Siekiama geriausio: „Intel“ ir AMD kartu sukūrė vadinamąją „x86 ekosistemos patariamąją grupę“, kuri daugiausia dėmesio skirs populiariausiai stalinių kompiuterių mikroarchitektūrai

Technews.lt

2024-10-18, 12:00

0 komentarų

„Intel“ ir AMD kartu sukūrė vadinamąją „x86 ekosistemos patariamąją grupę“, kuri daugiausia dėmesio skirs populiariausiai stalinių kompiuterių mikroarchitektūrai. Abi bendrovės atstovauja didžiajai šios ekosistemos daliai, todėl jos suinteresuotos užtikrinti, kad ji būtų parengta ateičiai. Vis dėlto tai labai netikėtas pranešimas.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Siekiama geriausio: „Intel“ ir AMD kartu sukūrė vadinamąją „x86 ekosistemos patariamąją grupę“, kuri daugiausia dėmesio skirs populiariausiai stalinių kompiuterių mikroarchitektūrai

Kaip teigiama „Intel“ pranešime spaudai, grupė daugiausia dėmesio skirs naujų būdų, kaip išplėsti x86 ekosistemą išlaikant platformų suderinamumą, nustatymui. Toks bendradarbiavimas galėtų supaprastinti programinės įrangos kūrimą ir sukurti platformą, kuri aiškiai praneštų, ko šiuo metu reikia šiai architektūrai, aiškinama pranešime ryšiams su visuomene.

x86 architektūra turi būti parengta ateities technologijoms, pavyzdžiui, dirbtiniam intelektui, mikroschemų dizainui ir 3D pakuotei. Tikėtina, kad pagrindinis aspektas yra heterogeninis šiuolaikinių lustų dizainas, todėl užuot dirbusi atskirai, ši grupė galėtų nustatyti naujus standartus ir paruošti populiariausią asmeninių kompiuterių platformą tam, kas bus ateityje.

Pat Gelsinger yra sakęs, kad x86 architektūra yra „ant vieno iš svarbiausių poslinkių slenksčio“, o bendrovė „didžiuodamasi stovi kartu su AMD ir kitais nariais steigėjais“, kurdama pagrindus ateičiai.

Naujoji grupė sutelks dėmesį į šias sritis:

  • Didinti klientų pasirinkimo galimybes ir jų suderinamumą su technine ir programine įranga, kartu spartinant jų galimybes naudotis naujomis, pažangiausiomis funkcijomis.
  • Architektūros gairių supaprastinimas, siekiant padidinti programinės įrangos nuoseklumą ir sąsajas tarp „Intel“ ir AMD siūlomų x86 produktų.
  • Sudaryti geresnes ir veiksmingesnes sąlygas naujoms galimybėms integruoti į operacines sistemas, sistemas ir taikomąsias programas.

AMD generalinė direktorė Dr. Lisa Su sakė, kad bendrovė „džiaugiasi galėdama suburti pramonės atstovus, kad jie kartu numatytų būsimų architektūros patobulinimų kryptį ir pratęstų neįtikėtiną x86 sėkmę ateinantiems dešimtmečiams“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas