Aštrėjant situacijai tarp JAV ir Kinijos – netikėtas „Microsoft“ žingsnis: kai kurie darbuotojai Kinijoje sulaukė nustebinusio pasiūlymo, paaiškėjo ir to priežastys

Lukas Snarskis

2024-06-08, 09:00

0 komentarų

Jungtinės Valstijos jau ilgą laiką stengiasi apriboti Kinijos galimybes naudotis pagrindinėmis techninės ir programinės įrangos technologijomis, pavyzdžiui, pažangiais puslaidininkiais ir dirbtiniu intelektu.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Aštrėjant situacijai tarp JAV ir Kinijos – netikėtas „Microsoft“ žingsnis: kai kurie darbuotojai Kinijoje sulaukė nustebinusio pasiūlymo, paaiškėjo ir to priežastys

JAV prezidento administracija nustatė įvairius prekybos apribojimus, kuriais daugeliui JAV ir kitų šalių bendrovių ribojama turėti reikalų su Kinijos bendrovėmis, nes nenori, kad Kinija turėtų pranašumą technologijų, kurios potencialiai galėtų būti panaudotos prieš JAV interesus, srityje.

Reaguojant į vis aštresnę situaciją tarp JAV ir Kinijos – į tai sureagavo ir „Microsoft“. Technologijų bendrovė prašo šimtų darbuotojų, kurie dirba įvairiuose padaliniuose Kinijoje, apsvarstyti galimybę persikelti už šios šalies ribų.

Kaip skelbia „Wall Street Journal“, Baltieji rūmai gali svarstyti galimybę nustatyti naujas taisykles, pagal kurias JAV bendrovės, prieš pateikdamos savo produktus klientams Kinijoje, privalėtų gauti licencijas. Tai gali reikšti, kad „Microsoft“ ir kitoms bendrovėms, įskaitant „Amazon“ ir „Google“, teks iš esmės keisti savo pažangių padalinių, ypač debesijos ir dirbtinio intelekto padalinių, veiklą Kinijoje.

„Microsoft“ turi daugiau nei 700 darbuotojų Kinijoje, o dauguma jų yra kinai. Skelbiama, kad jiems siūloma persikelti į kitas šalis, kuriose yra įsikūrę bendrovės padaliniai. Tarp tokių šalių minimos JAV, Airija, Australija ir Naujoji Zelandija. Šie darbuotojai daugiausia dirba mašininio mokymosi ir debesų kompiuterijos skyriuose.

JAV technologijų milžinė Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono mokslinių tyrimų ir plėtros centruose dirba apie 7 tūkst. darbuotojų, iš kurių didžioji dalis yra Kinijoje. „Microsoft“ atstovas spaudai sakė, kad bendrovė lieka įsipareigojusi šiam regionui ir toliau tęs veiklą Kinijoje.

Jie taip pat patikslino, kad vidaus galimybių suteikimas yra pasaulinės „Microsoft“ veiklos dalis, o vidinio perkėlimo galimybė yra neprivaloma ir ja dalijamasi tik su tam tikra darbuotojų dalimi.

„Microsoft“ deda daug pastangų, kad išplėtotų savo debesų kompiuterijos veiklą visame pasaulyje. Neseniai bendrovė paskelbė apie duomenų centrų plėtrą Azijoje, kad patenkintų didėjančią pasaulinę paklausą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas