„Gigabyte“ ruošia naujieną žaidimų gerbėjams: dar šiemet išvysime naują nešiojamą kompiuterį

Simona Snarskytė

2021-08-15, 09:25

0 komentarų
„Gigabyte“ ruošia naujieną žaidimų gerbėjams: dar šiemet išvysime naują nešiojamą kompiuterį

„UserBenchmark“ atskleidžia, kad įmonė „Gigabyte“ turi naują žaidimams skirtą nešiojamąjį kompiuterį „Aorus 17G“ su „Intel Alder Lake“ procesoriumi, kuriame yra net 14 branduolių. Įrenginyje taip pat rasime DDR5 operatyviąją (RAM) atmintį, veikiančią 4800 MHz dažniu.

Artėjant „Intel“ nešiojamųjų kompiuterių „Alder Lake“ procesorių pristatymui, kai kuri informacija apie jų hierarchiją ir kitus aspektus jau buvo nutenkinta. Paskutiniu metu naujasis „Gigabyte Aorus 17G“ buvo pastebėtas „UserBenchmark“ platformoje – tai įrenginys, kurį paskutinį kartą apžvelgėme dar birželio mėnesį. Kol spėjome apžvelgti „Aorus 17G YD“, „UserBenchmark“ nurodė, kad „Gigabyte“ šiuo metu dirba ties „Aorus 17G YE5“ modeliu su „Alder Lake“ procesoriais ir itin sparčia RAM atmintimi.

Atmetę nesvarbius techninius aspektus, „UserBenchmark“ informuoja mus, kad „Gigabyte“ aprūpino „Aorus 17G“ su 14 branduolių ir 20 siūlų procesoriumi ir 16 GB DDR5 RAM atminimi, veikiančia 4800 MHz dažniu. Jei „Y“ „Tuo tarpu „AORUS 17G YE5“ taip pat turėtų turėti „NVIDIA GeForce RTX 3080“ GPU. Be to, įrenginyje rasime 4K raiškos ekraną su 16: 9 vaizdo santykiu.


Remiantis ankstesniais informacijos nutekėjimais, yra trys kandidatai į 14 branduolių procesorių, kurie visi turi šešis našumo ir aštuonių efektyvumo branduolius, taip pat 96 ES „iGPU“. Tačiau vienas iš jų yra 28 W dalis, mažai tikėtinas „Aorus“ nešiojamojo kompiuterio partneris. Pašalinus šį procesorių iš sąrašo, lieka du 45 W lustai, „Core i7“ ir „Core i9“. „Videocardz“ nuomone, tai gali būti „Core i7-12700H“ arba „Core i7-12800H“, tačiau kol kas tai tik spėlionės.

Neaišku, kada įvyks oficialus „AorusS 17G YE5“ pristatymas, tačiau tikimasi, kad „Intel“ šį rudenį paskelbs apie savo „Alder Lake“ produktų seriją. Darant prielaidą, kad išleidimo data yra teisinga bei nesikeis, gamintoja „Gigabyte“ gali pranešti apie šį žaidimams skirtą nešiojamąjį kompiuterį iki šių metų pabaigos arba jau ateinančiais metais per kasmetinį CES renginį, kuris įvyks 2022 metų sausio mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas