„Microsoft“ ir „Nvidia“ suvienijo jėgas: abi technologijų bendrovės rems startuolius, naudojančius dirbtinio intelekto sprendimus sveikatos srityje

Lina Snarskienė

2024-10-22, 17:55

0 komentarų

Dvi didžiausios bendrovės, kurių akcijomis prekiaujama viešai ir kurios siekia, kad visuomenei būtų pateikta daugiau dirbtinio intelekto technologijų, yra „Microsoft“, teikianti įvairias programinės įrangos paslaugas, ir „Nvidia“, kurianti dirbtinio intelekto grafikos procesorius.

Prisijunkite prie mūsų „Facebook“ puslapio ir gaukite +5 KARMOS taškus!
„Microsoft“ ir „Nvidia“ suvienijo jėgas: abi technologijų bendrovės rems startuolius, naudojančius dirbtinio intelekto sprendimus sveikatos srityje

Šiandien šios dvi bendrovės kartu paskelbė apie planus padėti remti dirbtiniu intelektu grindžiamas pradedančiąsias įmones, kurios daugiausia dėmesio skiria sveikatos ir gyvybės mokslų pramonei.

Tinklaraščio įraše bendrovė nurodė, kad pagal „Microsoft for Startups“ programą šiose konkrečiose srityse veikiančioms pradedančiosioms įmonėms ketverius metus bus siūloma iki 140 tūkst. eurų „Azure“ kreditų. Tai suteiks šioms startuoliams galimybę naudotis įvairiais dirbtinio intelekto didelės kalbos modeliais, tokiais kaip „Azure OpenAI Service“, „Meta's Llama“ ir „Phi“, kurie padės plėtoti jų idėjas naudojant debesų technologijas.

Tie patys priimti startuoliai taip pat gaus iki 185 tūkst. eurų vertės prieigą prie „Microsoft 365“, „Visual Studio“ ir „GitHub“ bei kitų produktyvumo paslaugų. Jos gaus nemokamą techninę pagalbą ir pirmumo teisę naudotis „Pegasus“ programa, kuri suteikia galimybę gauti visas „Microsoft“ pardavimų komandų paslaugas.

Bendrovė „Nvidia“ taip pat paskelbė remianti dirbtinio intelekto tematikos sveikatos srities pradedančiąsias įmones su savo programa „Inception“.

„NVIDIA Inception“ suteiks 10 tūkst. ai.nvidia.com inferencijos kreditų, kad būtų galima paleisti GPU optimizuotus dirbtinio intelekto modelius per „NVIDIA“ valdomas beserverines API. Pirmenybinę „NVIDIA AI Enterprise“ kainą, kuri apima visą „NVIDIA Clara“ sveikatos priežiūros ir gyvybės mokslų skaičiavimo platformų, programinės įrangos ir paslaugų rinkinį. Išankstinę prieigą prie naujų „NVIDIA“ sveikatos priežiūros pasiūlymų, galimybes užmegzti ryšius su investuotojais per „Inception VC Alliance“ ir su pramonės partneriais per „Inception Alliance for Healthcare“. – teigiama „Nvidia“ išplatintame pranešime.

Visos susidomėjusios pradedančiosios įmonės, kurios norėtų gauti tokią paramą savo dirbtinio intelekto produktams ir paslaugoms sveikatos tema, gali teikti paraiškas „Microsoft for Startup Founder Hub“ svetainėje kartu su „Nvidia Inception“ svetaine.

Abi bendrovės tvirtai užsiminė, kad ateityje gali išplėsti šią dirbtinio intelekto startuolių rėmimo programą ir įtraukti kitų verslo ir technologijų sričių bendroves.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas