„Microsoft“ aktyviai taikosi į edukacijos sektorių: pristatė vos 250€ kainuosiančius „Surface Laptop SE“

Leonardas Sindaravičius

2021-11-12, 09:25 (atnaujinta 2023-02-10, 16:25)

0 komentarų
„Microsoft“ aktyviai taikosi į edukacijos sektorių: pristatė vos 250€ kainuosiančius „Surface Laptop SE“

Nieko keisto, kad „Microsoft“ operacinėmis sistemomis veikiantys kompiuteriai jau daugiau nei dešimtmetį išlieka lyderiais į vaikus ir jaunimą orientuotų kompiuterių srityje. Tam įtakos turi daug faktorių - tai dažniausia ir daugeliui lengviausiai suprantama operacinė sistema, joje galima žaisti begalę žaidimų, o svarbiausia - ji įperkama. Su naujuoju „Surface Laptop SE“ pati technologijų milžinė žada atsipjauti dalį pyrago, kurį iki šiol dalinosi kiti gamintojai bei „Google Chromebook“ linija - tai įrenginys, pirmiausia orientuotas į moksleivius.

Stebuklų čia nerasime, vis dėlto tai vos apie 250 eurų tekainuosiantis įrenginys - jo korpusas plastikinis, ekranas 11,6 colių įstrižainės bei 1366x768 pikselių raiškos, o viduje tūno „Intel Celeron“ procesorius bei 4 arba 8 gigabaitai operatyvinės atminties. 1 MP raiškos kameros, gebančios filmuoti 720p raiška, pakaks pamokoms, paskaitoms ar atsitiktiniams skambučiams. Iš jungčių čia tėra viena standartinė USB-A, viena USB-C, taip pat 3,5 mm ausinių jungtis. „Microsoft Surface Laptop SE“ Saugykla prilygsta šiuolaikiniams išmaniesiems telefonams - bus galima pasirinkti tarp 64 arba 128 GB.

Tačiau tai nebus problema - kompiuteryje veiks „Windows 11 SE“. Tai naujosios „Microsoft“ operacinės sistemos versija su šiek tiek sumažintu funkcionalumu ir mažesniais sistemos reikalavimais. Šiame kompiuteryje nerasite „Windows Store“, o pats įrenginys labiau optimizuotas pačios „Microsoft“ aplikacijoms, kaip „Edge“, „Office“ bei „OneDrive“. Trečiųjų šalių programų palaikymas gan ribotas - kompiuteryje be problemų veiks tokios programos kaip „Zoom“ bei „Chrome“, tačiau ateityje palaikomų programų sąrašas bus praplėstas.

Pasak gamintojos, kompiuteris bus lengvai taisomas, tad esant poreikiui net mažai patirties turintys kompiuterių technikai galės pakeisti bateriją, klaviatūrą, pagrindinę plokštę ar net ekraną - visas šias dalis platins pati „Microsoft“.

„Surface Laptop SE“ kainuos apie €250 už 4/64 GB versiją bei apie €300 už 8/128GB modelį. Jau kitų metų pradžioje juos bus galima įsigyti JAV, Didžiojoje Britanijoje, Kanadoje ir Japonijoje, tačiau apie Europos rinką „Microsoft“ kol kas neužsimena. Pati „Windows 11 SE“ operacinė sistema pasieks ir kitų gamintojų biudžetinius įrenginius, tarp kurių bus „Acer“, „Asus“, „Dell“, „Lenovo“, „HP“ ir dar daugiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas