Kinija sudavė rimtą smūgį JAV technologijų milžinei: pradėtas taikyti draudimas, kuris gali turėti itin skaudžių pasekmių

Lukas Snarskis

2023-09-11, 13:00 (atnaujinta 2023-09-12, 02:05)

0 komentarų

JAV vyriausybė jau ne vienerius metus taiko įvairiausias sankcijas Kinijos technologijų milžinei „Huawei“. Bendrovė išgyvena ne pačius geriausius laikus kuriant naujus išmaniuosius telefonus, o to priežastis – ribotos galimybės gauti reikiamus komponentus ar naudoti tam tikras technologijas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinija sudavė rimtą smūgį JAV technologijų milžinei: pradėtas taikyti draudimas, kuris gali turėti itin skaudžių pasekmių

Panašu, jog Kinija nusprendė suduoti atsakomąjį smūgį. Kaip skelbia „Wall Street Journal“, Kinijos vyriausybės darbuotojams nuo šiol yra draudžiama darbo reikmėms naudoti „Apple“ sukurtus išmaniuosius telefonus, o taip pat ir kitų užsienio bendrovių įrenginius. Pagrindinė to priežastis – potencialios saugumo grėsmės.

Teigiama, jog toks draudimas yra plano, kuriuo siekiama sumažinti priklausomybę nuo užsienio technologijų ir apsaugoti slaptus duomenis nuo galimo nutekėjimo, dalis. Kinijos vyriausybės darbuotojai nuo šiol negali darbo vietoje turėti „iPhone“ išmaniųjų, o taip pat juos draudžiama naudoti su darbu susijusiomis užduotims atlikti.

Nors šiuo metu draudimas galioja tik vyriausybės darbuotojams, tačiau jau netrukus jis gali būti taikomas ir su vyriausybe susijusioms bendrovėms bei kitoms valstybinėms įstaigoms, praneša „Bloomberg News“.

Kinija yra viena didžiausių „Apple“ rinkų, o šioje šalyje veikia ir keletos didžiulių gamyklų, kuriose gaminami JAV technologijų milžinės produktai. Nors oficialiai apie tai ir nekalbama, tačiau, tikėtina, jog toks draudimas yra tiesioginė atsakomoji priemonė JAV sankcijoms, kurios palietė „Huawei“ bei ZTE, o taip pat ir „TikTok“ programėlę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas