Debiutuoja „Huawei Watch 3“ ir „Watch 3 Pro“ - ką siūlo „Harmony OS“ flagmanai?

Leonardas Sindaravičius

2021-06-03, 11:00 (atnaujinta 2023-03-01, 16:27)

0 komentarų
Debiutuoja „Huawei Watch 3“ ir „Watch 3 Pro“ - ką siūlo „Harmony OS“ flagmanai?

Šiandien „Huawei“ oficialiai pristatė savo pačios sukurtą „Harmony OS“ operacinę sistemą, kuri yra kinų kompanijos atsakas į draudimą naudoti „Google“ programinę įrangą savo prietaisuose. Kartu su nauja OS kompanija pristatė ir keletą įrenginių, kurių veikimas paremtas būtent ja, o iš jų įdomiausi - „Huawei Watch 3“ išmanusis laikrodis bei jo „Pro“ versija.

Pirmąjį išmanųjį laikrodį, pavadinimu „Huawei Watch“, ši kinų kompanija pristė dar 2015-aisiais, o antroji jo karta pasirodė 2017-aisiais. Po keturių metų pertraukos pasirodę trečiosios kartos įrenginiai bus parduodami ne tik Kinijoje - laikui bėgant kompanija ims prekiauti jais ir kitose rinkose, įskaitant Europą.

„Huawei“ išmanieji aksesuarai atkeliauja su keletu profesionalaus lygio sveikatos ir sporto sekimo funkcijų, o kartu su šiomis gėrybėmis gaunate ir puikų baterijos tarnavimo laiką. Pirmą kartą „Huawei Watch“ istorijoje į laikrodžius integruotas ir preciziškas temperatūros jutiklis, padedantis stebėti kūno temperatūrą. Tarp naujų funkcijų yra ir rankų plovimo stebėjimas bei kritimo jutiklis.

Pereinant prie estetinių savybių, „Huawei Watch 3“ pasižymi aptakia stilistika - poliruotu nerūdijančio plieno korpusu ir lenktu stikliuku, po kuriuo slepiasi didelis apvalus ekranas. Laikrodžio ciferblato rėmelis yra jautrus lietimui ir siūlo vartotojams taktilinį atsaką į judesius - braukiant pirštais aplink ekraną galima priartinti nuotraukas, lengviau naviguoti tarp aplikacijų ir nustatymų. Nors tai nėra visiškai naujas funkcionalumas išmaniųjų laikrodžių srityje, „Huawei“ tai pritaikė savo naujajai „Harmony OS“.

Spaudos konferencijos metu „Huawei“ atskleidė, kad per pastaruosius ketverius metus neišleido išmaniojo laikrodžio dėl intuityvios operacinės sistemos stokos. „Harmony OS 2“ ne tik išsprendžia šią problemą funkcijų gausa - čia atsiranda visiškai nauja vartotojo sąsaja, kuri kartu su lietimui jautriu ekrano rėmeliu sukuria itin intuityvią ir natūralią prietaiso valdymo patirtį.

„Watch 3“ pasirodys su keletu ciferblato bei dirželių variantų - pastarieji bus gaminami iš gumos, nailono, odos, plieno ir net titano, tad net išrankiausi vartotojai sugebės suderinti laikrodį su savo mėgstamiausia apranga.

Laikrodyje taip pat įdiegta patogi funkcija, rodanti pavežėjimo paslaugų ar skrydžių informaciją vos pakėlus riešą, tad nebereikės išsitraukti telefono, kad pažiūrėtumėte kur užstrigo „Uber“ vairuotojas. Taip pat „Harmony OS“ standartiškai įdiegta ir „Huawei AppGallery“ aplikacija, kurios dėka bus galima atsisiųsti suderinamas programėles.

Kalbant apie gyvavimo laiką, „Watch 3 Pro“ išmaniuoju režimu galės veikti iki penkių dienų, o prailginto baterijos tarnavimo režimu net iki trijų savaičių. Įprastas „Watch 3“ veiks iki trijų dienų išmaniuoju režimu ir iki dviejų savaičių prailginto veikimo būsenoje.

„Huawei Watch 3“ bus galima pasirinkti iš „Active“, „Classic“ ir „Elite“ versijų, tuo tarpu „Pro“ modelis atkeliaus tik „Classic“ ir „Elite“ variacijomis. Jungtinėje Karalystėje įprastas modelis debiutuos birželio 18-ąją ir kainuos £349.99 (maždaug €400), tačiau iki birželio 17-osios galima pateikti išankstinį užsakymą su £20 užstatu - iš anksto laikrodžius užsisakę pirkėjai gaus užstato vertės nuolaidą bei visiškai nemokamas „Huawei FreeBuds Pro“ ausines.

„Pro“ modelis parduotuves pasieks kiek vėliau, birželio 28-ąją, ir kainuos £499.99 (apie €580). Išankstinius užsakymus „Huawei Watch 3 Pro“ galima pateikti su £50 užstatu iki birželio 27-osios, o užsisakiusieji taip pat gaus užstato vertės nuolaidą bei „Huawei FreeBuds Pro“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas