„Samsung Galaxy S23" apžvalga: mažiausias šeimos narys pasiūlys viską, ko gali prireikti

Lukas Snarskis

2023-04-20, 16:35 (atnaujinta 2023-04-20, 16:38)

0 komentarų

„Samsung“ pristatė ilgai paslaptimi laikytus naujuosius įrenginius – tai „Samsung Galaxy S23“ telefonai, kurie išsiskiria ilgiausiu iki šiol baterijos veikimu, dvigubai didesne atminties talpa bei patobulintomis kameromis.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Samsung Galaxy S23" apžvalga: mažiausias šeimos narys pasiūlys viską, ko gali prireikti
Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

Visi naujieji „Samsung Galaxy S23“ serijos išmanieji telefonai jau kuris laikas svečiuojasi ir mūsų darbo vietoje. Jau testuojame „Galaxy S23“, „Galaxy S23 Plus“, o taip pat ir didžiausią ir galingiausią „Samsung Galaxy S23 Ultra“ modelį. Ir šiandien turime jums pirmąją apžvalgą – jūsų dėmesiui „Samsung Galaxy S23“ išmanusis telefonas.

Pigiausias ir mažiausias „Samsung“ flagmanas, kuris labai panašus į kitus du šios linijos modelius ir dalinasi didžiąją dalį tų pačių specifikacijų. Tačiau kokie jo trūkumai ir ką gamintojas pakeitė, kad pasiūlytų pigesnį modelį? Pabandykime išsiaiškinti ką gali naujasis „Samsung Galaxy S23“ ir ar jis vertas jūsų dėmesio.

Dizainas

Galaxy S23 telefono nugarėlė

„Samsung“ jau kuris laikas laikosi panašios dizaino linijos, o šiemet pristatyti „Galaxy S23“ serijos įrenginiai sulaukė minimalių pasikeitimui ir jie susiję su kamerų išdėstymu nugarėlėje.

Praėjusių metų „Samsung Galaxy S23“, kaip ir „Galaxy S23+“ turėjo kamerų iškilimą, kuris ties briauna susilieja su ja. Šiemet abu šie modeliai turi analogišką sprendimą kaip „Ultra“ flagmanas. Tai reiškia, kad trys objektyvai išdėstyti šone, vertikalioje linijoje, o dešiniau – LED blykstė.

Nesunku nuspėti, jog „Galaxy S23“ modelis yra ne tik pigiausias, bet ir mažiausias šios serijos pasirinkimas. 6,1 colių įstrižainės ekranas yra ženkliai mažesnis nei „Ultra“ varianto ir pastebimai mažesnis nei pliusinio modelio ir tai tikrai juntama. Sakyčiau, kad ši versija yra ganėtinai kompaktiška ir galėtų būti gera opcija tiems, kurie ieško nedidelio telefono.

Galaxy S23 Plus kairėje ir Galaxy S23 dešinėje

„Samsung Galaxy S23“, kaip ir visi kiti šios serijos modeliai, yra patogus, ganėtinai lengvas ir jeigu turite didesnę plaštaką – neblogai valdomas ir viena ranka. Plokščias ekranas, šiek tiek išlenktas šone esantis metalinis rėmelis – tikrai patogu, nors visą tai matėme ir praėjusių metų „Galaxy S22“ serijos įrenginiuose.

Verta pastebėti, jog dėl šiek tiek pakeisto nugarėlės dizaino, išmanusis telefonas žymiai stabiliau nugula ant stalo ir ne taip linguoja į šonus, kuomet bandote juo naudotis.

Galaxy S23 Plus ir Galaxy S23 (priekyje) telefonai

Visa kita, kalbant apie „Samsung Galaxy S23“ dizainą yra praktiškai nepakitę nuo praėjusių metų modelio – dešinėje pusėje garso reguliavimo mygtukai, kairėje – SIM kortelės lizdas, įkrovimo lizdas apačioje ir pan. Vienintelis dalykas, kurio pasigendu – tai spalvingesnės spalvų opcijos. Tarkim, ryškiai geltona ar raudona atrodytų žymiai geriau nei tai kas siūloma dabar.

Ekranas

Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

Niekam ne paslaptis, jog „Samsung“ yra neabejotinas rinkos lyderis, kai šnekame apie ekranų technologijas. Nenuostabu, kad ir jų telefonai yra tarp tokių. Mažiausias „Galaxy S23“ serijos modelis aprūpintas 6,1 colių įstrižainės AMOLED ekranu. Ir, kaip ir kasmet, jis yra puikus.

Nors tai ir pigiausias šios serijos išmanusis telefonas, tačiau čia rasime ir 120Hz atsinaujinimo dažnį, ir HDR10+ palaikymą ir fantastišką ryškumą. Ir ne tik rasime šias gerybes, bet nė sekundei neteks sudvejoti ar vertėjo įsigyti būtent „Samsung Galaxy S23“.

Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

Full HD+ raiškos čia tikrai pakanka, o ryškios, bet nepersūdytos šios AMOLED matricos spalvos ir puikus kontrastas nė per nago juodymą nesiskiria nuo brangiausiųjų modelių.

Ką dar būtina paminėti – ekrano ryškumas. „Samsung Galaxy S23“ gali pasiūlyti maksimalų 1 750 nitų ryškumą, kas leis mėgautis naudojimosi net ir itin saulėtą dieną, kuomet atrodo, kad jau nieko nepavyks pamatyti tame ekrane. Pavyks, ir dar kaip.

Veikimas

Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

„Samsung“ jau ne vienerius metus buvo kritikuojami dėl savo sprendimo siūlyti skirtingus procesorius, atsižvelgiant į išmaniojo telefono regioną. Kaip žinia, šiemet šios minties buvo atsisakyta ir tai yra proga, kuomet galime iššauti šampano. Nealkoholinio, žinoma.

„Samsung Galaxy S23“ modelis, kaip ir visi kiti šios serijos įrenginiai, veikia su „Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2“ mikroschemų rinkiniu. Dar pridėkime 8 GB operatyviosios (RAM) bei 128 GB vidinės atminties, kuriuos turi bazinis modelis, tačiau galime įsigyti ir variantus su 256 GB arba 512 GB.

Testuojant visus šios serijos išmaniuosius telefonus – atlikome populiarius sintetinius testus, kurie rodo puikius rezultatus. Žinoma, tokiems rezultatams puikiai pasitarnauja galingiausias rinkoje esantis „Qualcomm“ procesorius.

„Samsung Galaxy S23“ išmanusis yra išties galingas, beveik toks pats galingas kaip ir likę šios serijos įrenginiai. Ir nors visi jie veikia su „Snapdragon 8 Gen 2“ procesoriumi, tačiau testų rezultatai šiek tiek skiriasi. Kaip galite matyti, „Galaxy S23“ šiek tiek atsilieka tiek nuo „Galaxy S23 Plus“, tiek ir nuo „Galaxy S23 Ultra“.

Skirtumas nedidelis, o skirtumo realiame gyvenime, veikiausiai, nepajus didžioji dalis naudotojų. Kalbant apie realų veikimą, viskas šiame „Galaxy S23“ sukasi itin greitai. Jokių problemų nei su žaidimais, nei su paprastomis kasdienėmis užduotimis. Sunku būtų tikėtis kažko kito, ne? Juk šis „Samsung“ mažylis, kaip bebūtų, aprūpintas itin galingu procesoriumi.

Trumpai galima paminėti ir tai, jog „Samsung Galaxy S23“ veikia su „Android 13“ operacinės sistemos versija bei „OneUI 5.1“ vartotojo sąsaja. Viso testavimo metu neteko susidurti su kažkokiomis problemomis, o atskiro paminėjimo vertas ir programinės įrangos palaikymas.

Per tris savaites į išmanųjį telefoną atkeliavo du programinės įrangos atnaujinimai. Tai rodo du dalykus. Pirma, aiškiai buvo klaidų ar spragų, kurių nepavyko pastebėti, nes dukart per mėnesį atnaujinti telefoną – tikrai nėra dažnas dalykas. Antra, „Samsung“ išties žengė didelį žingsnį į priekį ir rūpinasi savo vartotojų saugumu ir, žinoma, puikia vartotojo patirtimi.

Garsas

Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

Garsiakalbiai dažniausiai yra nr. 1 taikinys, į kurį taikosi kažkur sutaupyti siekiantis gamintojas, tačiau tai visiškai negalioja pigiausiam „Galaxy S23“ serijos modeliui.

Telefone montuojami stereo garsiakalbiai išties labai neblogi – garsumo čia netrūksta, garsas pakankamai subalansuotas ir bendras rezultatas stebinantis. Nors „Samsung“ nieko apie garsiakalbius nekalbėjo nei pristatymo metu, nei po jo, tačiau dabar jie skamba tikrai gerai.

Mano asmeninis favoritas, kuomet kalbame apie telefonų garsiakalbius, visuomet buvo didžiausias „Samsung“ konkurentas. 2023 metų bendrovės flagmanai privertė susimastyti ir dabar sakyčiau, kad tai yra vienas geriausių pasirinkimų, jeigu nuolat klausote muzikos ir nenaudojate ausinių. Tikrai.

Kameros

Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

Kaip ir praėjusių metų „Galaxy S22“, taip ir naujasis „Samsung Galaxy S23“ savo nugarėlėje turi tris kameras. Čia randame 50 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinę kamerą, 12 MP itin plataus kampo objektyvą, o trečioji kamera – 10 MP teleobjektyvas su 3x optinio priartinimo galimybe. Verta pastebėti, kad lygiai tokias pačias rasime ir brangesniame „Galaxy S23+“ modelyje. Tačiau dabar ne apie tai.

„Samsung“ pernelyg nesivargino atnaujinant savo kameras, bent jau šiam modelyje ir iš esmės siūlo beveik tą patį. Naudojama technika čia kone identiška, o ir nuotraukos labai panašios į tas, kurias gali fiksuoti „Samsung Galaxy S22“. Ir tai tikrai nėra bloga. Netgi, galbūt, priešingai.

„Samsung Galaxy S23“ fiksuojami vaizdai puikūs – nuotraukos puikiai subalansuotos, detalumas labai geras, ypatingai jeigu fotografuojama dienos metu. Spalvos, ir tos čia beveik pavyzdinės - be perdėto užryškinimo, bet su nedideliais grožio prieskoniais, kad paprastam vartotojui, prieš keliant į „Instaram“ ar kitus socialinius tinklus, nereikėtų gaišti laiko redagavimo programėlėse.

Savo galimybės šis išmanusis nusileidžia „Galaxy S23 Ultra“ modeliui, kurio apžvalgą netrukus rasite mūsų portale, tačiau tai nėra blogai. Tiesą pasakius, manau, kad „Galaxy S23“ variantas aprūpintas viskuo, ko gali prireikti vartotojui – galite fiksuoti puikius portretas, galite šiek tiek prisiartinti (juk yra 3x optinis priartinimas), galite fiksuoti plataus kampo nuotraukas. Nežinau ko dar galėtų reikėti. Aišku, jeigu fotografuojate mėnulį – tuomet jau teks susimokėti už „Ultra“.

Baterija

Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

„Samsung Galaxy S23“ serijos mažylis šiemet gavo kiek didesnę bateriją nei pernykštis modelis ir dabar čia rasime 3 900 mAh talpos akumuliatorių. Dar gauname ir 25W įkrovimą, 15W belaidį įkrovimą ir 5W spartą įkraunant kitus įrenginius.

Atlikome testus ir akivaizdų, jog „Galaxy S23“ modelis turi prasčiausią baterijos tarnavimo laiką. Tai galite matyti žemiau esančioje diagramoje. Tikslumo dėlei pasakysiu, kad testavimo taip – maksimalus ekrano ryškumas, įjungtas „Bluetooth“, „Wi-Fi“ ir automatinis ekrano pasukimas.

Visose situacijose šis mažylis atsilieka nuo kitų šeimos narių. Žinoma, čia naudojama mažiausios talpos baterija. Kaip bebūtų, atsižvelgiant į jūsų naudojimosi įpročius, tikėtina, kad pilno įkrovimo turėtų pakakti visai dienai. Gal ne visada, bet dažniausiai.

Jeigu dažnai žaidžiate žaidimus – veikiausiai teks turėti išorinę bateriją ar nešiotis su savimi įkroviklį. Tiesa, pastarojo, kaip tikriausiai jau žinote, jūs negausite su telefonu. Teks pasirūpinti patiems. Nėra didelė bėda, bent jau man. Ai, yra ir dar vienas niuansas.

Samsung Galaxy S23 / Luko Snarskio nuotr.

Standartinis „Samsung Galaxy S23“ turi lėčiausias įkrovimo galimybes tarp visų šios serijos įrenginių. „Plus“ modelis jau siūlo 45W, tiek pat suteikia ir „Ultra“. Tai reiškia, kad „Galaxy S23“ varianto įkrovimas truks kiek ilgiau, maždaug valandą ir dar keletas papildomų minučių. Nėra taip ir blogai, bet galėtų būti ir greičiau.

Verdiktas

Kaip jau kelis kartus minėjau, „Samsung Galaxy S23“ yra pigiausias šios serijos modelis. Kodėl tai taip svarbu? Nes už gerokai žemesnę kainą nei, tarkim, „Galaxy S23 Ultra“, jūs gaunate tai kas svarbiausia – kompaktiškas dydis, puikus ekranas, trys kameros, geras garsas ir tikrai ne prasta baterija.

Jeigu nenorite turėti milžiniško dydžio telefono – tai tikrai dėmesio vertas variantas. „Samsung Galaxy S23“ turi ganėtinai ženkliai prastesnį baterijos tarnavimo laiką, lėtesnį įkrovimą, tačiau visos kitos jo savybės yra puikios. Praėjusių metų modelis buvo arti ribos, kuomet galėjo drąsiai būtų lyginamas su didesniais serijos broliais, o dabar ta riba susilygino. Gal net buvo peržengta.

„Samsung Galaxy S23“ jums suteiks tikriausiai viską, ko išties reikia. Tad, jeigu jums nereikia labai didelio varianto ir maždaug dieną tarnaujanti baterija yra užtektinai – nematau priežasties kodėl reikėtų dairytis kažko kito. Na, nebent fotografuojate mėnulį, tuomet jau belieka tik „Ultra“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas