikia su AMD ir „Intel“ lustais.

Naujasis „Vivobook S 15“ pasižymi kiek patobulinti sidabrinės spalvos korpusu, o šio modelio svoris siekia tik 1,42 kilogramo, storis – 14,7 mm. Nešiojamo kompiuterio veikimą palaikys 70 Wh baterija, kuri turėtų suteikti iki 18 valandų naudojimosi. Čia rasime ir gausybę įvairių jungčių - 2x USB 4.0, 2x USB-A, HDMI 2.1, stereofoninę jungtį ir microSD kortelių skaitytuvą.

Nešiojamas kompiuteris aprūpintas 15,6 colių įstrižainės „Asus Lumina OLED“ ekranu su 2 880 x 1 620 taškų raiška ir 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Dėl siaurų rėmelių prietaiso ekrano ir korpuso santykis siekia 89 proc., be to, panelė palaiko ir HDR, o didžiausias ryškumas siekia 600 nitų. OLED padengia visą DCI-P3 spalvų gamą ir jau yra gamykliškai sukalibruotas - skelbiama vidutinė DeltaE vertė <1.

Naujojo „Vivobook S 15“ širdis - naujasis „Qualcomm“ procesorius. Jis suderintas su iki 32 GB LPDDR5x-8448 operatyviosios (RAM) atminties ir 1 TB PCIe-4.0 SSD disku. „Qualcomm FastConnect 7800“ sistema palaiko „Bluetooth 5.4“, taip pat „Wi-Fi 7“ su iki 5,8 Gb/s sparta, užtikrinančia sklandų srautinį duomenų siuntimą ir lengvą užduočių atlikimą.

Į „Qualcomm“ mikroschemų rinkinį taip pat integruotas galingas „Hexagon NPU“ su 45 TOPS, skirtas sparčiam dirbtinio intelekto apdorojimui įrenginyje. Be gerai žinomų „Windows“ dirbtinio intelekto funkcijų, „Snapdragon“ modeliuose bus palaikomos papildomos funkcijos, pavyzdžiui, „Live Captions“, skirtos tiksliems subtitrams realiuoju laiku, ir galimybė eskizus paversti užbaigtais meno kūriniais.

Čia rasime ir „AiSense“ infraraudonųjų spindulių kamera su patobulintomis buvimo vietos aptikimo galimybėmis, tokiomis kaip ekrano užtemdymas, kai į jį nežiūrite, arba automatinis užrakinimas, kai nutolstate nuo nešiojamojo kompiuterio. Taip pat yra išskirtinių „Asus“ dirbtinio intelekto programėlių, pavyzdžiui, „StoryCube“, skirtų skaitmeniniam turtui valdyti, naudojančių dirbtinio intelekto pagalbą rūšiuojant, redaguojant, tvarkant ir eksportuojant užfiksuotus neapdorotus failus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas