Sukurtas įrenginys, ateityje pakeisiantis išmaniuosius telefonus? Buvę „Apple“ darbuotojai pristatė dar neregėtą prietaisą, kuris nustebins net ir visko mačiusius

Arnas Balčiūnas

2023-11-14, 09:01

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų rinka nuolat kinta. Dar prieš keletą metų daugelis įrenginių turėjo didžiulius ekranų rėmelius, o dabar rinkoje galime rasti ir sulenkiamais ekranais aprūpintų modelių. Tačiau daug kam kyla klausimas – kaip atrodys telefonai ateityje? Buvusių „Apple“ darbuotojų startuolis pabandė atsakyti į šį klausimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Sukurtas įrenginys, ateityje pakeisiantis išmaniuosius telefonus? Buvę „Apple“ darbuotojai pristatė dar neregėtą prietaisą, kuris nustebins net ir visko mačiusius

Buvę JAV technologijų milžinės „Apple“ darbuotojai įkūrė bendrovę „Humane AI“, kuri pristatė pirmąjį savo produktą. Oficialiai pristatytas „AiPin“ įrenginys, kuris pademonstruotas kaip prietaisas, ateityje galintis pakeisti išmaniuosius telefonus.

Pirmasis „Humane AI“ produktas neturi jokio ekrano, gali būti tvirtinamas tiesiog prie drabužių ir yra valdomas dirbtinio intelekto. Žvelgiant į šį įrenginį, akivaizdu, kad jo prie jo dirbo „Apple“ darbuotojai – jis pasižymi itin paprastu minimalistiniu dizainu, o ir bendrovės logotipas dalinai primena JAV milžinės obuoliuką.

Dar 2019 metais įkurtos kompanijos produktas prekyboje pasirodys jau lapkričio 16 dieną, o jo pradinė kaina sieks maždaug 655 eurus. Tiesa, pirkėjai dar turės įsigyti ir prenumeratą, kuri suteiks neribotus skambučius, SMS žinutes ir mobiliųjų internetą, o jos kaina sieks papildomus 22,5 eurus per mėnesį.

Teigiama, kad būtent tokie įrenginiai gali ateityje pakeisti mums įprastus išmaniuosius telefonus. „AiPin“ aprūpintas tokiomis galimybėmis kaip žinučių rašymas, nuotraukų fiksavimas. Negana to, šis prietaisas gali lazerio pagalba projektuoti vartotojo sąsają tiesiog ant žmogaus delno. Jis taip pat turi ir virtualų asistentą.

Naujasis „AiPin“ gali būti aktyvuotas balsu, lietimu, gestu arba specialaus lazerio pagalba. Pavyzdžiui, jei vartotojas palies ir vienu pirštu paspaus jutiklinį skydelį, prietaisas bus aktyvuotas ir priims balso komandas. Jei naudotojas nori atsiliepti į skambutį arba jį pabaigti – jis turi dukart paliesti jutiklinį skydelį.

Verta pastebėti ir tai, jog yra naudojamos tokie komponentai kaip kamera ar mikrofonas - mirksi įvairios „pasitikėjimo lemputės“. Pavyzdžiui, įjungus kamerą, įrenginyje užsidega žalia lemputė. Tai taip pat leidžia kitiems žmonėms žinoti, kai prietaisas įrašinėja juos arba naudotojo aplinką.

Viena iš įdomiausių „AiPin“ funkcijų - lazerinis ekranas, kuris sukuria projekciją ant žmogaus delno ir taip galima atlikti tam tikrus veiksmus. Vartotojas gali pamatyti informaciją apie orus, datą ir laiką ar pan. Negana to, į šį prietaisą nereikia įdiegti jokių papildomų programėlių, kadangi tam yra pasitelkiamas dirbtinis intelektas.

„AiPin“ turi įmontuotą įkraunamą ličio jonų polimerų bateriją. Kai baterija išsikraus, ją galima įkrauti naudojant priedų pakuotėje esantį akumuliatoriaus stiprintuvą.

Tiesa, nors toks produktas ir įvardijamas kaip galimas išmaniųjų telefonų pakaitalas, tačiau bene didžiausias jo trūkumas – ekrano nebuvimas. Tai reiškia, jog pirkėjai negalės tiesiog peržiūrėti ar perskaityti savo el. laiškų ir žinučių arba naršyti socialinių tinklų programėlėse. Jie turės pasikliauti balso komandomis ir tuo, ką jiems nurodo prietaisas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas