„Haylou Solar” išmaniojo laikrodžio apžvalga: pigiausias turėtas brangakmenis

Lukas Snarskis

2020-08-21, 19:35 (atnaujinta 2021-05-23, 12:01)

2 komentarai (-ų)
„Haylou Solar” išmaniojo laikrodžio apžvalga: pigiausias turėtas brangakmenis

Prieš penkerius metus prasidėjęs išmaniųjų telefonų bumas po truputį slopsta – pardavimai kasmet mažėja, vartotojai linkę juos keisti vis rečiau, o ir gamintojų pasiūlymai kasmet atrodo vis labiau panašūs į tai, kas siūloma anksčiau. Ir jeigu telefonų rinkoje darosi nuobodu, tai visiškai priešinga situacija įžvelgiama išmaniųjų laikrodžių segmente.

Dar prieš keletą metų pasirinkimas nebuvo toks didelis, o šiandien naujų produktų pasirodo kone kasdien – nuo labai pigių, iki tokių sprendimų, kurie kainuoja daugiau, nei mes galime sau leisti. Daugelio dėmesį šiemet sukaustė „Xiaomi” dukterinė kompanija „Haylou“, patyrusi didžiulę sėkmę konkurentus už galvos privertusiu griebtis karantino metu. Galimai šis vardas Jums girdimas pirmą kartą, tačiau apie vieną bendrovės produktų tikrai verta žinoti – tai „Haylou Solar“ išmanusis laikrodis.

Visų pirma, tai labai pigus laikrodis, stebinantis tuo, jog yra netikėtai kokybiškas. „Haylou Solar“ parduodamas už 23,22 euro, tad iškart norėdami jį įsigyti galite spustelėti čia. Na, o dabar pažvelkime, kodėl jį verta pirkti ir kodėl šio teksto antraštėje minimas brangakmenis.

Dizainas

Labai didelių lūkesčių, užsisakant pigų daiktą iš Kinijos, dažniausiai neverta turėti, tačiau tai, ką gali pasiūlyti „Haylou Solar“ – išties nustebins. Ir to nereikės laukti labai ilgai – tai pastebima vos pravėrus šio laikrodžio dėžutę. Žinoma, pakuotė paprasta, tačiau pats įrenginys akį traukia daug labiau nei galima tikėtis už 20 eurų. Minimalistinis dizainas, apvalus korpusas, vienas mygtukas jam valdyti ir jokių nereikalingų blizgučių – tobula kombinacija labai pigiam produktui.

Įrenginys yra ganėtinai lengvas ir sveria vos 54 gramus, įskaitant ir jo apyrankę, kas užtikrins ilgą dėvėjimo komfortą. „Haylou Solar“ labai maloniai nugula ant rankos, o po kurio laiko ir apie jo buvimą galima visai pamiršti, ko dažnai negalima pasakyti apie analogiškus kitų gamintojų produktus šioje kainų grupėje. Ganėtinai dideliu privalumu galėčiau įvardinti ir pakankamai lygią, tik minimaliai iškilusią, „Solar“ nugarėlę, kuri nenuspaudžia riešo odos net ir tuo atveju, jeigu mėgstate, jog laikrodis būtų itin stipriai priveržti laikrodį prie rankos.

„Haylou Solar“ turi IP68 atsparumą vandeniui ir dulkėms, kas reiškia, jog jam nebaisus prakatas ir lietus, todėl jį galima dėvėti praktiškai visų kasdienių veiklų metu. Nepaisant to, maudytis ar plaukioti su šiuo laikrodžiu nerekomenduojama.

Ekranas

Išmanusis laikrodis pasižymi 1,28 colių įstrižainės TFT ekranu, o jo skiriamoji geba yra 240 x 240 taškų. Titanams iš „Apple“, „Huawei“ ar „Samsung“ stovyklos šis įrenginys neprilygsta, tačiau atsižvelgiant į jo kainą – tai labai maloniai nustebina.

Visų pirma, žvelgiant į „Haylou Solar“ ekraną nesunku pastebėti, jog vaizdas jame atrodo išties kokybiškai. Vėlgi, jis tikrai nusileis mano pamėgtam „Huawei Watch GT2“, tačiau nelaikant abiejų produktų greta skirtumas visiškai nekrenta į akis. Tai nesunkiai galite pastebėti ir tekste pateikiamose iliustracijose. Spalvos pakankamai ryškios, visa informacija pateikiama aiškiai. Vienintelis niuansas – nepakankamas ryškumo lygis, esant saulėtai dienai. Intuityviai padidinti šviesumą per vieną ar du žingsnius tam, kad geriau matytum vaizdą, tačiau to padaryti nepavyks.

Norint pasiūlyti produktą už žemą kainą, visuomet reikia kažką paaukoti. Šiuo atveju neabejotinai buvo stengiamasi sutaupyti, kuomet kalbame apie „Solar“ modelio ekrano apsaugą. Tai turbūt bus vienintelis dalykas, kuris erzino mane viso testavimo metu. Visų pirma, jis labai greitai tepasi, o jo valymas kartais yra tikrai rimtas iššūkis (o man tikrai reikėjo tai padaryti prieš fotografuojant). Po daugiau nei mėnesio naudojimosi nesunku pastebėti ir mini įbrėžimus ant ekrano, tačiau to nesunkiai galima išvengti įsigyjant apsauginę plėvelę šiam laikrodžiui.

Privalau paminėti ir tai, jog „Haylou Solar“ ekranas puikiai reaguoja į prisilietimą, o valdyti jį padeda vienas vienintelis mygtukas, esantis kairėje jo pusėje. Per daugiau nei mėnesį nekilo jokių bėdų, kurios dažnai pasitaiko daugelyje analogiškų produktų. Jeigu brauksite pirštu žemyn – atsidarys vienas meniu, aukštyn – kitas, į šoną – trečias. Veiksmai fiksuojami tiksliai ir be didesnių problemų.

Jeigu reikėtų keliais žodžiais įvertinti šio laikrodžio ekraną, drįsčiau teigti, kad tai yra geriausia, ką teko matyti už tokią kainą. „Haylou Solar“ matrica turi keletą smulkių niuansų, tačiau vaizdas joje atrodo labai gerai, spalvų įvairovė taip pat didelė, kas yra vienas labiausiai išskirtinių bruožų prelegento bruožų

Veikimas

Gamintojas „Haylou Solar“ pirmiausia pateikia, kaip aktyvaus gyvenimo būdo pagalbininką. Jis palaiko 12 sporto režimų, kurie padeda naudotojams susidaryti profesionalius treniruočių planus ir jų laikytis. Visgi mano labiausiai naudojama ir mėgstamiausia buvo žingsnių skaičiavimo funkcija. Nors ją galima rasti tikriausiai kiekviename tokio tipo produkte, ši galėdavo teikti labai tikslią žingsnių informaciją su atstumu ir kalorijų sunaudojimu. Laikrodis turi ir įmontuotą širdies ritmo jutiklį, kuris 24 valandas per parą stebi širdies ritmą ir padeda laikytis sveiko gyvenimo būdo bei treniruočių metu sekti kūno reakciją į krūvį. Jis netgi aptinka pagrindines širdies problemas ir atitinkamai pakoreguoja treniruočių rekomendacijas.

Kaip ir dauguma kitų išmaniųjų laikrodžių, „Solar” gali sekti ir jūsų miegą bei parodyti, kas su Jūsų kūnu vyksta naktį. Žinoma, norint visa tai stebėti, Jums teks dėvėti laikrodį ir miego metu. Bent jau man tai nėra problema, nes esu įpratęs taip miegoti, o šis modelis, kaip jau minėjau apžvalgos pradžioje, dar yra ir labai patogus.

Vienas svarbiausių dalykų, turint išmanųjį laikrodį, yra ir jo programėlė. „Haylou Solar“ susieiti galima su „Haylou Fit“ aplikacija, kurią galima parsisiųsti iš „Google Play“ ar „App Store“ parduotuvių. Visa procedūra yra standartinė, ypač jeigu panašų laikrodį turėjote ir anksčiau, o viso to sklandumą užtikrina ir „Bluetooth 5.0“ technologija. Tiesa, iš pradžių Jums reikėtų susikurti savo paskyrą, suvesti papildomos informacijos apie save, tokios kaip ūgis, svoris, gimimo data ir panašiai. Nuobodus, tačiau būtinas formalumas tam, jog galėtumėte išnaudoti visus privalumus.

Kalbant apie pačią aplikaciją, ji ganėtinai paprasta, todėl atlikti norimus veiksmus bus tikrai nesudėtinga. Kas man patiko – galimybė gauti pranešimus iš kone visų programėlių, kurias aš naudoju. Žinoma, čia Jūs rasite ir visą svarbiausią informaciją iš savo „Haylou Solar“ laikrodžio – nuo informacijos apie miegą ar žingsnių skaičių, iki galimybių atlikti tam tikrus pratimus ar statistikos apie tai.

Baterija

Neabejotinai didžiausias šio išmaniojo laikrodžio privalumas – jo baterija. Jeigu reikėtų sugalvoti, su kuo galėčiau palyginti „Haylou Solar“, pirma mintis, šovusi į galvą, yra populiarioji „Xiaomi Mi Band“ apyrankė. 30 dienų budėjimo režimu ir maždaug dvi savaitės naudojimosi su vienu įkrovimu – štai ką gali pasiūlyti šis nebrangus laikrodis.

Esu bandęs vos keletą dėvimų įrenginių, kurie gali pasiūlyti kažką panašaus, tačiau visų jų kainų vidurkis kone dešimt kartų viršija pastarojo. Žinoma, „Haylou“ savo naujajame produkte nepasiūlė kažkokių labai ypatingų funkcijų, kurios reikalautų didesnių baterijos energijos sąnaudų, tačiau to tikriausiai ne visiems ir reikia.

340 mAh talpos baterija įkraunama specialiu įkrovikliu, kuris pridedamas pakuotėje kartu su laikrodžiu. Jis nesunkiai magnetais prisitvirtina prie „Solar“ nugarėlės, tačiau pats įkrovimas ganėtinai ilgas – užtrunka maždaug tris valandas. Įkrovimo laikas tikrai nėra pats trumpiausias, tačiau jeigu procedūra atliekama kartą ar du per mėnesį – nematau tame jokių problemų.

Verdiktas

Būsiu su Jumis visiškai atviras. „Haylou Solar“ įsigyti nusprendžiau po to, kai internete kilo didžiulis šurmulys dėl šio laikrodžio. Dažnai nesu linkęs kliautis kitų žmonių nuomone ir esu pratęs įsitikinti pats, bet šįkart puikiems šio modelių savininkų atsiliepimams galiu tik pritarti. Išbandžius šią „Haylou“ naujieną, pateikti galutinį įvertinimą yra pati lengviausia užduotis, kokią esu turėjęs pastaruoju metu.

„Haylou Solar“ be didesnių diskusijų yra geriausias pigus išmanusis laikrodis, kokį šiandien galite rasti internete. Jeigu norite gražiai atrodančio, puikiai veikiančio ir dar geru baterijos tarnavimo laiku pasižyminčio įrenginio – nesukate galvos, spaudžiate šią nuorodą ir perkate. Kiek daugiau nei 23 eurai ir gausite pigiausią brangakmenį, kokį kada nors esate turėję. Dar niekada nebuvo taip lengva pasakyti, bet tai galiu garantuoti.

2 komentarų

Linas

Neblogas laikrodis, bet tikrai ne brangakmenis ir aš asmeniškai taip lengvai nerekomenduoju jo draugams.

Minusai:
- nėra ekrano užrakinimo, o tai reiškia, kad plaukiant baseine, ežere ar maudantis duše ekranas pats įsijungia ir keliaujama per meniu, netyčia atidarinėjamos žinutės visiems matant
- orų prognozės vėluoja, rodomos senos ir lėtai atsinaujina
- vėluoja ir pranešimai, telefonas supypsi, suvibruoja, o laikrodis apie tai praneša tik po maždaug 2-3 sekundžių
- dar apie pranešimus, apie juos telefonas praneša net tada, kai telefono ekranas yra atrakintas, kai jau naudojuosi telefonu ir matau kokie pranešimai ateina, nereikia apie juos dar ir telefone vibruoti ir rodyti. Su pranešimais jame visiška betvarkė
- mačiau žmonės skundžiasi miego fazių sekimu, muzikos grotuvu, kuris nežinia kur nukištas ir veikia kreivai
- nėra NFC

Modis

Kad jie visi uz tokia kaina vienodi :) siuksle nepatvari ir tiek, reklamavai Kospet Probe, kurio realus nesureklamintas verdiktas: siuksle, kuriai batareika viduj pradeda barsket, o heart rate monitor ar blood pressure ant desros eina padaryt ir vistiek rodo itikinamus skaicius. Dar trumpesnis verdiktas - siuksle. Per mazai uzdirbi is situ negyvu straipsniu su milijonu reklamu, nusipirk Garmin ar netgi is bedos Huawei ar Samsung laikrodi, net ner ka lygint su sita nelaime.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas