Aiškėja „Pixel Watch“ ambicijos: ar „Google“ sugebės nurungti „Apple Watch“ funkcionalumu ir populiarumu?

Leonardas Sindaravičius

2021-12-04, 11:30 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
Aiškėja „Pixel Watch“ ambicijos: ar „Google“ sugebės nurungti „Apple Watch“ funkcionalumu ir populiarumu?

„Google“ jau seniai yra žymiai daugiau nei tik paieškos sistema ar skaitmeninių produktų kūrėja - pirmąjį savo pačios sukurtą telefoną kompanija išleido dar 2016-aisiais ir nuo to laiko sukelia vis didesnį šurmulį rinkoje, nuolat laukiančioje naujų produktų. Vienas iš ilgiausiai laukiamų kompanijos fizinių produktų jau daugiau nei metus yra gandais apipintas „Pixel Watch“, kuris turėtų geriausiai išnaudoti „Wear OS“ („Google“ sukurtos išmaniųjų laikrodžių operacinės sistemos) galimybes.

Tokiam pat tikslui išnaudojama ir „Pixel“ išmaniųjų telefonų linija, leidžianti vartotojams pasiekti beveik nemodifikuotos „Android“ operacinės sistemos ribas. Nors ilgą laiką buvo manyta, kad „Pixel Watch“ sulauksime iki šių metų pabaigos, patikimų šaltinių dėka paaiškėjo, kad laikrodžio teks palūkėti iki 2022-ųjų. Taip pat atskleista, kad įrenginį kuria ta pati grupė, kuri yra atsakinga už „Pixel“ telefonus, nepaisant fakto, jog technologijų milžinė neseniai įsigijo „Fitbit“ - kompaniją, kuri nuo pat pirmųjų dienų specializavosi būtent išmaniųjų aksesuarų gamyboje.

Tinklaraštis „The Verge“ taip pat pasidalino informacija, jog „Pixel Watch“ bus brangesnis už „Fitbit“ gaminius ir bus orientuotas ne kaip biudžetinis išmanusis laikrodis, o kaip tiesioginis „Apple Watch“ konkurentas. Kol kas apie naująjį „Pixel“ linijos produktą žinoma tik tiek, kad jis turės širdies pulso stebėjimo funkciją bei žingsnių matavimą - vien to toli gražu nekanka, kad „Google“ galėtų sėkmingai konkuruoti su „Apple Watch“.

Kalbant apie „Apple“ galimybes, naujausias šios kompanijos laikrodžio modelis turi didesnį ekraną bei „S6“ procesorių, o šalia viso to integruotos keletas naudingų funkcijų asmeninės sveikatos stebėjimui. Ryškiausia ir unikaliausia iš jų yra deguonies kiekio kraujyje matavimas, naudingas sportuojantiems bei savo sveikatą sekantiems vartotojams.

Kitos kartos „Apple Watch“ taip pat pasiūlys du dydžius, su 41 arba 45 mm dydžio korpusu. Pastarasis turės 1,9 colių įstrižainės ekraną, tad laikrodis taps dar funkcionalesniu, nei buvo iki šiol.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas