„Apple“ išleido pirmąją viešą „iOS 18“ operacinės sistemos betą versiją: „iPhone“ bus galima naudotis ir lietuvių kalba, sužinokite, kaip tai padaryti

Lukas Snarskis

2024-07-18, 09:00

0 komentarų

Birželio mėnesį „Apple“ pristatė naująjį „iOS 18“ operacinės sistemos versiją, kuri daugeliui „iPhone“ išmaniųjų telefonų turėtojų bus prieinama jau šį rudenį. Bendrovė dabar leidžia išbandyti programėlių kūrėjams skirtą versiją, o pirmoji atvira beta versija bus išleista kitą mėnesį.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Apple“ išleido pirmąją viešą „iOS 18“ operacinės sistemos betą versiją: „iPhone“ bus galima naudotis ir lietuvių kalba, sužinokite, kaip tai padaryti

JAV technologijų bendrovė jau buvo išleidusi dvi bandomąsias „iOS 18“ operacinės sistemos versijas, kurios skirtos programėlių kūrėjams. Dabar šią platformą gali išbandyti ir visi norintys, mat „Apple“ išleido pirmąją „iOS 18“ atvirąją bandomąją versiją. Ją įsidiegti gali kiekvienas, turintis tam tinkamą telefoną.

Verta pastebėti, kad viešosios „iOS“ beta versijos paprastai yra saugesnės naudotojams, nes dauguma kūrėjų versijoje buvusių klaidų jau yra pašalintos. „Apple“ vis dar įspėja „iPhone“ telefonų turėtojus neįdiegti beta programinės įrangos į savo pagrindinius įrenginius.

Tie, kurie vis dėlto nori išbandyti naująsias beta versijas, turėtų pasidaryti visų savo duomenų atsargines kopijas ir užsiregistruoti į „Apple“ beta programinės įrangos programą.

„iPhone“ telefonu jau galima naudotis ir lietuvių kalba

Kartu su naująja „iOS 18“ operacinės sistemos versija atsirado ir naujų kalbų palaikymas, kas taps puikiomis naujienomis ir lietuviams. Naujoji platformos versija pagaliau pasiūlys ir lietuvių kalbą, o tokią galimybę galima išbandyti jau ir programėlių kūrėjams skirtoje bandomojoje versijoje.

Jeigu turite vieną iš „Apple“ išmaniųjų telefonų, kurie gaus „iOS 18“ – tuomet jums reikės įsidiegti „iOS 18 Beta“ programinės įrangos versiją. Kaip jau minėjome, pilna platformos versija bus išleista tik šį rudenį, o jeigu nenorite laukti – įsidiegti atnaujinimą galima ir dabar.

Reikėtų nepamiršti, kad naujausia „iOS“ operacinės sistemos versija šiuo metu yra testavimų stadijoje, todėl ir lietuvių kalbos vertimas nėra tobulas.

Lietuviškai bus pateikiama informacija telefono programėlėje, nustatymuose, kalendoriuje, o taip pat mūsų kalba pateikiama ir didžioji dalis informacijos pranešimų juostoje. Lietuviškai atvaizduojamos ir pagrindinės trečiųjų šalių programėlės, tokios kaip „Gmail“, „YouTube“. Tačiau išversta tikrai ne viskas.

Pavyzdžiui, „App Store“ aplikacijoje didžioji dalis informacijos yra atvaizduojama angliškai, o tas pats galioja ir daugeliui kitų trečiųjų šalių programėlių, įskaitant įvairius socialinius tinklus ir pan.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas