„Huawei P60 Pro” apžvalga: ar puikios kamerų galimybės gali paslėpti didžiausius telefono trūkumus?

Lukas Snarskis

2023-05-09, 17:00

1 komentaras

Atrodo, kad dar ne taip seniai „Huawei“ buvo tarp didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų, o iki viršūnės – vos vienas žingsnis. Tačiau to vieno žingsnio žengti taip ir nepavyko, nes atsakomųjų veiksmų ėmėsi JAV ir visi šlovingi „Huawei“ laikai – jau užmarštyje. Bent jau kol kas.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Huawei P60 Pro” apžvalga: ar puikios kamerų galimybės gali paslėpti didžiausius telefono trūkumus?

Kinijos milžinė „Huawei“ per pastaruosius metus išgyveno daug ir visko – nuo sankcijų iki ribotų galimybių kuriant naujus išmaniuosius telefonus. Bendrovės vadovai jau veikiausiai susigyveno su mintimi, kad jų įrenginiai negalės pasiūlyti „Google“ paslaugų paketo, kuris yra itin svarbus Europoje. Tačiau jokios problemos nesustabdo jų nuo galimybės toliau kurti įvairiausius produktus.

Šiandien į Europą atkeliavo naujausi „Huawei“ produktai, o tarp jų – ir „Huawei P60“ serijos išmanieji telefonai. Mes jau kuris laikas testavome „Huawei P60 Pro“ variantą, kuris, kaip ir įprasta, siūlo puikias fotografijos galimybes, aukštos klasės specifikacijas bei aprūpintas išskirtiniu dizainu. Tačiau ar jis turėtų būti vertas tiek dėmesio, kiek tikisi pats gamintojas?

„Huawei P60 Pro“ didžiąja dalimi yra tikrų tikriausias flagmanas, tačiau šiandien pristatytas modelis turi tam tikrų niuansų, kurie gali priversti geriau apsvarstyti galimybę jį įsigyti. Pabandykime išsiaiškinti, ar verta jį pirkti, ar vis dėlto geriau pasižvalgyti į kitas opcijas.

Dizainas

Daugelis gamintojų turi savo savitą dizaino liniją, kurios stengiasi laikytis. Visi puikiai žinome kaip atrodo „Apple“ kuriami „iPhone“ išmanieji telefonai, „Samsung“ flagmanai jau keletą metų taip pat išlaiko panašią stilistiką, atliekant tik minimalius pakeitimus. „Huawei“, atrodo, vis dar yra ieškojimų kelyje ir kasmet pasirodantys flagmanai atrodo vis kitaip.

Visų pirma, „Huawei P60 Pro“ tikrai išsiskiria iš minios. Naujasis flagmanas bus prieinamas dviejų skirtingų spalvų – baltos arba juodos, o pati nugarėlė padengtai tekstūra, kuri, anot gamintojo, atrodo kiek kitaip kiekviename pagamintame įrenginyje. Mano testuojamas baltas, tačiau nepasakyčiau, kad tokie dizaino sprendimai mane labai sužavėjo.

Taip, nugarėlė atrodo tikrai išskirtinai ir galbūt kažkiek prabangiai, bet man tai labiau primena prabangų vonios kambarį, kuriame baisu prie kažko prisilieti, kad neištepti. Nežinau, gal čia tik man taip. Na, bet galima pagirti už išskirtinumą – tikrai išsiskiria iš minios. Ir, žinoma, dėl naudojamos tekstūros šio modelio nugarėlė netampa pirštų antspaudų saugykla, kas irgi yra gerai. Kamerų iškilimas taip pat yra kitoks nei daugelis kitų.

Stačiakampyje įmontuotos visos kameros, o viduryje – didžiulis apskritimas, kur paslėptas pagrindinis objektyvas. „Huawei“ sako, kad tai primena tradicinį fotoaparatą ir būtų sunku su jais nesutikti. Žinoma, tas iškilimas ganėtinai didelis, todėl jeigu telefonas guli ant stalo – kiekvienas paspaudimas priešingoje pusėje nei yra kameros – privers įrenginį banguoti. Bet čia jau daugelio šių dienų išmaniųjų problema.

„Huawei P60 Pro“ kraštinės kiek užapvalintos – šoninės briaunos lenktos kiek daugiau, apačioje ir viršuje – kiek mažiau. Dailu, telefoną patogu laikyti rankoje, tačiau visumoje jis yra labai slidus. LABAI LABAI slidus. Pirmosiomis dienomis jis priminė šlapią muilą – atrodo, kad tvirtai laikai rankoje, tačiau vis tiek slysta. O ir nugarėlės tekstūra sutvirtina tokį įspūdį. Kaip bebūtų, su laiku galima priprasti.

Dar būtų galima paminėti, kad išmanusis telefonas pirkėjus pasiekia su permatomu dėkliuku, SIM kortelių adatėle, įkrovimo laidu, o taip pat ir 88W įkrovimo blokeliu. Taip, „Huawei“ vis dar parduoda savo flagmanus didelėje dėžutėje, kur rasime viską ko gali prireikti ir nereikės papildomai sukti galvos. Tas yra labai šaunu. Ačiū.

Ekranas

„Huawei P60 Pro“ atkeliauja su 6,67 colių įstrižainės AMOLED ekranu, kurio raiška patenka kažkur tarp Full HD ir Quad HD. Viršutinėje ekrano dalyje – nedidelis asmenukų kameros apskritimas. Aišku, dar galima paminėti ir 120 Hz atsinaujinimo dažnį, prie kurio dar grįšime. Atrodo, turėtų būti neblogas komplektas.

Taip ir yra. Vaizdas ekrane atrodo tikrai gražiai – vaizdas ryškus, detalus ir atrodo tikrai gražiai. Nustatymuose galima rasti ir du skirtingus spalvų režimus – tai „normalus“ ir „gyvas“. Jeigu mėgstate labai labai ryškias spalvas – galima pasirinkti „gyvą“ opciją, tačiau bent jau man šis pasirinkimas degina akis ir aš linkęs rekomenduoti „normalų“ variantą, nes jis išties yra normalus.

Vienas svarbiausių atnaujinimų, kuris pagaliau pasiekė „Huawei“ flagmanus – tai dinaminis ekrano atsinaujinimo dažnis. Vėlgi, nustatymuose yra keletas opcijų, tačiau pagal nutylėjimą nustatytas būtent dinaminis, kas reiškia, jog telefone keičiasi atsinaujinimo dažnis nuo 1 iki 120 Hz, atsižvelgiant į atliekamus veiksmus. Valio! Likusios dvi opcijos – standartinis, kas reiškia 60 Hz, o taip pat ir didelis, kas reiškia 120 Hz. Anksčiau „Huawei“ dar siūlydavo 90 Hz variantą, tačiau, kaip suprantu, šią opciją pakeitė dinaminis pasirinkimas.

Veikimas

Pagrindinės „Huawei“ problemos prasideda tuomet, kai kalba pakrypsta apie naujausių flagmanų veikimą. Kaip žinia, „Huawei P60 Pro“ atkeliauja su „Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1” procesoriumi, o mano testuojamas modelis turi 8 GB operatyviosios (RAM) bei 256 GB vidinės atminties.

Reikėtų prisiminti, kad „Snapdragon 8+ Gen 1“ mikroschemų rinkinys buvo pristatytas praėjusių metų antroje pusėje. Šiemet pasirodę „Android“ flagmanai jau veikia su „Snapdragon 8 Gen 2“ ir nesunku nuspėti, jog „Huawei“ nusileidžia jiems visiems. Elementaru ir gaila, tačiau eiliniam vartotojui tai neturėtų būti didžiulė problema.

Testuojant naująjį „Huawei P60 Pro“ – atlikome populiarius sintetinius testus ir nesunku nuspėti, kad jie yra kiek prastesni nei daugelio šių metų flagmanų. Rezultatus galite matyti žemiau esančioje lentelėje.

Kaip bebūtų, tai nereiškia, kad „P60 Pro“ veikia blogai. Priešingai, praėjusių metų „Qualcomm“ mikroschemų rinkinys vis dar puikiai veikia visose įmanomose situacijose ir šiemet. Ar žaisite žaidimus, ar naršysite socialiniuose tinkluose ar dar kažką – jokių problemų.

Žinoma, didžiausia „Huawei“ flagmanų problema yra ne tai, kad čia nerasime 5G palaikymo ar naudojamas kiek senesnis „Qualcomm“ procesorius. Didžioji bėda – „Google“ paslaugų paketo nebūvimas. Čia situacija nesikeičia jau keletą metų ir kiekvienas, kuris svarsto įsigyti šios bendrovės telefoną žino – vargo bus.

Ir nors daugeliui sunku įsivaizduoti kaip naudotis telefonu be „Google“, tačiau „Huawei“ jau senokai yra išsprendę daugelį problemų. „AppGallery” parduotuvėje jau yra kokie 80 proc. visų eiliniam lietuviui reikalingų aplikacijų - ir „Lidl Plus”, ir „SmartID”, ir netgi „Luminor” su „Revolut”, o visa kitą, įskaitant atnaujinimus, „AppGallery” integruota „Petal Search” paieška suranda tokiuose šaltiniuose, kaip „APK Pure”. Viską dar pasaldina bekontakčius mokėjimus įgalinantis „Curve” appsas, bei tokios puikios pačios „Huawei” kurtos programėlės, kaip „Petal Maps” ir „Petal Clip”.

Aišku, 80 proc. nėra visas šimtas. Jeigu vis dėlto negalite gyventi be kažkurios iš „Google“ programėlių – tuomet yra sprendimas ir tam. Žinoma, jis ne tobulas, bet šis tas yra geriau nei nieko, ar ne? Iš „AppGallery” įsidiegus „GSpace” programėlę, jos viduje galima turėti „Play Store” ir instaliuoti „Google” bei ypač nuo jos paslaugų priklausomas aplikacijas, pavyzdžiui, „CityBee”, bei greito paleidimo nuorodas pridėti pagrindiniame ekrane, atrodo kaip įprasta aplikacijos ikonėlė su mažu „GSpace” simboliu. Ne stebuklas, bet vis šis tas.

Garsas

Garsiakalbiai – dažniausiai yra tikrasis achilo kulnas, kuomet šnekame apie pigesnius išmaniuosius telefonus. Tačiau „Huawei P60 Pro“ tikrai nėra pigus įrenginys. Tai yra itin aukštos klasės modelis, kuris privalo turėti ir atitinkamus komponentus. Ir garsas yra vienas iš jų.

„Huawei P60 Pro“ turi garsiakalbį viršutinėje ir apatinėje briaunose, o jų skambėjimas – tikrai labai geras. Visų pirma, maksimalus garsumas čia yra itin didelis. Sakyčiau, kad tai yra kone dvigubai garsiau nei „Samsung“ ar „Apple“ flagmanuose. Bet, aišku, svarbu ne tik garsumo lygis.

Garsas pakankamai sodrus, netrūksta čia nei aukštų, nei žemų dažnių. Jeigu tai ne geriausi garsiakalbiai, kokius esu girdėjęs išmaniajame telefone, tai bent jau labai arti to. Man patinka. Net ir klausantis labai garsiai – negirdėti kažkokio traškėjimo, braškėjimo. Nors nesu tikras kokiomis sąlygomis reikėtų taip garsiai klausyti muzikos ar dar kažko.

Kamera

Į Europą atvykstantis „Huawei P60 Pro“ stiprioji pusė – kameros. Jau vien tai, kad jos sumontuotos išskirtiniame stačiakampyje, sufleruoja, kad būtent čia ir yra pagrindinė išmaniojo telefono jėga. Iš esmės, „Huawei“ tik apie tai dažniausiai ir kalba, nors naujasis flagmanas ne taip ir stipriai skiriasi nuo pernai debiutavusio „Mate 50 Pro“.

„Huawei“ savo pranešime kalba apie pažangius techninius sprendimus, nuo ko paprastam vartotojui tik mirga marga akyse. Jeigu trumpai, tai „P60 Pro“ turi du 48 MP raiškos vaizdo jutiklius – vienas standartinis, kitas teleobjektyvas, o trečiasis sensorius – 13 MP plataus kampo. Ką dar reikėtų žinoti – pagrindinė kamera turi kintančią diafragmą f/1.4 – f/4.0 diapazone. Valio. Ir dar galima žinoti, kad fotografuoja šis išmanusis puikiai.

Pradžioje, trumpai stabtelkime prie kintančios diafragmos. „Huawei“ siūlo keturias opcijas – f/1.4, f/2.0, f/2.8 ir f/4.0. Specialiame režime jūs galite pasirinkti vieną iš šių opcijų ir tai, iš esmės, leis koreguoti nuotraukos gylį. Kaip tai atrodo praktikoje – galite matyti aukščiau pateiktoje iliustracijoje.

Dienos metu išmanusis telefonas fiksuoja puikius vaizdus, ne ką prasčiau fotografuoja ir tamsiu paros metu. Puikus detalumas, dažniausiai ganėtinai tiksliai atvaizduojamos ir spalvos. Ties šituo aspektu teko pastebėti, kad retkarčiais „Huawei“ kažkaip pameta spalvas ir jas kiek iškraipo. Nesu tikras kodėl taip yra, bet keletą kartų, fiksuojant kelias nuotraukas viena po kitos – kai kurių objektyvų spalvos skyrėsi ganėtinai akivaizdžiai. Tai galite matyti žemiau esančioje iliustracijoje.

Testavimo metu užfiksavau keletą šimtų nuotraukų, tačiau toks atvejis nebuvo dažnas, tokią anomaliją užfiksuoti pavyko keletą kartų.

Verta pagirti ir šio išmaniojo telefono priartinimo galimybes. Su 3,5x ar 10x priartinimo galimybe galima užfiksuoti tikrai puikių vaizdų. Kauno Ąžuolyne išbandžiau tai fotografuojant paukščius bei voveres ir rezultatai tikrai geri. Aišku, bandant užfiksuoti tokius mažius objektus, tikėtis nepriekaištingų rezultatų yra sunku, bet „Huawei P60 Pro“ atlieka tikrai gerą darbą. Jau nekalbu apie tokios galimybės naudojimą paprastesnėse situacijose – tuomet visai super.

Pagyrų verta ir naktinė fotografija. Anksčiau, „Huawei“ labai mėgdavo užaštrinti nuotraukas, tačiau dabar jos yra kiek sodresnės ir bendras vaizdas – puikus. Sakyčiau, kad su „P60 Pro“ galima užfiksuoti tikrai puikių naktinių vaizdų, kurie mažai kuo nusileis tiems, kuriuos fiksuosite šviesiu paros metu.

Apie „Huawei P60 Pro“ kameras galima būtų kalbėti labai daug, tačiau viskas yra ganėtinai paprasta – šis išmanusis telefonas tikrai geba fiksuoti nuotraukas. Ir dažniausiai tai daro labai gerai, neatsižvelgiant į paros metą – ar tai būtų diena, ar tai būtų naktis. Tai, neabejotinai, yra didžiausia šio flagmano savybė ir labai stipriai prie kažko prikibti – nėra prasmės. Perkam, fotografuojam ir mėgaujamės. Faktas.

Baterija

Kadaise „Huawei“ buvo nepralenkiami, kuomet kalba pakrypdavo apie išmaniuose telefonuose esančias baterijas – vieno įkrovimo drąsiai pakakdavo daugiau nei dienai, o kartais net ir dviem dienoms. Tačiau situacija pasikeitė.

Naujasis „Huawei P60 Pro“ atkeliauja su 4 815 mAh talpos baterija su 88W greituoju įkrovimu. Prie įkrovimo galimybių prieisime kiek vėliau, tačiau dabar apie pačią bateriją. Kaip jau minėjau, anksčiau „Huawei“ buvo absoliutus lyderis, bet dabar – rezultatai ganėtinai vidutiniški. Taip, pilno įkrovimo turėtų pakakti pilnai darbo dienai, esant vidutiniškam naudojimui. Tačiau tik tiek.

Galima pamiršti tas kone dvi dienas, kas iš esmės jau kuris laikas yra liūdnesnė naujausių „Huawei“ flagmanų realybė. Nei „Mate 50 Pro“, nei „Huawei P40 Pro“ jau nebegalėjo pasiūlyti ką suteikdavo „P30 Pro“. Dabar kinų milžinės produktas nusileidžia ir „Samsung“, ir „Apple“ flagmanams. Žinoma, jeigu nesate super aktyvus vartotojas – tai neturėtų tapti problema.

Situaciją kiek pataiso ir 88W greitasis įkrovimas. Pilnas įkrovimas trunka kiek mažiau nei 40 minučių, kas yra išties fantastiškas rezultatas. Pats telefonas atkeliauja su tam skirtu įkrovikliu, kuris turi dvi USB jungtis – viena USB-A, o kita USB-C. „Huawei P60 Pro“ įkraunamas su USB-A laidu, o vos tik prijungus laidą – paspaudus ir palaikius ant ekrane užsidegusio įkrovimo apskritimo – įgalinsite „Turbo“ režimą, kuris ir leis įkrauti maksimalia sparta.

Tiesa, nors įkroviklis ir turi dvi USB jungtis – vienu metu galima įkrauti tik vieną įrenginį. Tiesą pasakius, vienu metu net nepavyks įtalpinti dviejų laidų, nes USB-A kištukas nepalieka vietos USB-C. Čia galima įžvelgti vieną privalumą – jeigu neturite USB-C laido ir pasiėmėte tik USB-A, ar atvirkščiai, tai nesutrukdys įkrauti savo išmaniojo. Kaip ir šaunu, bet vis tiek norėtųsi turėti galimybės įkrauti du prietaisus vienu metu.

Verdiktas

Taigi. Verdiktas. „Huawei“ problemos yra menka naujiena. Apie tai žino daugelis. Nepaisant to, bendrovė siūlo tikrai konkurencingus išmaniuosius telefonus. Jeigu ne „Google“ programėlių trūkumas ar papildomi rūpesčiai, kurie gali kilti daugeliui, tai neabejotinai būtų vienas geriausių įrenginių rinkoje. Tačiau dabar reikia labai gerai įsivertinti – ar kažkokių aplikacijų trūkumas netaps tikru galvos skausmu.

Jeigu netaps – tuomet tai tikrai puikus telefonas. Taip, čia nerasime galingiausio ir naujausio „Qualcomm“ procesoriaus, tačiau galios čia tikrai netrūksta. Garsiakalbiai galės užkurti tikrą vakarėlį ir net nereikės didžiulių kolonėlių, o kameros siūlo tiek įvairių galimybių, kad visas išvardinti reikėtų geros dienos, o gal ir dviejų. O ką jau ir kalbėti apie fotografijas naktį...

Ir nors viskas atrodo išties gerai, tačiau „Huawei“ prarado ne tik „Google“ programėles, bet ir puikias baterijų savybes, kurios anksčiau buvo neatsiejamos nuo šios bendrovės vardo. „Huawei P60 Pro“ turėtų be problemų atlaikyti visą darbo dieną, tačiau tai nebe tas telefonas, kuri pasikrovei ir kelioms dienoms pamiršai. Gerai, kad bent jau greito įkrovimo savybės niekur nedingo.

Okay, verdiktas. Jeigu nesate labai priklausomi nuo „Google“ paslaugų ir norite puikiai fotografuojančio telefono – prašau, jis jūsų. Bet jeigu nenorite papildomo galvos skausmelio su „Google“ ar mėgstate kepinti savo įrenginį žaidžiant naujausius galingiausius žaidimus – vertėtų gerai apsvarstyti ir kitas opcijas.

1 komentarų

Gintaras

Sveiki. Pusketvirtų metų naudoju Huawei P40 PRO. Galiu pasakyti paprastai: telefonas superinis, daugeliu aspektų lenkiantis Samsung, nes galima ir saugiai "išstumti" pajungtą flešiuką, kai kiti telefonai to nesuteikia ir apskritai labai viskas gerai. Minusas- Google serviso nebuvimas. Programą jei ir randi Huawei parduotuvėje, tai su atnaujinimu bus problemų. Metais jo nesulauksi. Apk Pure tik nemokamas programas naudoti galima. Mokamos nepasileis, užrašo "jūsų telefone nėra Google paslaugų". Amazon turi vieną kitą galimą pirkti programą, bet irgi su atnaujinimais rimtos problemos. Žodžiu, vargo tikrai yra. Kitas mano modelis nebus Huawei kad ir koks nuostabus būtų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas