Paaiškėjo kas gali pasigirti sparčiausiu 5G internetu: vietos reitinge atsirado ir mūsų kaimynams

Lukas Snarskis

2021-07-12, 08:10 (atnaujinta 2021-07-12, 21:08)

0 komentarų
Paaiškėjo kas gali pasigirti sparčiausiu 5G internetu: vietos reitinge atsirado ir mūsų kaimynams

Pietų Korėja pirmoji pasaulyje pradėjo naudoti nacionalinį 5G tinklą ir pirmauja diegiant naujos kartos tinklus. Ši šalis taip pat leidžia naudotojams visapusiškai išbandyti visus 5G technologijos privalumus. Taip yra todėl, kad joje veikia sparčiausi penktosios kartos tinklai.

Tokią išvadą padarė „SpeedCheck” analitikai, išanalizavę 5G tinklų greitį visame pasaulyje. Savo ataskaitoje jie nurodo, kad Pietų Korėjoje 5G standarto interneto greitis yra 449 Mbps. Šis skaičius reiškia, kad šios šalies naudotojai geriau nei kiti supranta visus penktosios 5G teikiamus privalumus. O tai yra greitesnis failų atsisiuntimas, greitesnis internetinių žaidimų veikimas ir kiti.

Antroje vietoje su pastebimu atsilikimu yra Taivanas - 136,36 Mbps. Trečiąją vietą užėmė Jungtinė Karalystė su 126,49 Mbps rezultatu. Į reitingą taip pat įtrauktos tokios šalys kaip Japonija, Vokietija, Austrija, Šveicarija, Nyderlandai, Australija, Kuveitas, Kanada, Prancūzija, Italija, Ispanija, JAV, Kanada ir kitos. Tačiau Kinijai reitinge vietos neatsirado, ir taip yra nepaisant to, kad 5G tinklai ten kuriami sparčiai, o šalis pirmauja pagal 5G įrenginių skaičių.

Verta paminėti ir mūsų kaimynus lenkus, kurie „SpeedCheck“ sudarytam reitinge užėmė 19 vietą. Lenkijoje 5G sparta siekia 35,08 Mbps. Ataskaitoje taip pat palyginta 1 GB mobiliojo interneto kaina Pietų Korėjoje ir Jungtinėse Valstijose. Taigi, Amerikos vartotojai už 1 GB moka 1,5 JAV dolerio, o Azijos šalyje - 2,3 JAV dolerio. Tačiau didesnę kainą Pietų Korėjoje kompensuoja didelė sparta.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas