„Windows“ kompiuterių savininkai turėtų būti itin atsargūs: „Microsoft“ ir vėl padarė klaidą, kuri daugeliui mūsų gali kainuoti labai brangiai

Lukas Snarskis

2023-02-27, 13:44

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Šia platformos versija naudojasi vis daugiau vartotojų, o kūrėjai deda visas pastangas, kad naudotojų dalis ir toliau augtų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Windows“ kompiuterių savininkai turėtų būti itin atsargūs: „Microsoft“ ir vėl padarė klaidą, kuri daugeliui mūsų gali kainuoti labai brangiai

„Microsoft“ visais būdais stengiasi priversti senesnių „Windows“ versijų vartotojus persikelti į „Windows 11“, tačiau pastarasis mėginimas baigėsi itin nesėkmingai. Jau antrą kartą per metus JAV technologijų milžinė pasiūlė atsinaujinti ir tiems vartotojams, kurių kompiuteriai neatitinka techninių reikalavimų, o tai sukėlė didžiulį nepasitenkinimą.

Kompanijos atstovai patvirtino informaciją apie įvykusią klaidą palaikymo pastaboje, nurodydama, kad kai kuriems aparatinei įrangai netinkamiems įrenginiams buvo pasiūlytas netikslingas naujinimas į „Windows 11“. Šie įrenginiai neatitiko minimalių reikalavimų, kad būtų galima paleisti naująją operacinės sistemos versiją ir negalėjo užbaigti naujinimo diegimo proceso.

Kaip jau minėjome, tai yra ne pirmas kartas kuomet „Microsoft“ daro tą pačią klaidą ir siūlo atsinaujinti į „Windows 11“, nors vartotojų kompiuteriai nėra pajėgūs veikti su šia platforma. Kaip bebūtų, yra būdai, kurie leidžia šią operacinės sistemos versiją turėti ir kompiuteriuose, neatitinkančiuose sisteminių reikalavimų. Dar visai neseniai rašėme, jog „Microsoft“ turi planų žymėti tokią kombinaciją.

Iškart po oficialaus išleidimo, „Microsoft“ susilaukė nemažai kritikos dėl reikalavimų kompiuteriams, norint įsidiegti „Windows 11“ operacinės sistemos versiją. Maždaug prieš metus „Microsoft“ pristatė atnaujinimą, kuris vartotojams primena apie tai, jog jų turima įranga neatitinka „Windows 11“ sisteminių reikalavimų, o tam buvo pasitelkiamas iššokantis pranešimas.

Netrukus po to „Microsoft“ nusprendė tai padaryti dar labiau pastebimu dalyku, įtraukdama jį į patį darbalaukį. Iš pradžių šie pakeitimai buvo pastebėti „Dev Channel“, kur ekrane kartu su „Windows“ versija ir versijos numeriu pradėtas rodyti specialus simbolis, rodantis naudojamos įrangos neatitikimą. Dabar šie pakeitimai, panašu, pasiekia visus „Windows 11“ vartotojus.

Remiantis naujausia informacija, naujasis žymėjimas jau tapo pastebimas „Windows 11“ operacinės sistemos versijoje, kuri žymima „22621“ numeriu. Tai reiškia, kad atnaujinimas pasiekia „22H2“ platformos versijas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas