„Ignitis“ atsako į daugeliui lietuvių rūpimą klausimą: sužinokite, kaip nesudėtingai sumažinti išlaidas už elektrą

Pranešimas spaudai

2023-07-25, 13:45

2 komentarai (-ų)

Elektros kainos Lietuvoje yra vienos didžiausių tarp ES šalių, todėl labai rimtai reikia pagalvoti, kaip mažinti jos suvartojimą, nes tai ne tik padeda taupyti nuosavus finansus, bet ir tiesiogiai prisideda prie švarios aplinkos saugojimo, šiltnamio efekto švelninimo.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Ignitis“ atsako į daugeliui lietuvių rūpimą klausimą: sužinokite, kaip nesudėtingai sumažinti išlaidas už elektrą

Mažiau elektros energijos suvartojama, kai standartines elektros lemputes pakeičiame taupančiosiomis. Verta naudoti ir LED lemputes, kurios irgi mažai sunaudoja elektros energijos. Be to, jos yra ilgaamžės. O kompiuterius, planšetes ir mobiliuosius telefonus reikia nustatyti energijos taupymo režimu.

Virtuvėje, vonios kambaryje naudokite tik tokius įrenginius, kuriems mažiau reikia elektros. Taip pat nepalikite per naktų įjungtos kompiuterinės įrangos, nes ji ir budinčiu režimu veikdama didina elektros sąnaudas.

Kaip dar galima sumažinti išlaidas už elektrą?

Išlaidas už elektrą galima sumažinti ir pas nepriklausomą tiekėją pasirinkę tinkamiausią atsiskaitymo už paslaugas būdą. Planas „Išmanusis – Valandinis“, kurį siūlo sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“, šios įmonės klientams – buitiniams elektros vartotojams leido ženkliai sumažinti išlaidas.

Ši įmonė klientams dar siūlo tokius planus, kaip „Standartinis“, „Namai“ ir „Namai plius“. Pirmasis iš šių planų pritaikytas tiems, kurie mažiau suvartoja elektros, likusieji du – tiems, kurių elektros sąnaudos per mėnesį viršija 150 kilovatų. Laiku pasirinkus jums priimtiniausią planą, paskui nereikės dūsauti dėl aukštų elektros energijos kainų.

Kokią įtaką elektros suvartojimui daro pažangūs šiuolaikiniai namų įrenginiai?

Modernūs įrenginiai namams irgi yra puikus būdas taupyti elektros energiją. Pavyzdžiui, didelio populiarumo sulaukė tokie įrenginiai, kaip išmanieji termostatai, išmanusis namų apšvietimas, išmanieji televizoriai, dulkių siurbliai, skalbimo mašinos ir kt. Praktiški žmonės individualiems namams šildyti įsigyja šiuolaikinę šildymo įrangą, kurią sudaro įvairūs katilai, radiatoriai, vandens šildytuvai ir visi prie jų reikalingi papildomi komponentai.

Tai irgi prisideda prie taupaus išteklių naudojimo, nes naujosios šildymo sistemos veikia labai efektingai, be to, yra ilgaamžės. Sumaniai parinkta ir komplektuota šildymo įranga yra taip sukonstruota, kad ne tik efektyviai veikia, bet ir nešvaisto elektros energijos, o šildymo katilai taupiai naudoja kurą.

2 komentarų

Aleksandras

Mes taupem ir taupisim.O monopolis tai kaip kėlė kaina taip ir kels toliau.Todel kad jų kišianes dar nepilni.O dar šutve giminaičių.Reikia mažinti el.vartojima.Tik tada mažės jų pelnas.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas