„Nvidia“ atskleidė karščiausias metų naujienas: Las Vegase pristatytos naujosios vaizdo plokštės

Leonardas Sindaravičius

2022-01-07, 08:15

0 komentarų
„Nvidia“ atskleidė karščiausias metų naujienas: Las Vegase pristatytos naujosios vaizdo plokštės

Ko gero žymiausia grafikos procesorių gamintoja pasaulyje, „Nvidia“, pristatė dvi naujas vaizdo plokščių versijas skirtas nešiojamiems kompiuteriams bei vieną naują stacionariems įrenginiams skirtą modelį. Taip pat kompanija suteikė pirmąjį žvilgsnį į naują savo flagmanę - „RTX 3090“.

Pradedant nuo nešiojamųjų kompiuterių naujovių, naujų laptopų specifikacijose verta atkreipti dėmesį į vadinamos 30-osios serijos „Nvidia“ vaizdo plokštes - geriausiuose kompiuteriuose rasite „RTX 3080 Ti“ arba „RTX 3070 Ti“. Dabar tai aukščiausio lygio siūlymai nešiojamųjų kompiuterių rinkoje, siūlantys specifikaciją, beveik prilygstančią stacionariems kompiuteriams.

Pirmoji, ir galingiausia, „RTX 3080 Ti“ turės 16 gigabaitų GDDR6 tipo operatyvinės atminties - net daugiau nei stacionarioji versija, turinti „tik“ 12 GB. „Nvidia“ teigimu, mobili versija yra spartesnė už praėjusios kartos „Titan RTX“ ir suteikia galimybę žaisti žaidimus aukščiausiais grafikos nustatymais nei 120 kadrų per sekundę sparta naudojant 1440p raiškos monitorių. Nešiojamieji kompiuteriai su „RTX 3080 Ti“ kainuos maždaug nuo 2250 eurų, o prekyboje pasirodys vasario 1-ąją.

Mobili „RTX 3070 Ti“ versija kompanijos teigimu yra 1,7 karto spartesnė už „RTX 2070 Super“ ir geba atkurti žaidimų scenas 100 kadrų per sekundę sparta 1440p raiškos ekranuose su aukščiausiais žaidimų nustatymais. Kompiuteriai su šiomis vaizdo plokštėmis bus atitinkamai ir pigesni - maždaug 1350 eurų kainuosiančius kompiuterius bus galima įsigyti nuo vasario 1-osios.

„Nvidia“ taip pat pristatė naują stacionariems kompiuteriams skirtą plokštę „RTX 3050“ - ji sukurta naudojant tą pačią „Tensor“ architektūrą kaip ir kitos 30-osios serijos plokštės bei pasižymi 2-osios kartos šviesos spindulio sekimo technologija ir trečiosios kartos „Tensor“ branduoliais sklandžiam DLSS veikimui.

„RTX 3050“ turi 1,55 GHz bazinį veikimo dažnį, kuris esant poreikiui pakeliamas iki 1,78 GHz. Prie sklandaus veikimo prisideda 8 gigabaitai GDDR6 tipo atminties, o monitorius prijungti bus galima naudojant „HDMI 2.1“ arba „DisplayPort 1,4a“ jungtis. Vaizdo plokštė palaiko iki 4K raiškos ekranus ir geba užtikrinti iki 240 Hz atnaujinimo dažnį. Pirmąsias parduotuves „RTX 3050“ pasieks sausio 27-ąją, o kainuoti turėtų apie €220.

Galiausiai kompanija užsiminė apie naująją savo stacionarių kompiuterių rinkos flagmanę - „RTX 3090 Ti“. Šis modelis pasižymės 21 GB/s atminties pralaidumu - tai 7,7% sparčiau nei įprastos „RTX 3090“ 19,5 GB, išlaikant tą patį atminties kiekį (24 GB). Bent iš pirmųjų „Nvidia“ pateiktų skaičių, naujoji vaizdo plokštė bus 11% spartesnė už savo pirmtakę.

Iš pirmo žvilgsnio tai net mažesnis atnaujinimas, nei ankstesni 30-osios serijos „Ti“ modeliai, tad jo sėkmė priklausys nuo pardavimo kainos bei realaus veiksmingumo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas