Vartotojų įpročius pakeisti sunku: daugelis ir toliau naudojasi sena „Windows“ versija

Lukas Snarskis

2020-10-07, 18:30 (atnaujinta 2021-04-27, 00:40)

4 komentarai (-ų)
Vartotojų įpročius pakeisti sunku: daugelis ir toliau naudojasi sena „Windows“ versija

„Microsoft“ dar 2009 metais išleido „Windows 7“ operacinės sistemos versiją, o ją vėliau pakeitė „Windows 10“, kurią daugelis mūsų naudoja šiandien. Praėjus 11 metų nuo išleidimo, gamintojas nutraukė visus įmanomus atnaujinimus senajai „Windows“ versijai, tačiau tai vartotojams nerūpi.

Gamintojo daugiau nebepalaikoma „Windows 7“ operacinė sistema šiuo metu yra naudojama daugiau nei 22,71 proc. kompiuterių savininkų. Metų pradžioje šis skaičius siekė 25,56 proc., kas rodo, kad vartotojams atnaujinimų nebūvimas nedaro didelės įtakos. Verta paminėti ir tai, jog pastarosiomis savaitėmis šio „Microsoft“ produkto populiarumas dar kiek ir ūgtelėjo, nes nemažai vartotojų nusprendė nebenaudoti „Linux“.

Nors „Microsoft“ ragina vartotojus pereiti į „Windows 10“ arba bent jau į „Windows 8.1“ operacinės sistemos erdvę, kuri vis dar patenka tarp palaikomų platformų. Kaip bebūtų, kompiuterių savininkai nėra linkę tai daryti, o jau minėta situacija su „Linux“ įnešė dar daugiau paniavos. Skelbiama, kad „Windows 7“ rinkos dalis tarp rugpjūčio ir rugsėjo mėnesių išaugo 0,4 proc.

Per pastaruosius metus „Linux“ populiarumas mažėja ženkliai, o tai turėtų būti susiję su gerokai išaugusiu darbu namuose, kuomet dėl pasaulinės pandemijos užsidarė kone visas pasaulis. Jeigu rugpjūčio mėnesį ši operacinė sistema užėmė 2,33 proc. rinkos, tai rugsėjį šis skaičius krito iki 1,14 proc. Akivaizdu, kad šiuos vartotojus priglaudė jau nebepalaikoma „Windows 7“. Tiesa, išaugo ir kitų „Microsoft“ operacinės sistemos versijų rinkos dalis.

Populiariausia pasaulyje „Windows 10“ operacinė sistema rugsėjį turėjo 61,26 proc. rinkos, kai rugpjūtį šis procentas buvo kiek žemesnis – 60,57. „Windows 8.1“ rugpjūtį užėmė 2,69 proc., o rugsėjį – 2,99 proc. rinkos dalies. Remiantis šia statistika nepasikeitė tik „Windows XP“ rinkos dalis (0,78 proc.), o „Windows 8“ populiarumas dar ir sumažėjo (0,53 proc. rugpjūtį ir 0,43 proc. rugsėjį).

4 komentarų

Robertas

Straipsnio informacija neteisinga. Šiaip baigėsi tik nemokamas palaikymas, o su ESU jis pratęsiamas iki 2023m. Kiekvieną mėnesį išleidžiami saugumo atnaujinimai ir jau senai sugalvota kaip juos įsidėti nemokamai. Autoriau, gal, pasitaisymui, subelstumėt straipsnį apie tai ?

Gediminas

Tai, kad tie windows 7 buvo ir yra visiems geri - tinkami naudoti... o kad keisti i naujus 10 pvz,. dauguma turi keisti ir pacia technika nes w10 nebepalaiko daugumos senesniu kompiuteriu kai kuriu daliu pvz pagrindiniu ploksciu ir tt... as sakau kad jie paskubejo ir pasielge slyksciai nes nurase labai dar daug geros kompiuterines technikos. Kam dabar biurams mesti lauk viska kai jie gali ir dirbs su ta pacia technika kol ji veiks? vien del nauju w10..
Jeigu jie asilai butu palike kompiuterines technikos daliu palaikyma ant w10 tuomet butu daugaiu ir nauju vartotoju w10...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas