„Huawei Watch GT 2e” apžvalga: sportbačiai ir kostiumas už mažiau

Ignas Petrikonis

2020-05-31, 12:45 (atnaujinta 2022-11-29, 01:57)

5 komentarai (-ų)
„Huawei Watch GT 2e” apžvalga: sportbačiai ir kostiumas už mažiau

Turbūt visi turime kolegą, vieną dieną savyje atradusį sportininko pašaukimą. Visas jo „Instagram” profilis nusėtas raumenukų ir sporto salės veidrodžių nuotraukų, garsių atletų frazių, jo naršyklėje visada atvertas sportinių papildų parduotuvės puslapis, o visi pasakojimai apie savaitgalio pramogas neapsieina be nubėgtų kilometrų skaičiaus. Na, ir žinoma, po kostiumu ant šio sportininko mėgėjo rankos visada išvysite stambų sportinį laikrodį, kurio net ir jis pats šiek tiek gėdijasi.

„Huawei” atkreipė dėmesį ne tik į įprastus vartotojus, bet ir į tokius asmenis, pristačiusi „Huawei Watch GT 2e”, kuris ne tik yra išmanus ir tinka dėvėti kasdien, tačiau taip pat yra nepamainomas sporto salėje. Maža to, kompanija nesistengė išradinėti dviračio, o tiesiog iš naujo perpiešė jau mūsų apžvelgtą „Watch GT 2” (jo apžvalgą rasite čia). Taigi, šiandien pabandysime atsakyti į klausimus, ar „Huawei” pastangos nenuėjo perniek ir ar turime naują išmaniųjų laikrodžių čempioną.

Dizainas

Sportiniai laikrodžiai turi vieną didelę bėdą - dėvėdami juos aplinkiniams neleisite suabejoti, kad po penkių eisite į sporto klubą, ir visiškai nesvarbu, kad dėvite kostiumą ar sėdite viršutiniame dangoraižio aukšte. „Huawei Watch GT 2e” nėra toks pretenzingas ir yra maloni išimtis šiame išmaniųjų laikrodžių rinkos segmente.

Visų pirma, vartotojams siūlomas vienintelis 46mm ciferblato dydis - nebeliko „Watch GT 2” 42mm opcijos, kuri tinka mažesnių riešų savininkams. Visgi nepasakyčiau, kad laikrodis yra pernelyg stambus, todėl jis turėtų tikti ir smulkesniems asmenims. Prie to labai prisideda ir vienas mano mėgstamiausių šio įrenginio bruožų - plonumas ir lengvumas. Tai leidžia jam patogiai palįsti po bet kokio drabužio rankovėmis ir pamiršti apie laikrodžio dėvėjimą, kas, mano galva, yra visų gamintojų siekiamybė ir labai didelis privalumas.

Dizaino departamente labiausiai į akis krinta visiškai du šone montuojami naujos formos mygtukai. Jie pakeitė klasikinį dizainą pamėgdžioti bandžiusio „GT 2” karūnėles ir tapo kur kas lengviau ir maloniau paspaudžiami. Šiek tiek nuvylė tai, kad iš brangesnio modelio nepersikėlė 3D stiklo technologija, leidusi atsikratyti didelio rėmo aplink ekraną. Be to, stilingąją žalią apyrankę turinti „Watch GT 2e” versija ant rėmo neturi ir tradicinių dekoratyvinių tacheometro skaičių, nors juodą ir raudoną dirželius turintys modeliai juos turi. Vėlgi - greičiausiai bandoma nutolti nuo kostiumuočiams ir hipsteriams patinkančio klasikinio stiliaus.

Gera žinia tai, jog bendrovė nepasinaudojo proga nukirsti kampus ir „GT 2e” gaminti iš pigesnių medžiagų. Vandeniui iki 50m gylio korpusas gaminamas iš kokybiško ir labai atsparaus nerūdijančio plieno, o nugarėlė padengta keramika. Ciferblato stiklas taip pat sėkmingai kovoja su įbrėžimais, tad po mėnesio naudojimo laikrodis atrodo kaip ką tik išimtas iš dėžutės. Žodžiu, „GT 2e” tikrai nenuvils ir bus ilgaamžis.

Vienintelis ryškesnis šio modelio akcentas - skylėta silikoninė apyrankė. Ji suteikia išvaizdai sportiškumo ir, svarbiausia, turi praktinę funkciją - neleidžia riešo odai suprakaituoti fizinės veiklos metu. Prisipažinsiu, šia dizaino detale nelikau labai sužavėtas, bet kadangi dirželį labai lengva pakeisti, didelės tragedijos nematau. Svarbiausia, kad apyrankė ir lengvas „Huawei Watch GT 2e” korpusas užtikrina maksimaliai komfortišką dėvėjimą.

Ekranas

Seniai baigėsi laikai, kai dėvimi įrenginiai turėjo mažus, sunkiai įžiūrimus ekranus, kurie tiesiog raudonuodavo prieš modernius išmaniuosius telefonus. „Huawei Watch GT 2e” yra puikus to pavyzdys.

Laikrodyje montuojama idealiai apvali 1,4 colio įstrižainės matrica, pasižyminti 454 x 454 pikselių raiška ir galinti pasigirti 326 vaizdo taškų tankiu colyje. Ką tai reiškia? Vaizdas įrenginio ekranėlyje atrodys beveik taip pat gerai kaip ir jūsų telefone. Prie to labai prisideda ir moderni AMOLED technologija, dėl kurios tamsų foną turintys laikrodžio veideliai atrodo itin tikroviškai. Spalvingi judėjimo grafikai buvo itin sodrūs, o pranešimų tekstas lengvai įskaitomas.

Ekrano šviesumas reguliuojamas automatiškai, kas vis dar yra retenybė daugelyje panašių produktų. Kalbant apie šviesumo lygį, viskas lyg ir gerai, tačiau turinys ryškioje saulės šviesoje sunkiai įžiūrimas dėl to, jog ekrano stiklas nėra padengtas specialia atspindžius panaikinančia danga, dėl ko labai dažnai jis veikia kaip veidrodis.

Sugrįžti norėčiau ir prie laikrodžio veidelių. „Huawei” jų siūlo atsisiųsti visą galybę, tačiau, lygiai kaip ir seniau testuoto „Watch GT 2” atveju, neradau nė vieno, kuris man iki galo patiktų. Dauguma jų praktiški, rodo ne tik laiką, bet ir oro sąlygas, nueitus žingsnius ar sudegintas kalorijas ar kitą informaciją, bet dizaino atžvilgiu tobulėti yra kur.

Veikimas

Nors sportiškesnis „Huawei Watch GT 2e” dizainas skatina daryti prielaidą, kad jis turės kažkokių papildomų funkcijų, kuriomis negali pasigirti vyresnysis „Watch GT2”, tiesa yra visai kitokia - funkcionalumo atžvilgiu jis netgi šiek tiek atsilieka.

Visgi nuostoliai ne tokie jau ir dideli - „2e” prarado tik garsiakalbį ir mikrofoną, kurie leisdavo laikrodžiu atsiliepti į skambučius. Gal ir visai naudinga funkcija, jei jūsų mašinoje nėra laisvų rankų įrangos arba dirbant lauko darbo nesinori traukti telefono iš kišenės, bet aš šios galimybės nepasigedau.

Visa kita yra visiškai identiška. Kitaip nei konkurentų gaminiuose, čia nerasime kelių gigabaitų RAM ar galingo procesoriaus - apsiribota vos 16MB operatyviosios atminties ir ne pačiu sparčiausiu „Kirin A1” lustu. Visgi tai neturėtų jūsų gąsdinti, nes kertinis kompanijos filosofijos aspektas buvo efektyvumas, prie kurio labai stipriai prisidėjo ir „Lite OS” operacinė sistema, pasiūliusi tik tai, kas būtina - laiką, orus, pranešimus, sporto funkcijas ir dar porą būtiniausių atributų.

Prieš pradėdamas pasakoti apie naudojimo patirtį, norėčiau akcentuoti, kad „Watch GT 2e” gali būti suporuotas su bet kokiu naujesniu Android (ne tik „Huawei”) ar netgi „iPhone”, pasitelkiant naujausią Bluetooth 5.1 standartą ir „Huawei Health” aplikaciją, kurioje galite keisti ciferblato stilius, atlikti programinės įrangos atnaujinimą ir kitus panašius dalykus.

Laikrodis valdomas liečiamuoju ekranu ir dviem jo šone sumontuotais mygtukais. Viršutinis klavišas įjungia laikrodį, iškviečia funkcijų meniu bei veikia kaip „atgal” mygtukas. Pabraukę iš viršaus į apačią, panašiai kaip Android telefonuose, matysime greituosius funkcijų valdiklius (garso režimas ir pan.), braukdami iš apačios į viršų, išvysime pranešimų iš telefono sąrašą, o slinkdami į kairę ar dešinę - įvairią informaciją (apie orą, pulsą, nueitus žingsnius ir t.t.). Viskas labai patogu, tačiau veikimo sklandumą vertinčiau vidutiniškai, kadangi kartais tenka palūkėti pereinant tarp skirtingų langų arba išvysti ne pačią sklandžiausią animaciją.

Kita vertus, čia juk laikrodis, tad stebuklų ir žaibo greičio tikėtis neverta. Tačiau už vieną dalyką „Huawei” nusipelno beržinės košės - pranešimai iš telefono atvaizduojami labai savotiškai blogąja prasme - ilgesnio žodžio paskutinės raidės nukeliamos į kitą eilutę, neatvaizduojami tam tikri populiarūs susirašinėjimo simboliai. Taip pat nėra galimybės atsakyti ar kaip nors kitaip sureaguoti į gautą pranešimą, tad tenka traukti telefoną. Ne mažiau erzina ir „Spotify” aplikacijos nebuvimas. Vartotojui suteikiama galimybė prie laikrodžio prijungti Bluetooth ausines, bet vienintelis būdas klausytis muzikos yra persikelti mp3 formato dainas iš telefono. Huawei, jūs rimtai? Mp3 dainos 2020 metais? Juk daugelis jau spėjo tapti priklausomi nuo „Spotify” ir kitų panašių paslaugų.

Pasigesti galima ir mobiliųjų mokėjimų funkcijos, leidžiančios laikrodžiui pakeisti fizinę mokėjimo kortelę. Anksčiau tai siūlė tik „Apple”, „Wear OS” ir „Samsung” laikrodžiai, o neseniai prie jų prisijungė ir kur kas pigesnės „Fitbit” apyrankės. „Huawei” kažkodėl delsia į šią upę įmerkti savo koją.

Fizinės veiklos sekimas

Visus nuklydimus iš kelio turėtų atpirkti sporto funkcijos. Ši riešo puošmena gali sekti net 85 skirtingų tipų treniruotes, įskaitant bėgimą, plaukimą, važiavimą dviračiu, karantino metu aktualius bendro pobūdžio pratimus ir netgi boksą, o bėgikams ir dviratininkams patiks įmontuotas GPS modulis. Jis leis palikti telefoną namie, bet vis tiek užfiksuoti nubėgtą maršrutą. Aš asmeniškai labai įvertinau kraujo įsotinimo deguonimi (SpO2) matavimo funkciją - ji parodo jūsų kūno reakciją į fizinį krūvį ir stipriai nukritus rodikliui, pasiūlo nutraukti treniruotę.

Likau patenkintas ir tiksliu pulso matuokliu bei realaus laiko treniruotės sekimu (svarbu nepamiršti įjungti prieš pradedant), kuris labai vaizdžiai parodo, ar deginate riebalus, ar tinginiaujate. Visą informaciją apie sudegintas kalorijas, nubėgtus kilometrus, pulsą ir pan. galite peržiūrėti pačiame laikrodyje, bet kur kas patogiau tai daryti telefono aplikacijoje, kuri leidžia iš karto ja pasidalinti socialiniuose tinkluose.

Žinoma, užfiksuoti duomenys, jų tikslumas ir gylis nelabai gali lygintis su profesionalų pamėgtais Garminais, bet jeigu esate ne Olimpiadai besiruošiantis atletas, o tiesiog sporto entuziastas - duomenų pateikimas ir pobūdis jums turėtų būti netgi patrauklesni. Beje, vos nepamiršau - „Watch GT 2e” stebinančiai tiksliai gali sekti jūsų miegą, jei tik, žinoma, galite užmigti su ant riešo užsegtu laikrodžiu.

Baterija

Kol priešininkai iš „Apple” ar „Samsung” stovyklų giriasi dešimtimis kartų didesnėmis RAM atmintinėmis ir net telefonuose iš bėdos veikti galinčiais lustais, „Huawei Watch GT 2e” yra priverstas tykoti kamputyje, bet vos tik kalba pasisuka apie bateriją, jis nė nedvejodamas ištraukia išgaląstą kardą ir juos visus sudoroja.

Šia metafora norėjau pasakyti, jog kalbame tiesiog apie skirtingas lygas. Įprasti išmanieji laikrodžiai vienu įkrovimu gyvuoja 1-4 dienas, o „Huawei” skelbia apie net 14 parų. Na gerai, dvi savaitės, bent jau naudojant taip kaip tai dariau aš - treniruotės kas antrą dieną, daug pranešimų iš telefono, miego sekimas - yra šiek tiek per optimistiška. Man ilgiausiai pavyko ištempti 11 parų kas vis tiek yra labai puikus rezultatas. Per tiek laiko jau įmanoma pamesti įkroviklį. Beje, esant reikalui, išjungus treniruotės sekimą ar nereikalingus pranešimus iš telefono, galima netgi pora dienų pailginti veikimą.

Kalbant apie įkrovimą, jam naudojama ta pati sistema kaip ir pirmtakuose - magnetinis diskas su variniais kontaktais, į kurį jungiamas tradicinis USB-C laidas. Magnetai stipriai ir tiksliai prisitvirtina prie nugarėlės, bet tada nelabai aišku, kaip padėti laikrodį, kol jis kraunasi - guldyti ant šono, užsegti dirželį ar kaip nors kitaip. Galbūt geresnis variantas būtų kokia nors nedidelė įkrovimo stotelė, o dar geriau - belaidis įkrovimas, kuriam galėtų būti panaudota ir flagmanuose jau antrus metus naudojama atvirkštinio belaidžio įkrovimo galimybė. Tiesiog padedate laikrodį ant išmaniojo nugarėlės ir viskas - nebereikia jokių papildomų ir lengvai pametamų įkrovimo diskų. Tiesa, nuo to greičiausiai kentėtų baterijos pripildymo greitis.

Verdiktas

Kaip ir buvo galima spėti, „Huawei Watch GT 2e” ant vaišių stalo nepadėjo nieko kardinaliai naujo. Kompanija tiesiog pasinaudojo proga vartotojams priminti apie savo „Watch GT 2” laikrodžius ir parduoti iš esmės tą patį saldainį kitame popierėlyje. Tačiau šios modifikacijos padėjo atlikti labai svarbią funkciją - sumažinti didoką „Watch GT 2” kainą.

„GT 2e” pasižymi visomis stipriosiomis brangesnio modelio pusėmis - turi puikų ekraną, vartotojams svarbias išmanias funkcijas, patogų ir suprantamą fizinės veiklos sekimą, o svarbiausia - stebinančią ištvermę. Be to, sportiškesnis ir kur kas kasdieniškesnis dizainas greičiausiai patiks didesnei pirkėjų auditorijai. Pasvėrus viską, „Huawei Watch GT 2e” galima vadinti Android telefonams skirtų išmaniųjų laikrodžių čempionu, kurį rinktis galima pernelyg nesvarsčius. Joks kitas gamintojas šiuo metu nesugeba pasiūlyti tokio dėvėjimo komforto ir funkcionalumo bei efektyvumo balanso, juo labiau, už tokią kainą.

5 komentarų

Tomas

Amazfit GTR faktiškai identiškas laikrodis visais parametrais, o baterija laiko apie mėnesį laiko,plius kaina mažesnė ???? Taip kad Huawei dar yra kur pasitempti????

Lukas Snarskis

Reikia ne tik Huawei Health, bet ir Huawei Mobile Services parsisiųsti iš AppGallery.

Valdas

Sveiki,

ar tikrai veikia ne tik su Huawei įrenginiais, nes man į planšetę Samsung Tab S5e neįkelia appso Huawei Health :(
ir skaičiau ne vieną tokį komentarą apie šią problemą...

Lukas Snarskis

Laurynas, Jums dar neatsibodo po kiekviena apžvalga rašyti tokias nesąmones kokias rašote? Man tik šiaip įdomu, kaip stipriai reikia neturėti ką veikti, kad taip įrodinėti savo tiesas, kurios iš esmės yra paremtos galimybe pasislėpti po netikra tapatybe.

Laurynas

Nelabai čia panašu į smart watch, labiau sport wrist band, nes neturi labai daug funkcijų.
Huawei reklamuoja, kad baterija laiko 2 savaites, kur gi ne :) Jei išjungiu visas funkcijas ir naudoju tik kaip laikrodį, tada gal ir bus tos 2 savaitės, bet normaliai naudojant, man atlaiko apie 2-4 dienas.
Neapsigaukite, kas galvosite pirkti, gerai išsinagrinėkite, nes apžvalga nelabai viską tiksliai atskleidžia arba karčią piliulę įvynioja į saldainio popierėlį :)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas