Kritinis perspėjimas kiekvienam telefono turėtojui. Įsitikinkite, jog žinote dalykus, kurie padės išvengti itin didelės grėsmės duomenims ir santaupoms

Lukas Snarskis

2024-05-03, 17:55

0 komentarų

„Google Play“ parduotuvė šiuo metu yra didžiausia tokio tipo programėlė pasaulyje, kuri įdiegta kone kiekviename „Android“ išmaniajame telefone. Nesunku nuspėti, jog ja naudojasi milijardai žmonių, o tai automatiškai paverčia šią aplikaciją ir internetinių nusikaltėlių jauku.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kritinis perspėjimas kiekvienam telefono turėtojui. Įsitikinkite, jog žinote dalykus, kurie padės išvengti itin didelės grėsmės duomenims ir santaupoms

„Google“ sukurta ir prižiūrima platforma niekada nepasižymėjo kaip geriausiai apsaugota nuo piktavalių, o tai puikiai iliustruoja ir nuolatos pasirodanti informacija apie kenksmingas programėles ar žaidimus. Pranešimų apie pavojingas aplikacijas kiekis yra toks didelis, jog sekti visas naujienas – praktiškai neįmanoma.

Tačiau ne visos saugumo problemos yra susiję su daugelio mūsų telefonuose esančia programėlių parduotuve. Dabar aptiktas ir dar vienas parazitas, kuris išsiskiria savo paslaptingumu, o pasigauti jį - ganėtinai paprasta.

„Wpeeper“ kenkėjas stebina daugelį analitikų, o pagrindinė to priežastis – gebėjimas išlikti nepastebėtu. Šis piktybinis kodas net nepatenka į populiariausių antivirusinių programų akiratį, kas gali sudaryti nemažai problemų daugeliui telefonų naudotojų.

Šis piktybinis kodas dažniausiai slepiasi įvairiose internetinėse svetainėse, kurios turėjo saugumo spragų. Jos veikia kaip skydas, maskuojantis ryšį tarp užkrėstų įrenginių ir įsilaužėlio valdymo centro. Dėl tokios sudėtingos sąrankos yra sunkiau likviduoti operaciją ir nutraukti pavogtų duomenų srautą.

„Wpeeper“ veikia kaip skaitmeninis „Android“ išmaniųjų telefonų šnipas, kuris gali vogti pačią įvairiausią informaciją iš jūsų turimo įrenginio. Tai apima įrenginio duomenis, programų sąrašus ir net konkrečius failus.

Kenkėjiška „Android“ programinė įranga netgi gali atsisiųsti ir paleisti naujas kenkėjiškas programas, nuolat plėtodama savo ataką. Wpeeper“ gali net dingti be pėdsakų, todėl aptikti jį dar sudėtingiau. Nors visas grėsmės mastas dar tiriamas, žalos potencialas akivaizdus.

Todėl svarbu sužinoti, kaip apsisaugoti nuo šios „Android“ kenkėjiškos programos. Šiandien pateikiame svarbius patarimus, kuriuos privalo žinoti kiekvienas išmaniojo telefono turėtojas.

Venkite programėlių iš trečiųjų šalių parduotuvių

Veiksmingiausia gynyba nuo bet kurio kenkėjo - vengti šalutinio programėlių įkėlimo. „Google Play Store“ taikomos griežtesnės saugumo patikros, padedančios išvengti kenkėjiškų programų, todėl rekomenduojame naudotis tik ja.

Žinoma, ne visos aplikacijos atsiduria „Play Store“ parduotuvėje, todėl kartais kito varianto tiesiog nėra. Tačiau jeigu norima programėlė egzistuoja „Google“ parduotuvėje – siųskitės ją iš ten. Taip sumažinsite galimų rizikų pavojus.

Įjunkite „Google Play Protect“

Daugumoje „Android“ išmaniųjų telefonų jau iš anksto įdiegta „Google Play Protect“. Tai integruotas saugumo skeneris, kurį „Google“ prižiūri ir nuolatos tobulina.

Įsitikinkite, kad jis įjungtas, jog būtų galima patikrinti esamas ir naujai atsisiųstas programėles dėl grėsmių.

Apsvarstykite antivirusinės įrangos naudojimą

Antivirusinės programėlės dažnai padeda vartotojams apsisaugoti nuo galimų pavojų, tačiau tikrai ne kiekvienas tuo pasinaudoja. Norėdami užtikrinti papildomą apsaugos lygį, apsvarstykite galimybę įdiegti patikimą antivirusinę programą iš patikimo šaltinio.

Išlikite budriais

Atminkite, kad svarbiausia yra budrumas. Įsilaužėliai naudojasi trečiųjų šalių programėlių parduotuvėms kaip kenkėjiškų programų platinimo būdu. Tam pasitelkiami ir įvairūs apkrėsti puslapiai, kurie gali primigtinai siūlyti įsidiegti vieną ar kitą aplikaciją.

Naudodamiesi „Google Play“ parduotuve tokias rizikas sumažinsite. Kaip bebūtų, budrumas yra svarbiausias aspektas, kuris gali užkirsti piktybinių programėlių kelią iki jūsų telefono.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas