„Telia“ pradeda masinius mokymus – Lietuvoje ir Šiaurės šalyse debesijos žinių įgis 2000 specialistų

Pranešimas spaudai

2022-05-16, 15:10

0 komentarų
„Telia“ pradeda masinius mokymus – Lietuvoje ir Šiaurės šalyse debesijos žinių įgis 2000 specialistų

„Telia Company“ tęsia skaitmeninę transformaciją ir pradeda visame Šiaurės šalių regione didžiausią vidinę mokymų darbuotojams programą, skirtą debesijos technologijų kompetencijoms ugdyti. Per trejus metus įgūdžius dirbti su „Amazon Web Services“ (AWS) platforma įgis daugiau nei 2000 grupės funkcijas atliekančių darbuotojų, kurių Lietuvoje – daugiau nei 1000.

Debesų kompiuterija tampa esminiu modernių kompanijų IT infrastruktūros komponentu, įgalinančiu ir palaikančiu darbą su didžiaisiais duomenimis, mašininio mokymosi ir dirbtinio intelekto sprendimais. Nuo sklandaus tokių technologijų įsisavinimo reikšmingai priklauso įmonių gebėjimas šiandienos skaitmeninėje aplinkoje veikti efektyviai ir konkurencingai.

Investicijos į naująją mokymų programą leis debesų kompiuterijos kompetencijų bazę gerokai praplėsti ir kartu suteikti jau dirbantiems specialistams galimybę persikvalifikuoti ar įgauti naujas kompetencijas.

„Sparčiai besikeičiančioje technologinėje aplinkoje nuolatinis mokymasis ir tobulėjimas, naujų žinių bei įgūdžių įgijimas yra būtini norint spėti su pokyčiais ir būti jų priešakyje. Tą supranta daugelis IT darbuotojų, kurie mokymosi ir augimo galimybes šiandien laiko vienu svarbiausių darbdavio suteikiamų privalumų“, – sako „Telia Global Services Lithuania“ personalo vadovas Mindaugas Šestilo.

Jis akcentuoja, jog mokymosi kultūros kūrimui, kur kiekvienas gali atrasti sau tinkamų tobulėjimo galimybių bei programų, organizacijoje yra skiriama daug dėmesio.

„Neabejojame, kad AWS mokymai Lietuvoje sudomins daugelį esamų mūsų komandos narių bei naujai prie jos prisijungsiančių kolegų ir prisidės prie organizacijos sėkmės ir asmeninio augimo“, – sako M. Šestilo.

Įgyvendinant skaitmeninę transformaciją „Telia Company“ duomenų analitikų komanda per mažiau nei metus bendrovės IT infrastruktūrą ir procesus integravo į AWS platformą. Praėjusiais metais sklandžiam organizacijos perėjimui prie AWS užtikrinti darbuotojų apmokymui iš viso buvo skirta daugiau nei 4000 valandų.

AWS yra pirmaujanti debesų kompiuterijos platforma pasaulyje, kuria naudojasi ne tik daugybė technologiškai pažangių įmonių, bet ir tokios organizacijos kaip NASA ar JAV Karinis jūrų laivynas.

„Telia Global Services Lithuania“ ir kitose „Telia“ grupės funkcijose Lietuvoje šiandien dirba daugiau kaip 1000 specialistų IT, ryšio, duomenų analitikos, programinės įrangos kūrimo, pirkimų, personalo valdymo, finansų ir kitose srityse. Planuojama, kad iki 2024 m. darbuotojų skaičius išaugs iki 1300.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas