„Apple“ gudrybės niekada nesibaigia: rado būdą kaip apeiti Europos Sąjungos reikalavimus

TopCom.lt

2023-02-11, 11:16

0 komentarų

Europos Parlamentas (EP) dar praėjusių metų spalio pradžioje patvirtino teisės aktą, kuris leis ES vartotojams savo elektroniniams prietaisams naudoti bendrą USB Type-C kroviklį. Šie pakeitimai pradės galioti jau nuo 2024 gruodžio 28 dienos. Nuo šios dienos, visi telefonai, nešiojami garsiakalbiai, kameros, planšetės, ausinės ir ausinukai, pelės, klaviatūros ir daugybę kitos elektronikos privalės turėti USB-C įkrovimo lizdą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ gudrybės niekada nesibaigia: rado būdą kaip apeiti Europos Sąjungos reikalavimus

„Apple“ uždirba astronominį pelną parduodama savo prietaisų priedus. Nenuostabu, kad ji taip desperatiškai priešinosi Europos Sąjungos iniciatyvai, kuri reikalauja, kad USB-C jungtis būtų vienintelis universalus standartas visiems prietaisams.

Laimei, kompanijos absurdiški argumentai buvo atmesti ir priimtas įstatymas, dėl kurio „iPhone 15“ šeima šį rudenį atsisveikins su pasenusiu „Lightning“.

Bet jei manėte, kad unifikavimas padės užbaigti nepaprastai brangių kabelių ir kroviklių erą, neįvertinote „Apple“.

Kinijos entuziastai išsiaiškino, kad bendrovė ketina naudoti USB-C laidų šifravimą, todėl vartotojų turimi kitų gamintojų kabeliai tiesiog nebus suderinamos su „iPhone“. Ir tik tie gaminiai, kurie praeis „Apple“ mokamą MFi sertifikatą, galės būti naudojami su būsimais „iPhone 15“ serijos įrenginiais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas