JAV sudavė mirtiną smūgį Kinijos technologijų milžinei? Pranešama apie atšaukiamas licencijas, kas gali sukelti dar didesnių problemų nei anksčiau

Arnas Balčiūnas

2024-05-10, 10:55

0 komentarų

Kinijos technologijų milžinė „Huawei“ pastaruoju metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, ypatingai žvelgiant į išmaniųjų telefonų departamentą. Tačiau dabar bendrovė sulaukė dar vieno smūgio, kuris gali būti tin skausmingas. Šįsyk, tai liečia gamintojo kompiuterius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
JAV sudavė mirtiną smūgį Kinijos technologijų milžinei? Pranešama apie atšaukiamas licencijas, kas gali sukelti dar didesnių problemų nei anksčiau

JAV vyriausybė atšaukė „Qualcomm“ ir „Intel“ licencijas parduoti lustus „Huawei". Nors JAV prekybos departamentas paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad „atšaukė tam tikras eksporto licencijas", tačiau tikslių pavadinimų neįvardijo.

Vis dėlto, jei naujausia informacija yra tiksli, tai greičiausiai reiškia, kad „Huawei“ ateityje negalės naudoti nei „Qualcomm“, nei „Intel“ lustų, o tai iš esmės reiškia, kad ji negalės gaminti naujų nešiojamųjų kompiuterių, nebent būtų kokia nors išeitis, kuri dar nebuvo išsamiai aprašyta.

Licencijų atšaukimas, veikiausiai, įsigalioja iš karto, todėl kyla klausimas, kiek neseniai pristatytų „MateBook X Pro“ nešiojamųjų kompiuterių Kinijos bendrovė galės parduoti. Tai, žinoma, priklauso nuo to, kiek „Intel“ mikroschemų ji jau turi, nes daugiau jų įsigyti nebegalės.

Priminsime, jog „Huawei“ bėdos prasidėjo dar 2019 metais, kai ji buvo įtraukta į JAV prekybos apribojimų sąrašą, o šis žingsnis buvo pateisintas nuogąstavimais, kad ji gali šnipinėti amerikiečius. Po šio žingsnio Kinijos technologijų milžinės tiekėjai, prieš pradėdami tiekti prekes, turėjo prašyti specialios ir, kaip teigiama, sunkiai gaunamos licencijos - dabar, kaip pranešama, tokios licencijos buvo panaikintos bendrovėms „Qualcomm“ ir „Intel“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas