„Microsoft“ sudavė dar vieną smūgį „Windows“ kompiuterių turėtojams: daugybę metų veikusi gudrybė jau nebesuveiks, tačiau mes turime tam sprendimą

MiTech.lt

2024-01-01, 12:10

1 komentaras

Daugiau nei dešimtmetį nuo „Windows 8“ pasirodymo „Windows“ turėjo ne itin gerai saugomą paslaptį – įdiegti sistemą buvo galima naudojant „Windows 7“ raktą. Jei tik turėjote tinkamą rakto versiją, skirtą ketinamai naudoti programinei įrangai, pavyzdžiui, „Home“ arba „Pro“, po atnaujinimo panaudoję „Windows 7“ raktą suaktyvinsite naująją „Windows 8/8.1/10/11“ kopiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ sudavė dar vieną smūgį „Windows“ kompiuterių turėtojams: daugybę metų veikusi gudrybė jau nebesuveiks, tačiau mes turime tam sprendimą

Iš pradžių „Microsoft“ leido tai daryti, kad naudotojus viliotų atsisakyti „Windows 7“ ir pereiti prie naujesnių operacinių sistemų per nemokamą „Windows“ naujinimo sistemą. Tai veikė net atliekant naują švarų diegimą, jei turėjote OEM raktą, gautą iš seno kompiuterio.

Tą raktą, priklijuotą prie galinės seno kompiuterio dalies, vis dar galima naudoti 2023 m. aktyvuojant naują „Windows 10/11“ kopiją. Tas pats ir su „Windows 8“ raktais. Tai netrukus pasikeis.

Apie šį pakeitimą „Microsoft“ pranešė savo Įrenginių partnerių centre labai trumpu pranešimu, kuriame rašoma:

„2016 m. liepos 29 d. baigėsi „Microsoft“ nemokamo „Windows 10/11“ atnaujinimo pasiūlymas. Dabar panaikintas ir diegimo kelias, kuriuo galima panaudoti „Windows 7/8“ atnaujinimą. Atnaujinimas į „Windows 11“ iš „Windows 10“ tebėra nemokamas.“

Tačiau vis dar gali būti apėjimo būdas, kuriuo galima pasinaudoti. Jei turite diegimo laikmeną, sukurtą prieš įsigaliojant blokavimui, galbūt galėsite atlikti diegimą neprisijungę prie interneto, aktyvuoti naudodami seną raktą, tada prisijungti prie interneto ir aktyvaciją perkelti į „Microsoft“ serverį. Tai tik teorija, bet pamatysime, ar šis būdas ir toliau veiks kai įsigalios naujos taisyklės.

Žinoma, dar paprastesnis būdas įsidiegti legalią „Windows 10“ ar „Windows 11“ operacinės sistemos versiją – tai pasinaudoti mūsų partnerių „WhoKeys.com“ pasiūlymu. Šioje internetinėje parduotuvėje dabar galima įsigyti naujausias versijas už itin žemą kainą. Geriausius pasiūlymus rasite čia:

Ar prieš kelerius metus būtumėte galėję pagalvoti, kad naujausios „Windows” operacinės sistemos licencija kainuos mažiau nei šeši puodeliai kavos? Bet kuriuo atveju, tai ne utopija, o realybė. Paspaudę šią nuorodą, „Windows 10 Pro” įsigysite vos už 13,2 eurus.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas