ESO siunčia itin svarbų perspėjimą kiekvienam lietuviui: privalu atsiminti keletą dalykų, jog vėliau netektų skaičiuoti milžiniškų nuostolių

ESO

Pranešimas spaudai

2023-10-12, 15:25

13 komentarai (-ų)

„Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) skirtinguose šalies miestuose kasdien įdiegia apie 2 tūkst. skaitiklių ir visi jie įrengiami nemokamai. Bendrovė ragina gyventojus būti budriems – kartais elektrikų vardu gali bandyti pasinaudoti sukčiai.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
ESO siunčia itin svarbų perspėjimą kiekvienam lietuviui: privalu atsiminti keletą dalykų, jog vėliau netektų skaičiuoti milžiniškų nuostolių

ESO atstovė ryšiam su visuomene Rasa Juodkienė įspėja, kad spartus išmaniųjų skaitiklių diegimas gali paskatinti sukčius pasinaudoti gyventojų patiklumu, todėl dar kartą akcentavo, kad skaitiklių diegimas ir visos su tuo susijusios paslaugos yra nemokamos.

„ESO išmaniuosius skaitiklius keičia nemokamai – niekada neprašo pinigų nei už skaitiklį, nei už jo įdiegimą ar patikrinimą. Nei bendrovės elektrikams, nei rangovams nereikia mokėti už minėtų darbų atlikimą. Dar noriu akcentuoti, kad ESO elektrikai netikrina namų elektros tinklų, neatlieka jokių remonto darbų. Darbuotojai gali patikrinti skaitiklį, jį pakeisti arba, reikalui esant, nurašyti turimo skaitiklio duomenis“, – teigia R. Juodkienė.

Anot jos, vienas svarbiausių dalykų, kurį reikia atsiminti: elektros ar dujų apskaitos prietaisas yra ESO prižiūrimo skirstomojo tinklo dalis, tai – bendrovės nuosavybė, todėl ir keisti ar juos tikrinti gali tik ESO darbuotojai arba bendrovės samdyti rangovai.

ESO darbuotojai ir rangovai, atlikdami darbus vilki specialią aprangą, turi ESO patvirtintą pažymėjimą ir visuomet paprašius jį parodo. „Siūlau įsiminti šiuos svarbius dalykus ir nesigėdinti paprašyti pažymėjimo, jeigu kyla abejonių ir norite įsitikinti, kad darbus atvyko atlikti būtent ESO darbuotojas arba bendrovės pasamdytas rangovas“, – pataria ESO atstovė ryšiams su visuomene.

Jeigu atėjo eilė keisti vartotojo namuose esantį skaitiklį į išmanųjį, bendrovės atstovai vartotoją apie tai informuoja telefonu, trumpąją SMS žinute ir (arba) elektroniniu paštu. Informaciją apie prietaiso keitimą, jeigu jis turi būti montuojamas viduje, galima pasitikrinti ir prisijungus prie ESO savitarnos, kur būna nurodyti suplanuoti skaitiklių keitimo darbai.

Šiuo metu jau įdiegta 575 tūkst. išmaniųjų skaitiklių, o iki 2025-ųjų pabaigos pagal šiuo metu galiojančią prioritetų tvarką bus įdiegta 1 177 mln. Išmaniųjų apskaitos prietaisų.

13 komentarų

Renata

As siunciau prasyma iskelti elektros skaitikli is namo. Tai parase, kad pastate i eile. Po metu, parase,kad priejo eile, bet man reikia susimoketi 1,5th euro uz darbus. Ir tai ne kokie vagys, as i ESO, savitarna parasiau,kreipiausi. Labai jau nemokamai padarytu. Tai manau, lai stovi tas senas tada.

Kardas

Labai gerai, kad diegia išmaniuosius. Sugaudys pagaliau sukčius ir vagiančius elektrą. Sovietmetis baigėsi, prašom sąžiningai susimokėti!

Ramus

Manau ESO atitinka sukciu aprasyma. Legalus pinigu atemimas.

Mastau

Tikra tiesa..
Diegia tam kad nuotolio bufu prisukinetu vyventojams daugiau isnaudotos el.energijos
Vilnieciai su tokiais sukciavimo is ESO puses is karto susidure far tik prafejus ivedineti thos skaitiklius...Zmonrs bukite budrus ir ESO atzvilgiu...kai montuoj mobiliais filmuokite...kai tikrina filmuokite..isvengsite apgauliu

Laima

Koks nemokamai įdeda skaitliuka po to15 eurų automatiškai neskaičiuoja ir paskui galų nesurasi pagal ka skaičiuoja kiek nori tiek rašo.vagys.

Žioplys

Kaip jie nemokami,jei iš anksto kas mėn.po 3 € moki?? Jei jūs ta sms ar paskambine praneštumėt pavardę to darbuotojo kuris keis skaičiuką tai ir būtų aišku.Jei jau sukčius eis tai jis ir pažymėjimą bus pasidaręs.

Valdas

Pas mane. Skaitiklis "išmanus"
Jau kelintas mėnuo neduoda apmokėti už elektrą rašo kad permoka nors ištikrūjų tektų mokėti. Ką daryti.???

Aš aš

Niekinis straipsnis su garsiu pavadinimu. Kaip visada žurnaliūga nusišnekėjo, kiekvienam lietuviui tai neaktualu!!!

Dangis

Skaitiklių kaina yra įskaičiuota į abonentinį mokestį, tad "nepūskit arabų", kad jie yra nemokami!

Dangis

Kur galiu rasti to eso darbuotojo pažymėjimo tikslų aprašymą? Juk bet kas gali atsispausdinti ale eso darbuotojo pažymėjimą kažkokį, ir kaip man žinoti, kad jis tikras?
Be to, skaitikliai pagal jūsų tvarką gali būti keičiami net nedalyvaujant abonentui ir nenurodant tikslaus keitimo operacijos laiko, tad visa jūsų propaganda ir įspėjimai yra niekiniai!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas