Daugelio mūsų kompiuteriai netrukus pasikeis neatpažįstamai: jau ruošiama nauja „Windows“ versija, kuri pasiūlys išskirtines naujoves

Arnas Balčiūnas

2023-10-31, 11:25

5 komentarai (-ų)

„Microsoft“ ruošiasi išleisti „Windows 12“, kitą populiarios operacinės sistemos versiją, po trejų metų darbo su „Windows 11“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Daugelio mūsų kompiuteriai netrukus pasikeis neatpažįstamai: jau ruošiama nauja „Windows“ versija, kuri pasiūlys išskirtines naujoves

Nors bendrovė dar nepaskelbė apie išleidimą, pramonėje sklandantys gandai leido suprasti, ko galime tikėtis iš naujos operacinės sistemos.

Tikimasi, kad „Windows 12“ kodiniu pavadinimu „Next Valley“ arba „Hudson Valley“ daug dėmesio skirs dirbtiniam intelektui (DI). Pranešama, kad „Microsoft“ stengiasi integruoti DI į keletą iš karto prieinamų programų, įskaitant nuotraukų redagavimą ir failų tvarkymą.

Ši integracija leistų sistemai sumaniai redaguoti nuotraukas ir padėtų vartotojams efektyviau tvarkyti failus.

Kitas reikšmingas operacinės sistemos pakeitimas būtų žemiausių jos sluoksnių pertvarkymas siekiant modernizuoti sistemą ir padidinti saugumą. Šis naujinimas, žinomas kaip „CorePC“, leistų sukurti labiau modulinę „Windows“, kurią būtų galima pritaikyti kiekvienam įrenginiui. „Microsoft“ taip pat gali pasiūlyti „Windows“ versiją be „win32“ palaikymo. Pavyzdžiui, tik su prieiga prie „Microsoft Edge“ arba „Microsoft Store“.

Šis modulinis metodas leistų supaprastinti naujinimų diegimą - „CorePC“ skyrius būtų atskirtas nuo skyriaus, kuriame yra „Windows“ aplankai, programos failai ir vartotojo duomenys. Šie pakeitimai taip pat galėtų sudaryti sąlygas sklandesnei ir efektyvesnei sistemai ateityje.

Žaidimai yra dar viena „Windows 12“ kūrimo dėmesio sritis. „Microsoft“ į operacinę sistemą įtraukia geriausias „Xbox“ funkcijas. Pavyzdžiui, „Greito atnaujinimo“ funkcija, leidžianti vartotojams pristabdyti ir beveik akimirksniu atnaujinti žaidimus. Be to, bendrovė gali pasiūlyti sąsają, optimizuotą nešiojamoms žaidimų konsolėms, tokioms kaip „ROG Ally“ arba „Steam Deck“.

Taip pat bus atliktas reikšmingas „DirectX“ atnaujinimas. Jis galėtų integruoti standartinę API „supersampling“ technikoms, tokioms kaip AMD FSR, „Nvidia DLSS“ ir „Intel XeSS“. Tai palengvintų kūrėjų darbą ir pagerintų žaidimų patirtį vartotojams.

„Windows 12“ – dirbtinio intelekto pažanga, atnaujintas dizainas ir dar daugiau visko

Nuo 2020 m. „Apple“ įrodė, kad perėjimas prie ARM architektūros gali būti naudingas nešiojamų kompiuterių pasaulyje. Deja, „Microsoft“ kelias nuo „Windows 8“ vis dar neparodė įtikinamos ARM mašinos. Tikimės, kad „Windows 12“ sistemoje „Microsoft“ pasiūlys ARM platformos optimizavimą. Kaip siūlo įmonės skelbiami darbo skelbimai, „Qualcomm“ taip pat ruošiasi išleisti visiškai naują platformą, kurios architektūra optimizuota kompiuteriams, pavadinimu „Oryon“. Jis turėtų būti daug efektyvesnis. „Microsoft“ taip pat galėtų leisti konkurentams, tokiems kaip „MediaTek“, pasiūlyti savo lustus, nutraukdama „Qualcomm“ išskirtinumą su „Windows“.

Tikimasi, kad „Windows 12“ bus „Windows 11“ atnaujinimas, kaip buvo su „Windows 10“. Tačiau galime tikėtis reikšmingų pakeitimų, kurie lydės šį paleidimą. Naujos „Windows“ versijos išleidimas taip pat gali leisti „Microsoft“ pakeisti minimalius techninius reikalavimus sistemos paleidimui. Bendrovė nutraukė oficialų daugelio kompiuterių palaikymą, kai buvo paleista „Windows 11“, reikalaudama naudoti naujesnius procesorius. Naudodama „Windows 12“ ir jos su DI susijusių funkcijų integraciją, „Microsoft“ gali pateisinti naujesnės aparatinės įrangos palaikymą su naujai sistemai optimizuotais procesoriais.

Nors tiksli „Windows 12“ išleidimo data nežinoma, gandai rodo, kad ji bus paleista 2024 m. rudenį. Tikimasi, kad „Microsoft“ pristatys naują operacinę sistemą su daugybe naujų įrenginių 2024 m. spalį.

„Windows 12“ gali pasiūlyti revoliucinių naujovių

Vartotojai gali išbandyti naujas sistemos funkcijas beta versijoje, prisiregistravę prie „Windows Insider“ programos ir naudodami Kanarų kanalą, tačiau šios versijos bus nestabilios. Ir ne visos naujos „Microsoft“ išbandytos funkcijos būtinai pateks į komercinę versiją.

„Windows 12“ plėtra rodo platesnę technologijų pramonės tendenciją integruoti DI į aparatinę ir programinę įrangą. Įmonės pripažįsta DI potencialą didinti produktyvumą, racionalizuoti procesus ir pagerinti vartotojų patirtį. „Microsoft“ dėmesys dirbtinio intelekto integravimui „Windows 12“ yra svarbus žingsnis į priekį bendrovei ir visai technologijų pramonei.

Tačiau susirūpinimą kelia ir DI poveikis darbo jėgai ir visai visuomenei. Dirbtiniam intelektui vis labiau integruojantis į mūsų gyvenimą, kyla darbo vietų perkėlimo ir didėjančios nelygybės rizika. Tokios įmonės kaip „Microsoft“ turės atsižvelgti į etines DI integracijos pasekmes. Ir stengtis užtikrinti, kad šios technologijos privalumai būtų paskirstomi teisingai.

Apibendrinant galima pasakyti, kad „Microsoft“ sukurta „Windows 12“ yra reikšmingas žingsnis į priekį integruojant DI į operacines sistemas. Naujoji operacinė sistema gali pasiūlyti didelę pažangą DI integravimo, modulinio dizaino, žaidimų ir ARM optimizavimo srityse. Nors tiksli išleidimo data lieka nežinoma, vartotojai gali išbandyti naujas sistemos funkcijas beta versijoje naudodami „Windows Insider“ programą.

Kadangi dirbtinio intelekto svarba ir toliau auga visose pramonės šakose, tokioms įmonėms kaip „Microsoft“ bus labai svarbu atsižvelgti į etines DI integravimo pasekmes ir stengtis užtikrinti, kad šios technologijos privalumai būtų paskirstomi teisingai.

Tai kas gi naujo?

Remiantis naujausiu „Pureinfotech“ straipsniu, „Windows 12“ turi pristatyti daugybę naujų funkcijų, patobulinimų, esamų funkcijų atnaujinimų ir įvairių vizualinių pakeitimų. Bendrovė taip pat skirs daugiau dėmesio DI funkcijų ir greitesnių atnaujinimų pridėjimui. Štai keletas naujų funkcijų, kurių tikimasi „Windows 12“.

  • Nauja sistema su būsenų atskyrimu.
  • Nauja siliciui optimizuota sistema, skirta dirbtiniam intelektui tobulinti.
  • Naujas DI teksto atpažinimas vaizde.
  • Nauja DI turinio analizė su kontekstiniais raginimais.
  • Nauji vaizdiniai darbalaukio pakeitimai su slankiąja užduočių juosta ir nauja viršutine juosta.
  • Nauja ReFS failų sistemos palaikymas įkrovos diskams.
  • Aukštesni techninės įrangos reikalavimai.

Svarbu pažymėti, kad tai tik gandai ir „Microsoft“ jų dar nepatvirtino. Turėsime palaukti oficialaus „Microsoft“ anonso, kad sužinotume daugiau apie „Windows 12“.

5 komentarų

Donatas

Kad tie 11 dar iki galo nepadaryti kad veiktų viskas, kas savaite atnaujimai vyksta

lol

gal tavo pc grybas as jau kuris laikas naudoju ir viskas puikiai, tik nesuprantu kam skubet su 12 kai gali dar tobulint ir 11

Lankytojas

Tai juk pastoviai taip, kad kokybiska ir gera kas antra versija.

Vilius

Viskas gražu . Tik ne visi kompiuteriai atitiks sistemos naujinimo reikalavimus. Taip kad rouškitės pirtį naują PC.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas