Kinijos elektromobilių milžinė taikosi į naujas rinkas: ruošiasi telefono išleidimui, tačiau tai dar ne viskas

Lukas Snarskis

2023-01-14, 17:12

0 komentarų

Kinijos kompanija „Nio“ tampa vis populiaresnė ne tik vietinėje rinkoje, tačiau ir vis labiau įsitvirtina tarptautinėje erdvėje. Bendrovė neslepia ambicingų tikslų, o jau kurį laiką rezga planą sukurti išmanųjį telefoną. Tai jau netrukus gali virsti realybe, tačiau tai dar ne viskas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinijos elektromobilių milžinė taikosi į naujas rinkas: ruošiasi telefono išleidimui, tačiau tai dar ne viskas

„Nio“ atstovai jau ne kartą patvirtino, kad kuria savo mobilųjį telefoną, kadangi didžiosios, telefonų rinką valdančios kompanijos, tokios kaip „Apple“ neleidžia savo klientams išnaudoti naujausių technologijų. Įmonė nusprendė, kad vienintelis būdas visapusiškai išnaudoti šių laikų techninius pasiekimus - sukurti savo telefoną. Tačiau dabar aiškėja, kad tai nėra vienintelis įrenginys, kokį ketina pristatyti „Nio“ vadovai.

Kinijoje užfiksuotas „Nio Watch“ prekinio ženklas registravimas. Praėjusių metų gruodžio viduryje pateikti dokumentai atskleidžia, jog automobilių gamintojas galimai planuoja išleisti ir išmanųjį laikrodį. Žinoma, reikėtų neatmesti varianto, kad „Nio“ vadovai tiesiog stengiasi apsaugoti prekinį ženklą, tačiau reikėtų neatmesti varianto ir apie tokio produkto pristatymą.

Praėjusiais metais Kinijos automobilių gamintojas įsteigė „Nio Mobile Technology“ kompaniją, kuri buvo užregistruota su 100 mln. JAV dolerių įstatiniu kapitalu. Registracijos dokumentuose pažymima, kad šios įmonės veiklos sritys apima elektronikos, mobiliųjų ir dėvimųjų įrenginių, komunikacijos priemonių kūrimą bei pardavimą.

Priminsime, jog dar visai neseniai „Nio“ atidarė „Nio House“ parduotuvę, o pristatymo metu nemažai dėmesio buvo skirta ir kalboms apie telefonus. Kompanijos vadovas Viliamas Li kalbėjo apie padarytą pažangą išmaniojo telefono kūrimo procese, taip pat užsiminė apie pasitarimus su kitais „Nio“ savininkais ir potencialiais investuotojais.

Skelbiama, jog prie įrenginio kūrimo projekto dirba dvi komandos, kurių viena iš jų yra įsikūrusi Šanchajuje, o kita Šendžene. Viena iš užuominų, kurią atskleidė „Nio“ vadovas apie šį projektą, buvo tai, kad šiemet „Android“ telefonų naudotojams nereikės keisti savo įrenginių, o tai sufleruoja, kad pirmąjį bendrovės įrenginį galime išvysti jau artimiausiu metu.

Akivaizdu, jog elektromobiliai sukėlė revoliuciją ne tik automobilių rinkoje, bet ir ryšio bei skaitmeninio gyvenimo srityse. Tikrasis susietųjų paslaugų potencialas buvo išnaudotas tik atsiradus elektra varomiems automobiliams, o automobiliai yra laikomi ne tik kaip transporto priemonė, bet kaip ir neatsiejama mūsų gyvenimo dalis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas