„Apple Watch Series 6“ apžvalga: vis dar geriausias išmanusis laikrodis pasaulyje

Justas Stasiulaitis

2020-10-06, 19:50 (atnaujinta 2022-11-30, 12:47)

2 komentarai (-ų)
„Apple Watch Series 6“ apžvalga: vis dar geriausias išmanusis laikrodis pasaulyje

Šie metai neabejotinai įeis į istoriją kaip vieni ypatingiausių per pastaruosius dešimtmečius. Beveik kiekvieno iš mūsų asmeniniai planai buvo sujaukti dėl pasaulinės pandemijos, kuri neaplenkė ir tokių technologijų milžinų, kaip „Apple“. Bendrovė buvo priversta taikytis prie sutrikusios tiekimo grandinės ir tradiciniame rugsėjo mėnesio renginyje neturėjo galimybės pristatyti taip lauktų naujųjų „iPhone“ modelių. Tačiau kažką pademonstruoti vis dėlto reikėjo. Taigi, prožektorių šviesoje suspindo naujausi „iPad“ modeliai ir, svarbiausia - „Apple Watch Series 6“ išmanusis laikrodis, mūsų komandos narių riešą puošiantis jau keletą savaičių. Jį šiandien ir apžvelgsime.

Dizainas

Naujasis laikrodis atrodo... Lyg dar vienas „Apple Watch“. Pažiūrėjus iš toli sunkiai galėtume pasakyti, kad tai yra naujausias modelis. Šiemet nepamatėme jokių radikalių dizaino pakeitimų ir legendinė Kupertino įmonė, panašu, kad kol kas nesukūrė geresnio dizaino varianto arba elementariai nerado priežasčių to daryti, kitoms kompanijosm vis dar neskiriant šiai įrenginių kategorijai pakankamo dėmesio ir „Apple Watch” vertų konkurentų.


Apart to, kad „Series 6“ atrodo identiškai „Series 4”, šiokių tokių pokyčių atsiardo medžiagų srityje. Kaip ir anksčiau, pigusis „Sport” modelis gaminamas iš aliuminio, tačiau norintiems mokėti daugiau nuo šiol siūlomi ne tik šliefuoti nerūdijančio plieno, bet ir naujas šlifuoto titano variantas. Tuo metu bazinės aliuminio versijos sulaukė spalvų papildymo. Nors mūsų egzempliorius buvo įprastos sidabrinės, „Series 6” taip pat galima įsigyti solidžios tamsiai mėlynos ir ryškios raudonos atspalvių, kas yra visiškai nauja „Apple Watch” linijoje.

Ekranas

Vienas labiausiai per pristatymo renginį akcentuotų „Series 6” pasikeitimų yra smarkiai padidėjęs ekrano ryškumas, kuomet nustatytas nuolat veikiantis laikrodžio ciferblatas. Įspūdinga, jog šioje parinktyje ekrano šviesumas prilygsta pačio pirmojo „Apple Watch” maksimaliam matricos ryškumui įprastame režime

Tai labiausiai pastebima išėjus pasivaikščioti į miestą saulėtą popietę - tai turbūt pirmas mano testuotas išmanusis laikrodis, kuriame turinys tokiomis sąlygomis įžiūrimas be menkiausio diskomforto.

Pats OLED ekranas jam veikiant įprastai ne tik atkuria labai sodrias spalvas, bet ir jo jutiklinė dalis yra be galo tiksli, kas leidžia net ir vos 44mm dydžio ekrane labai lengva naviguoti. Atskirai norėčiau paminėti ir padidėjusią skaitmeninių laikrodžių ciferblatų kolekciją, kuri pasipildė ne kokiais vaikiškais „Micky Mouse” veideliais, o solidaus dizaino šveicariškus laikrodžius primenančiomis opcijomis. Žinoma, klausimas, ar jie nesižiūrėtų geriau apvalios formos ekrane, tačiau tai turbūt yra skonio reikalas.

Tiesa, gaila, kad „Apple” vis dar nepavyksta sumažinti rėmo aplink ekraną, ką konkurentai po truputį sėkmingai įgyvendina.

Veikimas

Veikimo srityje „Apple Watch” tobulėja kasmet, kas konkurentams neretai sukelia galvos skausmą, tačiau „Apple” šiemet teko prisivyti pabėgusius priešininkus. Viena pagrindinių šių metų naujovių yra galimybė matuoti deguonies kiekį kraujyje, kas tikrai nėra revoliucinė technologija, kadangi ją jau kurį laiką siūlo „Samsung”, „Huawei” ir kiti gamintojai.

Liūdna, tačiau sensorius ir matavimas nėra mediciniškai tikslūs ar patvirtinti įvairių įstaigų, taip kaip prieš porą metų pristatytą EKG funkcija. Be to, pastebėjau, kad pats kraujo prisotinimo deguonimi matavimas yra kaprizingas ir reikalauja laikytis tam tikrų taisyklių. Turite ranką laikyti ramiai, prispausti laikrodį žiemiau riešo su dirželiu ir po 15 sekundžių matysite rezultatą. Kaip ir minėjau, jis nėra itin tikslus ir negalima ja remtis gydant sveikatos sutrikimus, tačiau ši funkcija, jei ją naudosite teisingai, jums suteiks papildomą informaciją apie tai, kaip jūsų kūnas reaguoja į fizinį krūvį ar kopimą į aukštikalnes, kas leis priimti tam tikrus sprendimus - pavyzdžiui, nutraukti pernelyg intensyvią treniruotę, deguonies koncentracijai smarkiai nukritus.

Taip pat šiemet laikrodis aprūpintas naujuoju S6 procesoriumi, kuris, kaip teigia „Apple", 20% greitesnis, nei praėjusių metų S5. Kaip ir galima tikėtis, laikrodis veikia labai sparčiai, niekas nestringa ir visos funkcijos atliekamas akimirksniu. Tačiau kyla klausimas, ar tikrai tokios didelės galios reikia laikrodžiui ir ar verta už ją mokėti? Na, bet jei mėgstate nuolat jausti tą malonų pertekliaus jausmą, „Apple Watch Series 6” greitis jūsų tikrai nenuvils.

Be naujojo procesoriaus ir deguonies kiekio kraujyje jutiklio likusi techninė „Series 6“ dalis išlieka beveik identiška 5 serijai, o tai nėra blogai ir jis vis tiek yra neabejotinai geriausiai sukurtas išmanusis laikrodis rinkoje. Nors „Huawei“ naujasis „Watch GT2 Pro“ ir „Oppo Watch“ bando parodyti savo sugebėjimus ir iš „Apple” atsiriekti didesnę rinkos dalį, tiek „Google WearOS“, tiek „Huawei“ laikrodžių operacinės sistemos neprilygsta „WatchOS“ nei funkcionalumo, nei patogumo prasme.

Kaip ir minėjau, visas iki tol siūlytas funkcijas, tokias kaip nukritimo aptikimas ir pranešimas artimiesiems ar pagalbos tarnyboms, pulso ir širdies veiklos analizė, treniruočių režimai, „Walkie-Talkie“ funkcija ir daugeli kitų, kurios buvo penktos serijos laikrodyje, rasite ir naujausiame.

Baterija

Įdomu tai, kas šeštos kartos įrenginio baterija yra didesnė nei pirmtako, tačiau deklaruojamas veikimo laikas liko nepakitęs - 18h.

Praktinėmis sąlygomis akumuliatoriaus jums pakaks šiek tiek ilgiau, nes vargu ar jį naudosite taip intensyviai, kaip žada apsidrausti nuo klaidinimo siekiantys ir gamintojo testai.

Galiu užtikrinti, kas baterijos užteks visai dienai, laikrodis galės dienos vakare užfiksuoti, kaip jums sekėsi sportuoti, ir visą naktį matuoti bei analizuoti jūsų miegą, o pastarosios funkcijos nuspręsite nenaudoti - galimai energijos pakaks ir kitai dienai. Beje, jei vis dėl to laikrodžio baterijos neužteks miego sekimui, jo ekrane maždaug valandą prieš jums einant miegoti informuos, jog jį reiktų įkrauti, kad galėtumėte tai sėkmingai įgyvendinti.

Taip pat verta paminėti, kad šių metų modelyje jau neberasime įkrovimo blokelio ir jei jums jo reikia, jį galėsite turite įsigyti papildomai.

Verdiktas

Akivaizdu, kad „Watch Series 6” yra ne visiškai naujas, o tiesiog elementariai atnaujintas modelis. Dėl šios priežasties jame sunku surasti kažką, kas galėtų nustebinti. Naujos korpuso spalvos ir medžiagos yra gerai, tačiau vargu ar kažkas jų labai pasigedo. Super ryškus ekranas yra tikras išsigelbėjimas saulėtą dieną, bet ar tikrai tos saulės Lietuvoje būna pakankamai, kad tai išnaudotume? Didesnė procesoriaus galia? Puiku, bet tai pajusime nebent po kelerių naudojimo metų, nes laikrodis ilgiau veiks sparčiai ir patrauks naują programinę įrangą.

Vis dėlto manau, jog „Apple” su „Series 6” praleido progą ištaisyti didžiausius šio produkto trūkumus - ne itin ištvermingą bateriją ir jau šiek tiek senstelėjusį dizainą. Tačiau galbūt tai tiesiog tyla prieš kitąmet laukiančią audrą?

Kaip ten bebūtų, „Series 6” tikrai verta įsigyti, jei iki šiol neturėjote „Apple Watch“ ir norite išbandyti visas jo siūlomas galimybes ar elementariai norite pakeisti jau pasenusius pirmos antros, o gal net ir trečios kartos obuolių kompanijos dėvimuosius įrenginius. Taip, tai vis dar geriausias išmanusis laikrodis pasaulyje, bet ne dėl šio sekundinės rodyklės padalai prilygstančio šeštos kartos patobulinimo, o dėl vis dar lygiaverčio priešininko negalinčių pateikti konkurentų apsileidimo.

Na, o kad išsirinkti norimą „Apple Watch“ modelį būtų lengviau, paruošėme specialų gidą, kurį galite rasti paspaude čia. „Apple Watch Series 6“ kainos Lietuvoje prasideda nuo 439 eur.

2 komentarų

Skaitytojas

PASITAISAU: "...Samsung Watch 3 realiai tik trūkumas, kad neturi to garso nustatymo visa kita yra Samsung laikrodžiuose..." - mano klaida. Ir dar... Active 2 su tam tikru pavydu žiūrėjo Apple Watch 5 kaip kurie turėtojai. Watch 3 iš Samsung atsinaujino pilnai (ok beveik - turiu omenį dizainą ir t.t.), Apple realiai niekuo naujo nepasiūlė. Ir vis tiek jis geriausias, nes tau patiko? Aš nesuprantu jūs bent žurnalistiką baigėt? Rimtai? Ar neturit ką daugiau gyvenime veikti? Realiai ateinu čia tikmpasijuokti iš jūsų "rašinėlių", nes geriau veikia už visokius Šurajev bajerius :D Man gaila tų kurie rimtai jūsų rašliavas vertina. Kalbu apie jūsų nuomonės dėstymus prisidengiant apžvalgų tematika ir naujienų ne sutikrinimus iki galo.

Skaitytojas

Aš galvoju, Justai, tu apsimeti durneliu ar toks esi? Tik klausimas, nes nepažystu ir negaliu to teigti. Kitu atveju rašysi pareiškimą už šmeižtą. Bet susikaupiau paskaityti tavo rašinuką, kuris mano manymu ir nuomone yra pirmoko lygio, Ne dėl tenai aprašomų funkcijų. Viskas kaip ir iš bėdos neblogai. Bet dėl to kišimo ir kelis kartus pavardinimo, kad tai geriausias laikrodis pasaulyje neturinti lygiaverčių konkurentų. Ir kaip įrodymas paminimas Huawei ir Oppo. Taip sutinku būtent su jais lyginant ir Wear OS Apple Watch 6 laikrodis yra geresnis viskuom. Bet paminėdamas kaip gamintoją Samsung tu apsimetei, kad nežinai ar specialiai tiesiog žinodamas, kad Watch 3 yra ne tik, kad rimtas konkurentas, bet gal net ir nešantis pro šoną tą tavo Apple Watch 6? Samsung jau Active 2 modelyje (po atnaujinimo naujausio) turi puse tų funkcijų ką Apple Watch 6 siūlo, o apie Watch 3 Samsung net nekalbu. Vienintelė funkcija kurios negirdėjau Samsung Watch 3 yra triukšmingos vietovės nustatymas. Taip to galimai neturi Samsung. Bet Tizen OS sutvarkyta žymiai geriau nei Wear OS ir kadangi nesinaudoju Apple nelabai ir galiu teigti, kad geriau už Apple. Bet, kad tai konkurentas Apple (Tizen OS) patvirtina patys Apple naudotojai. Antra tu šitiek kritikos negaili Apple, ką Samsung pasiūlo geriau ir vis tiek vadini jį geriausiu. Žmogau Samsung Watch 3 turi geresnę bateriją, ten deguonies skaičiavimas nenustatinėja pieno riebumo (bent apie tai nėra kalbų šiai dienai) ir šiaip Samsung Watch 3 realiai tik trūkumas, kad neturi to garso nustatymo visa kita yra Samsung telefonuose. Ir tie patys veidukai vadinami pilna jų. tai gal tu pasidomėk pirmą, prieš rašydamas pirmoko lygio mano nuomone rašinėlius, Čia ne mokyklos egzas koks, žmonės pagal jūsų tokias pažvalgas prisiperka ir paskui būna nusivylę, nes pripilat pievų, o paskui kaip triušiukai slepetės. Pagal ką tu nustatei, kad jis geriausias??? Tavo nuomonė čia tik, o ne oficialus įvertinimas. Pseudo žurnalistas mano nuomone tu kaip Ignas. Ir vienintelis dar kurio galima skaityti čia yra Lukas. Taip kritika dėl balso apžvalgų, bet pas jį dar nesijaučia man nei vieno gamintojo susilindimas į užpakalį. Žiūrėk žmogau kad belysdamas Apple neišdraskytum... Sėkmės rašant ir toliau tokias apžvalgas. Gal vieną dieną ir pamatys skaitytojai kas per kontora esate. Raštininkai didieji :D

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Luminor“ klientai ir vėl susidurs su tam tikrais nepatogumais: bankas išplatino informaciją, kurią privalo žinoti kiekvienas klientas

Pranešimas spaudai

2024-04-20, 17:54

0 komentarų

Internetinių platformų priežiūra – itin svarbus aspektas, kuris užtikrina gerą vartotojo patirtį. Tam tikri darbai, kurie paprastiems vartotojams net nepastebimi, turi būti atlikti periodiškai. Dar didesnė kartelė keliama bankams ar kitoms įstaigoms, kurios privalo užtikrinti naudotojų saugumą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Luminor“ klientai ir vėl susidurs su tam tikrais nepatogumais: bankas išplatino informaciją, kurią privalo žinoti kiekvienas klientas

Internetinių platformų priežiūra – itin svarbus aspektas, kuris užtikrina gerą vartotojo patirtį. Tam tikri darbai, kurie paprastiems vartotojams net nepastebimi, turi būti atlikti periodiškai. Dar didesnė kartelė keliama bankams ar kitoms įstaigoms, kurios privalo užtikrinti naudotojų saugumą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Siekiant užtikrinti geriausią klientų naudojimosi patirtį – būtina atitinkama sistemų priežiūra. Būtent tokiems darbams dabar ruošiasi „Luminor“, kurie informuoja savo klientus apie galimus sutrikimus, o pagrindinė to priežastis – techninės priežiūros darbai.

Dažniausiai tokius darbus bankai atlieka tuomet, kai klientų aktyvumas būna pats mažiausias ir įprastai tai būna vėlus vakaras. Dabar apie tokius darbus praneša „Luminor“ banko atstovai, kurie šiandien atliks būtinus techninius darbus.

Pranešama, jog dėl suplanuotų techninių darbų šio šeštadienio naktį, nuo balandžio 20 dienos 22.30 val. iki 21 dienos 5.00 val. neveiks „Luminor“ interneto bankas ir mobilioji programėlė.

Banko išplatintame pranešime taip pat pažymima, jog minėtą valandą nebus galimybės apsipirkti elektroninėse parduotuvėse ir identifikuotis partnerių puslapiuose. Tiesa, bankomatai ir mokėjimai kortelėmis veiks kaip įprasta.

Verta pastebėti, jog „Luminor“ techninius darbus vykdo itin dažnai ir tai jau ne pirmas kartas, kuomet banko klientai susiduria su įvairiais nepatogumais. Įvairūs techniniai darbai šį mėnesį buvo atliekami jau kelis kartus, o dabar apie juos pranešima ir vėl.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas