„Windows 12“ operacinės sistemos belaukiant: „Windows“ gerbėjai pateikia savo versijas, kaip turėtų atrodyti naujausia „Microsoft“ platformos versija

Arnas Balčiūnas

2024-04-05, 17:15

0 komentarų

„Microsoft“ ruošiasi išleisti „Windows 12“, kitą populiarios operacinės sistemos versiją, po trejų metų darbo su „Windows 11“. Internete jau kuris laikas sklando patys įvairiausi gandai, o dabar aiškėja ir detalesnė informacija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Windows 12“ operacinės sistemos belaukiant: „Windows“ gerbėjai pateikia savo versijas, kaip turėtų atrodyti naujausia „Microsoft“ platformos versija

Remiantis naujausiu Kinijos finansų laikraščio „Commercial Times“ pranešimu, „Windows 12“ pasirodymo galima sulaukti jau šių metų birželį. Kaip bebūtų, „Microsoft“ tokios informacijos nėra patvirtinusi oficialiai ir kol kas šios versijos pristatymą gaubia nežinia.

Tikimasi, kad „Windows 12“ kodiniu pavadinimu „Next Valley“ arba „Hudson Valley“ daug dėmesio skirs dirbtiniam intelektui (DI). Pranešama, kad „Microsoft“ stengiasi integruoti DI į keletą iš karto prieinamų programų, įskaitant nuotraukų redagavimą ir failų tvarkymą. O savo vaizduotę įjungė ir „Windows“ gerbėjai.

Internete retkarčiais pasirodo įvairios „Windows“ operacinės sistemos koncepcijos, kurias sukuria šios platformos gerbėjai. Nors jos dažnai skiriasi nuo to ką planuoja „Microsoft“, tačiau tokius dalykus pamatyti yra ganėtinai įdomu. Dalis tokių koncepcijų žavesio yra ta, kad jose išryškėja tai, ko labai trokšta to produkto gerbėjai.

„YouTube“ platformoje pasirodė „Addy Visuals“ sukurtas vaizdo įrašas, kuriame vaizduojama „Windows 12“ operacinė sistema, o aprašyme minima, kad tai yra „Windows“, kuriuos mylite“. Nors koncepcijos dažniausiai grindžiamos idėjomis, panašu, kad ši daug ką pasiskolino iš pačios „Windows 11“, todėl iš tikrųjų gali būti šiek tiek panaši į tikrąją naujos kartos versiją.

Ši „Windows 12“ koncepcija tikrai atrodo šiek tiek mažiau efektinga nei kai kurios ankstesnės, apie kurias rašėme. Tačiau, nepaisant to, nepamirškite, kad tai yra neoficialus variantas, ir iš tikrųjų šiuo metu nėra aišku, ar tikroji „Windows 12“ apskritai pasirodys.

Vienas dalykas, kuris nesiskiria, yra tai, kad ši koncepcija taip pat atsidaro su pradžios meniu vaizdu, ir tai prasminga, atsižvelgiant į tai, kad tai tikriausiai yra pirmas ekrano mygtukas, kurį spusteli daugelis „Windows“ kompiuterių naudotojų. Taip pat yra failų naršyklės vaizdas, o abiem atvejais bendras vardiklis yra plaukiojanti užduočių juosta, nes manoma, kad ji yra ankstyvųjų „Windows 12“ kūrimo pastangų vaisius.

Tačiau tai dar ne viskas. Tas pats „Andy Visuals“ slapyvardžių prisidengęs asmuo yra sukūręs ir kitą „Windows“ koncepciją. Kitame vaizdo įraše parodyta, kokia galėtų būti „Windows 12“, jei ji būtų sukurta kaip į žaidimų gerbėjus orientuota platforma. Idėja paprasta, nes įsivaizduojama operacinė sistema su minimaliu programų kiekiu bei be jokių papildomų įrankių, o tai reiškia, kad foninės programos neturėtų daryti didelės įtakos žaidimų našumui.

Šiuo atžvilgiu ji neapsiriboja vien tuo, kad naudotojams suteikiami trys nustatymai, padedantys pagerinti sistemos našumą žaidimuose. Pirmoji parinktis vadinasi „izoliuotas žaidimas“, kuri išjungs visas fonines veiklas ir telemetriją. Antroji parinktis vadinama „virtualia VRAM“, kuri laisvą disko vietą naudos kaip VRAM jūsų GPU ir yra šiek tiek panaši į unikalios konstrukcijos „Radeon Pro SSG“. Trečioji leidžia pasirinkti vieną iš kelių GPU. Prisimenate „DirectX 12“ aiškiai išreikštą multi-GPU kas nors?

O ką apie tokias koncepcijas manote jūs ir kokių pokyčių norėtumėte naujai pasirodančioje „Windows 12“ operacinės sistemos versijoje, žinoma, jeigu ji išvis pasirodys?

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas