„Sodra“ siūlo naujovę, kurią jau spėjo išbandyti dalis lietuvių: reikiamą pagalbą galite gauti bet kuriuo paros metu, atskleidžiami ir daug žadantys ateities planai

Pranešimas spaudai

2024-10-13, 17:54

4 komentarai (-ų)

„Sodros“ interneto svetainėje www.sodra.lt jau dvi savaites dirba Meda – virtuali asistentė, pasirengusi padėti klientams bet kuriuo paros metu. Dirbtinio intelekto pagrindu sukurtas išmanusis pokalbių robotas šiuo metu atsako į gyventojų klausimus trimis temomis ir nuolat tobulina savo žinias.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Sodra“ siūlo naujovę, kurią jau spėjo išbandyti dalis lietuvių: reikiamą pagalbą galite gauti bet kuriuo paros metu, atskleidžiami ir daug žadantys ateities planai

Virtuali asistentė Meda teikia informaciją apie savarankišką privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmokų mokėjimą bei ligos išmokas. Ji taip pat gali padėti užsiregistruoti vizitui į „Sodrą“ bei pateikti teritorinių skyrių kontaktinę informaciją. Šios temos parinktos pagal dažniausiai klientų užduodamus klausimus skambučių centro darbuotojams ir www.sodra.lt internetinės svetainės naršymo duomenis.

Per dvi savaites su išmaniuoju pokalbių robotu jau bendravo ir klausimų uždavė daugiau kaip 4000 žmonių.

Po Medos vardu slypi „Tilde“ pokalbių robotas, kurį sukūrė „Sodros“ Klientų aptarnavimo valdymo skyrius. Pokalbių robotas sukurtas su „Tilde“ dirbtinio intelekto pokalbių platforma, kuri paremta didžiaisiais kalbos modeliais (ChatGPT ir pan.). Temų sąrašas, kuriomis gali konsultuoti išmanusis pokalbių robotas, sparčiai plėsis.

Planuojama, kad ateityje jis galės atsakyti į 80 proc. bendro pobūdžio klientų klausimų, o darbuotojai galės daugiau laiko skirti sudėtingesnėms problemoms. Klausiančiųjų skaičius neribojamas – virtuali asistentė vienu metu gali atsakinėti į neribotą skaičių klientų klausimų, tad tikimasi, kad sumažės laukiančiųjų konsultacijos telefonu ir pokalbio internetu („chat“) srautas.

Meda bendrauja su klientais aiškia ir paprasta kalba, pateikia trumpus atsakymus. Ji paaiškina trumpinius ir sudėtingus terminus, pateikia situacijų pavyzdžių. Ji geba suprasti natūralią klientų kalbą ir pateikti reikalingą atsakymą net jeigu klausime yra gramatinių klaidų. Dirbtinio intelekto pagrindu dirbanti virtuali konsultantė nuolat tobulina savo žinias, mokosi iš netikslių ar neišsamių atsakymų.

Vardas Meda, išrinktas „Sodros“ darbuotojų, simbolizuoja mandagumą, empatiją, darbštumą, atsakingumą.

Gavusi sudėtingesnį klausimą arba nerasdama atsakymo, Meda nukreipia klientą papildomos informacijos teirautis „Sodros“ darbuotojų telefono numeriu +370 5 250 0883 arba elektroniniu paštu info@sodra.lt.

4 komentarų

Irena

Turiu 37 metu darbo stažą, tačiau mano pensiją yra mažesnė negu kitų turinciu tapati stažą,turiu nuo 1997 M antros grupės invalidumą?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas