Artėjant masiniams renginiams Vilniaus Vingio parke „Tele2“ pasiūlė inovatyvų sprendimą, užtikrins geresnę patirtį

Pranešimas spaudai

2024-06-17, 14:54

0 komentarų

Šią vasarą Vilniaus Vingio parke nuskambės ne vienas didelis renginys – sostinės gyventojai ir svečiai jau ruošiasi artėjančiai dainų šventei, miesto gimtadienį vainikuosiančiam koncertui ir kitiems įvykiams.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – sutaupykite net iki 70 proc.
Artėjant masiniams renginiams Vilniaus Vingio parke „Tele2“ pasiūlė inovatyvų sprendimą, užtikrins geresnę patirtį

Tuo, kad visi šie renginiai praeitų sklandžiai, rūpinasi ir mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ – užbaigtas tinklo plėtros etapas, kurio metu įdiegta speciali masiniams renginiams skirta ryšio įranga. Tai užtikrins sklandų ryšį Vingio parke esant ypač dideliems žmonių srautams.

Jau galima išbandyti

Viso tinklo modernizaciją tęsiantis „Tele2“ užbaigė paskutinį tinklo plėtros etapą Vilniaus Vingio parke, kuriame tiek vasarą, tiek kitais metų laikais vyksta įvairūs renginiai. Visoje parko teritorijoje veikia greitasis „Tele2“ 5G ryšys bei papildomai įrengtos naujausios kartos antenos, skirtos masiniams renginiams.

„Koncentruojamės į greitojo 5G ryšio diegimą ir turime kaip niekada gerai išvystytą mobiliojo ryšio tinklą. Vingio parke įdiegta maksimalios konfigūracijos ryšio stotis, kuri veiks visą laiką, ne tik vasarą. Net ir susirinkus tūkstančiams žmonių, parke sklandžiai veikia greitasis 5G ryšys – tai reiškia, kad naršyti bei dalintis akimirkomis iš renginių realiu metu jau galima be jokių trukdžių“, – tikina dr. Evaldas Stankevičius, „Tele2“ tinklo planavimo ir strategijos vadovas.

Šią naujovę jau galėjo išbandyti vasaros pradžioje Vingio parke vykusių renginių dalyviai. Sprendimas bus itin naudingas miestui ruošiantis ir kitiems dideliems renginiams: birželio pabaigoje įvyks šimtmetį mininti Lietuvos dainų šventė, o liepą – Vilniaus gimtadienio koncertas. Planuojama, kad šie ir kiti renginiai į Vingio parką pritrauks kelias dešimtis tūkstančių žmonių.

Dr. E. Stankevičius priduria, kad tokios pačios konfigūracijos ryšio stoties įrengimą netrukus planuojama užbaigti ir Kauno Dariaus ir Girėno stadione.

Sulėtėjimą gali lemti kelios priežastys

Pasak dr. E. Stankevičiaus, mobiliojo ryšio tinklai gali būti lėtesni vietose, kur yra daug žmonių, pavyzdžiui, koncertuose, dėl kelių veiksnių. Sprendimas – padidinti stoties duomenų perdavimo pajėgumą.

„Paprastą ryšio stotį galima prilyginti keliui, kuriuo važiuoja automobiliai, o padidinus pralaidumą, ją paverčiame greitkeliu – tada visi klientų duomenys perduodami sklandžiau, net kai prie jo jungiasi daug vartotojų“, – paaiškina dr. E. Stankevičius.

„Tele2“ tinklo planavimo ir strategijos vadovas priduria, kad ryšys masinio susibūrimo vietose būti nepakankamai greitas gali ir dėl vartotojų įrenginių (mobiliųjų telefonų) ribojimų. Kai kurie senesni ar mažiau pajėgūs įrenginiai (mobilieji telefonai) gali neišnaudoti visos tinklo suteikiamos greitaveikos, kaip naujesni modeliai, todėl net optimaliomis sąlygomis jų veikimas gali būti lėtesnis.

Norintiems pajusti visus šiuolaikinių technologijų privalumus, ekspertas primena ir visada laiku įdiegti sistemos atnaujinimus, taip pat verta nustatymuose įjungti nemokamas „VoLTE“ ir „VoWifi“ paslaugas, kurios suteikia dar geresnę patirtį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas