„Microsoft“ problemos niekaip nesibaigia: seną „Windows“ problemą turi net ir naujausios platformos versijos, sužinokite kaip tai išspręsti

Arnas Balčiūnas

2023-05-26, 15:20 (atnaujinta 2023-05-27, 10:38)

1 komentaras

„Microsoft“ patvirtino, kad „Windows 11“ taip pat yra paveikta senos klaidos, susijusios su „Serial Advanced Technology Attachment“ (SATA).

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ problemos niekaip nesibaigia: seną „Windows“ problemą turi net ir naujausios platformos versijos, sužinokite kaip tai išspręsti

Klaida yra susijusi su programine įranga, kurioje vidinis SATA diskas, nesvarbu, ar tai lėtesnis mechaninis standusis diskas (HDD), ar greitesnis NAND flash atminties pagrindu veikiantis SSD, „Windows“ užduočių juostoje klaidingai suprantamas kaip keičiama laikmena.

Ši problema yra tikrai sena (pagal technologijų standartus), nes „Microsoft“ teigia, kad ji paveikia visas versijas, naujesnes už „Windows Vista“, t. y., „Windows 7“, „Windows 8“, „Windows 8.1“, „Windows 10“ ir galiausiai „Windows 11“.

Kaip skelbia „Microsoft“, ši problema susijusi su tuo, jog vidiniai SATA įrenginiai, tokie kaip HDD ar SDD, užduočių juostoje gali būti rodomi kaip keičiama laikmena. Bendrovės atstovai įvardijo ir to priežastis.

Tai, ar įrenginys laikomas keičiamu, nulemia jūsų sistemos BIOS ir tai, kaip jis žymi įvairius pagrindinės plokštės SATA prievadus. Gautųjų tvarkyklė tiesiogiai tikrina SATA prievadus ir įrenginius, prijungtus prie tų prievadų ir pažymėtus „išoriniais“ laiko keičiamais įrenginiais. Taip daro ne visos saugojimo tvarkyklės, o tai gali būti sugadinimo arba duomenų praradimo priežastis.

„Microsoft“ taip pat pateikė būdą, kaip išspręsti šią problemą naudojant komandų eilutės CLI. Šis sprendimas taip pat veikia „Windows 8“, 8.1 ir „Windows 10“:

Sprendimas

Pirmiausia patikrinkite ir įdiekite galimus kompiuterio gamintojo BIOS naujinimus. Jei jų nėra, galite atlikti šiuos veiksmus, kad apeitumėte tai, kaip gautųjų tvarkyklė mato įrenginius tam tikruose prievaduose:

  1. Atidarykite komandų eilutę su administratoriaus teisėmis.
  2. Komandų eilutės lange įveskite šią komandą paspauskite „Enter“: devmgmt.msc
  3. „Disk Drives“ dalyje nustatykite SATA įrenginį, kurį gautųjų tvarkyklė turėtų matyti kaip vidinį ir atidarykite šio įrenginio ypatybes, spustelėdami dešinįjį pelės klavišą ir pasirinkdami „Ypatybės“.
  4. Atkreipkite dėmesį į magistralės numerį ypatybių apžvalgoje (toliau pateiktame pavyzdyje „1“). SATA disko įrenginio magistralės numeris įrenginių tvarkytuvėje
  5. „Windows 8“ ir naujesnėms versijoms:

Įveskite šią komandą anksčiau atidarytoje komandų eilutėje ir paspauskite „Enter“:

reg.exe add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\Parameters\Device” /f /v TreatAsInternalPort /t REG_MULTI_SZ /d x

Kur x atitinka magistralės numerį, kurį įsidėmėjote 4 veiksme.

1 komentarų

Raimondas

Tai už 246d. Bus privaloma isidiegti windows 11 su klaidom (sarkastiškas bravo) kodel naikinti tobulus win7 juk reikalavimai tie patys

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas