„Apple“ paskelbė naujausią finansinę ataskaitą: džiaugiasi puikiais telefonų pardavimais ir fiksuoją naują teikiamų paslaugų rekordą

Arnas Balčiūnas

2023-11-04, 16:15

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ šiemet pristatė nemažai naujų produktų. Kompanijos vadovai pademonstravo ne tik naujus išmaniuosius telefonus, tačiau ir daugybę kitų įrenginių – kompiuteriai, išmanieji laikrodžiai ir pan.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ paskelbė naujausią finansinę ataskaitą: džiaugiasi puikiais telefonų pardavimais ir fiksuoją naują teikiamų paslaugų rekordą

„Apple“ vadovai neseniai pasidalino naujausia ketvirčio ataskaita. Tai atskleidžia, jog bendrovės pajamos trečiojo šių metų ketvirčio metu siekė 83,35 mlrd., o pelnas – 21,33 mlrd. eurų. Ir nors JAV technologijų milžinės pajamos sumažėjo 1 proc., tačiau pelnas išaugo 10 proc., lyginant su analogišku laikotarpiu pernai.

Finansinė ataskaita atskleidžia ir tai, jog „iPhone“ išmaniųjų telefonų pardavimai leido surinkti net 49 proc. visų kompanijos pajamų. Paslaugų sektorius, kuriame priklauso tokios galimybės kaip „Apple Music“, „Apple TV+“ ar „iCloud“, fiksavo rekordinius rezultatus. Skelbiama, jog čia buvo surinkta net 22,77 mlrd. eurų.

„Šiandien „Apple“ džiaugiasi galėdama pranešti apie rekordines ketvirčio pajamas, gautas iš „iPhone“ pardavimų ir visų laikų pajamų iš paslaugų rekordą. Dabar, artėjant atostogų sezonui, turime stipriausią visų laikų produktų asortimentą, įskaitant „iPhone 15“ seriją ir pirmuosius anglies dioksido neišskiriančius „Apple Watch“ modelius - svarbų etapą siekiant, kad iki 2030 metų visi mūsų produktai neišskirtų anglies dioksido“, - kalbėjo bendrovės vadovas Timas Cookas.

Žvelgiant į kitus finansinius rodiklius, „Apple“ gaunamos pajamos iš kompiuterių pardavimų ir toliau mažėja. Analogiška tendencija matoma ir „iPad“ bei išmaniųjų laikrodžių pajamų eilutėse. Kaip bebūtų, blogiausi rezultatai susiję su „Mac“ kompiuterių pardavimais, kur fiksuojamos net 51 proc. sumažėjusios pajamos.

„Apple“ ir toliau sėkmingai prekiauja savo produktais JAV rinkoje, o taip pat Europoje bei Kinijoje. Amerikoje bendrovė surinko 37,35 mlrd. eurų pajamų, Europoje – 20,95 mlrd., o Kinijos rinkoje gautos pajamos siekia 14,06 mlrd. eurų.

Ekspertai ganėtinai atsargiai vertina „Apple“ perspektyvas paskutiniojo ketvirčio metu. Nors kai kurie ir nuogąstauja dėl galimų tiekimo grandinės problemų, kas gali sulėtinti naujųjų „iPhone 15“ ir „iPhone 15 Pro“ serijos išmaniųjų telefonų pardavimus. Kaip bebūtų, bendrovės vadovas Timas Cookas yra ramus ir įsitikinęs, jog „Apple“ sugebės patenkinti rinkos poreikius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas