Tokio JAV žingsnio kariniame konflikte nesitikėjo niekas: į Ukrainą atkeliavo neįprasta siunta, kuri žada labai didelį netikėtumą Rusijai

Arnas Balčiūnas

2022-11-07, 12:22 (atnaujinta 2022-11-07, 12:41)

0 komentarų

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi jau daugiau nei aštuonis mėnesius. Per šį laikotarpį Ukraina sulaukė didžiulio ne tik Europos, bet ir daugelio kitų pasaulio valstybių palaikymo. Tarp jų, žinoma, patenka ir JAV, kuri pristatė dar vieną paramos paketą. Šįsyk visiškai kitokį nei anksčiau.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tokio JAV žingsnio kariniame konflikte nesitikėjo niekas: į Ukrainą atkeliavo neįprasta siunta, kuri žada labai didelį netikėtumą Rusijai

Naujausia informacija rodo, kad į Kyjivą buvo pristatytas naujas karinės paramos paketas, kokia Ukraina dar nebuvo sulauksi. Tokią informaciją patvirtino ir JAV prezidento patarėjas saugumo klausimais Jake‘as Sallivanas, kuris patvirtino, jog į Ukrainą atkeliavo daugybė šarvuotų transporto priemonių, o tarp jų – ir šarvuoti kateriai.

Skelbiama, jog į naująjį paketą, kurį gavo Ukraina, patenka 240 šarvuočių, 90 tankų, daugiau nei tūkstantis bepiločių orlaivių, o taip pat ir šarvuoti kateriai, kas yra bene labiausiai neįprastas dalykas. Apie tai pastebi ir aršus Vladimiro Putino režimo kritikas, buvęs Rusijos vyriausybės pirmininko pavaduotojas Alfredas Kochas, kuris atskleidžia, kad Kyjivą pasiekė 40 kraterių, tačiau kokio jie modelio – nėra žinoma.

Tikėtina, kad Ukraina ruošiasi didžiuliam puolimui, o tai sufleruoja ir gautos paramos dydis. Tačiau tikslesni planai nėra žinomi. Bene didžiausias akcentas yra tai, jog JAV anksčiau nėra suteikę tokios paramos Rusijos užpultai valstybei. A.Kochas pažymi, kad artimiausiu metu galima tikėtis labai įdomių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sprendimų.

„ Jei jie yra jūriniai, tai vienas dalykas, o jei upiniai – tai visai kitas. Bet kokiu atveju, tai labai įdomus siužeto posūkis ir galima tikėtis pačių netikėčiausių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žingsnių", - savo pranešime pažymi A.Kochas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas