Barselonoje paskelbta apie naujas „Android“ funkcijas: naujų galimybių gaus ne tik telefonų, bet ir automobilių ir išmaniųjų laikrodžių savininkai

Lukas Snarskis

2024-02-27, 17:11

0 komentarų

Barselonoje prasidėjo kasmetinė „Mobile World Congress“ technologijų paroda, kurios metu kompanijos pristato naujausius savo produktus. Jau pirmąją dieną buvo galima išvysti gausybę naujienų, o apie naujas galimybes paskelbė ir „Android“ kūrėjai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Barselonoje paskelbta apie naujas „Android“ funkcijas: naujų galimybių gaus ne tik telefonų, bet ir automobilių ir išmaniųjų laikrodžių savininkai

„Google“ pasinaudojo proga paskelbti apie „Android“ operacinės sistemos naujoves. JAV technologijų bendrovės atstovai paskelbė naujas galimybes, kurios praplės ne tik šios platformos, bet ir „Android Auto“, „Wear OS“ ir „Gemini“ funkcionalumą.

Viena didžiausių naujienų – „Google Messages“ programėlėje dabar bus galima naudoti dirbtinio intelekto įrankį „Gemini“. Tokias galimybė gali padėti rengti pranešimus, generuoti idėjas, planuoti renginius ir kt. Pokalbiai su „Gemini“ artimiausiu metu veiks kaip bandomoji versija, todėl vartotojai gali patirti ir tam tikrų nepatogumų.

„Android Auto“ pasiūlys dirbtinio intelekto teksto santraukas

Visi esame patekę į situacijas, kai vairuojame, tačiau tikimės gauti svarbių žinučių. Pavojinga atitraukti akis nuo kelio, be to, ne visada įmanoma sustoti ir perskaityti pranešimus, kai tik telefonas pypteli. Šiai problemai spręsti „Google“ siekia pasitelkti dirbtinį intelektą ir siūlo naują teksto apibendrinimo funkciją „Android Auto“ platformoje.

Apie šią funkciją buvo paskelbta kartu su „Galaxy S24“ serijos įrenginių pristatymu, o dabar ji tampa prieinama ir daugeliui. „Android Auto“ naudosis dirbtiniu intelektu, kad apibendrintų tekstinius pranešimus ir grupinius pokalbius jums vairuojant. Ji taip pat pasiūlys atitinkamus atsakymus ir veiksmus, todėl galėsite vieną kartą bakstelėti, kad išsiųstumėte žinutę, pasidalytumėte savo numatomu atvykimo laiku arba pradėtumėte skambutį.

„Google Docs“ atsiranda ranka rašytų žymėjimų galimybė

„Google“ dokumentuose atsirado patogi žymėjimo funkcija, leidžianti į dokumentus įtraukti ranka rašytas pastabas. Galite naudoti savo pirštus arba specialų rašiklį, kuris yra suderinamas su jūsų išmaniuoju telefonu ar planšete.

Verta paminėti ir tai, jog naujoji galimybė leidžia rinktis iš kelių žymėjimo įrankių, pavyzdžiui, įvairių spalvų rašiklių ir žymeklių, todėl lengva pateikti atsiliepimus apie dokumentus.

Skrydžio bilietai, įlaipinimo kortelės „Wear OS“ laikrodžiuose

Kai kurie vartotojai dar metų pradžios pastebėjo, kad „Wear OS“ operacinę sistemą naudojančiuose laikrodžiuose galima peržiūrėti „Google Wallet“ pridėtus bilietus.

„Google“ oficialiai patvirtino tokią galimybę ir nuo šiol naudotojai gali naudotis įlaipinimo bilietais, renginių bilietais, sporto klubų abonementais, lojalumo kortelėmis ir kt. tiesiogiai savo „Wear OS“ įrenginiuose. Galite pasirinkti, kuriuos leidimus slėpti arba rodyti, kad prireikus jie būtų po ranka.

„Google Maps“ laikrodžiuose rodys viešojo transporto maršrutus

Jeigu naudojate išmanųjį laikrodį ir „Google Maps“ – veikiausiai pastebėjote, jog šios aplikacijos funkcionalumas yra ganėtinai ribotas. Nors „Wear OS“ ir išmanieji laikrodžiai turi savų apribojimų, tačiau kai kurių galimybių nebūvimas gali atrodyti ir keistai.

Tačiau „Google“ taiso situaciją ir siūlo dar vieną naujovę, kuri seniausiai prieinama telefonuose. Nuo šiol viešojo transporto maršrutai bus prieinami ir „Maps“ programėlėje, kuris skirta išmaniesiems laikrodžiams. Taip galėsite palikti telefoną kišenėje ir žvilgtelėti į savo riešą, kad sužinotumėte, ką daryti toliau.

Naujoji galimybė pateiks navigacijos nurodymus į kelionės tikslą, kad spėtumėte į autobusą, traukinį ar keltą. Ir visa tai jūsų išmaniajame laikrodyje.

„Lookout“ antraštės prieinamos tarptautinėje rinkoje

Dar 2023 metų rugsėjį „Google“ paskelbė, jog „Lookout“ programėlėje atsiranda nauja funkcija, kuri yra žinoma kaip „Image Q&A“. Ši galimybė naudoja dirbtinį intelektą, kad automatiškai sugeneruotų nuotraukų, interneto vaizdų ir į žinutes įtrauktų paveikslėlių aprašymus.

Be aprašymo, galite užduoti klausimų, kad išsamiau apibūdintumėte vaizdą. Ši funkcija dabar diegiama visame pasaulyje naudotojams anglų kalba. Apie galimybes naudotis kitomis kalbomis – kol kas nėra skelbiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas