„Microsoft“ atveria „Windows 11“ galimybių vartus: netrukus platformoje padaugės palaikomų „Android“ programėlių

Lukas Snarskis

2023-05-28, 12:30

0 komentarų

„Microsoft“ siekis leisti „Android“ programėlėms veikti „Windows 11“ pradeda įgauti formą. Bendrovė atsisakė tam tikrų apribojimų, dėl kurių „Android“ programėlės taps stabilesnės operacinėje sistemoje. Tai leis bet kuriam programų kūrėjui pateikti savo programėles į „Amazon“ programų parduotuvę „Windows 11“ platformoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ atveria „Windows 11“ galimybių vartus: netrukus platformoje padaugės palaikomų „Android“ programėlių

„Amazon“ programų parduotuvė iš tikrųjų suteikia daug naudos „Windows“ operacinei sistemai. Tai yra paprastas būdas daugeliui „Android“ programėlių veikti „Windows“. Turėdama daug programų, kurios yra perkompiliuotos „Windows“ aplinkai, „Amazon App Store“ suteikia daugybę programų rinkinių „Windows 11“ vartotojams.

Dauguma „Android“ programėlių, kurios testuojamos „Amazon“ programų parduotuvėje, paprastai veikia sklandžiai ir be jokių problemų. Jos taip pat praktiškai neturi jokių neigiamų pusių. Atvirai kalbant, sprendimas naudoti „Android“ programas „Windows“ asmeniniame kompiuteryje priklauso tik nuo galutinio vartotojo pasirinkimo. Tačiau šia galimybe gali pasinaudoti visi vartotojai.

Jau kurį laiką „Amazon“ programų parduotuvė ribotai veikia „Windows“ operacinėje sistemoje. Tačiau panašu, kad „Microsoft“ pagaliau duoda žalią šviesą „Android“ programoms veikti visu greičiu.

„Microsoft“ taip pat paskelbė, kad „Amazon“ parduotuvė yra atvira visiems „Android“ programų kūrėjams, norintiems perkelti savo programas į „Windows“. Tačiau jiems gali tekti pirmiausia pateikti savo kūrinius testavimui. Tai puikus „Windows“ posistemės, skirtos „Android“, etapas. Šiuo metu WSA gali veikti kaip stabili kūrėjų aplinka.

„Microsoft“ netgi įdėjo daug pastangų, kad kūrėjams būtų prieinama pagalbinė medžiaga. Šios medžiagos yra skirtos palengvinti jų darbą. Juose yra vadovų ir vaizdo įrašų, skirtų programoms suderinti su WSA. „Android“ programos „Windows 11“ turi skirtingą formos faktorių, todėl „Microsoft“ pateikė kūrėjams vadovą, kuriuo galima vadovautis. Bendrovė pateikė integruotą vaizdo sudarymo funkciją, kuri padės kūrėjams tinkamai pakeisti programų langų dydį.

Kai kūrėjas sugeba tai padaryti teisingai, programa „Windows 11“ atrodo stebėtinai gerai ir daugelis gali nesugebėti jos atskirti nuo originalios „Windows“ programos. Šiuo metu WSA veikia „Android 13“, o tai reiškia, kad dauguma į „Amazon“ programų parduotuvę atkeliaujančių programų turės daug mėgstamų funkcijų.

Tikimės, kad su šiuo nauju „Amazon“ programų parduotuvės etapu rinką užplūs daugiau programų. Šiuo metu joje yra apie 50 000 programų, kurios pasiekiamos maždaug 31 šalyje. Dabar, kai „Microsoft“ panaikino kūrėjų apribojimą, tikimės, kad netrukus bus išleista daugiau „Android“ programų, skirtų „Windows 11“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas