Ateityje „Samsung“ gali naudoti tik savo kurtus procesorius: ketinama visiškai atsisakyti „Qualcomm“ lustų

Leonardas Sindaravičius

2021-10-16, 09:05 (atnaujinta 2023-03-05, 10:00)

2 komentarai (-ų)
Ateityje „Samsung“ gali naudoti tik savo kurtus procesorius: ketinama visiškai atsisakyti „Qualcomm“ lustų

Nors „Samsung“ tiekia ekranus ir atminties saugyklas daugybei kitų gamintojų, procesorių rinkoje ji vis dar per silpna, kad tiesiogiai konkuruotų su tokiais stambiais gamintojais, kaip „Qualcomm“ bei „MediaTek“, tačiau Korėjos technologijų kompanija kuo toliau, tuo labiau įrodo, jog geba kurti galingus procesorius. Kalbant apie energijos suvartojimą ir bendrą charakteristiką, „Exynos“ atrodo kaip puiki alternatyva minėtiems analogams. Būtent dėl to „Samsung“ ateinančiais metais žada padvigubinti savo pačios sukurtais „Exynos“ procesoriais veikiančių prietaisų gamybos mastą.

Pasak Korėjiečių tinklaraščio „ETNews“, dabar „Exynos“ procesoriais yra aprūpinti maždaug 20% rinkoje esančių išmaniųjų telefonų. Gal tai ir neatrodo kaip didelis skaičius, ypač kai kone kiekvienas nors šiek tiek technologijomis besidomintis asmuo jau žino apie šių procesorių egzistavimą, tačiau dar 2019-aisiais „Exynos“ paremtų įrenginių dalis tarp visų pasaulyje parduodamų išmaniųjų telefonų sudarė vos 10%. Verta paminėti, jog „Samsung“ nėra vienintelė naudojanti savo sukurtus procesorius - Kinų gamintojai „Vivo“ ir „Meizu“ taip pat turi įrenginių, „varomų“ „Exynos“.

Nors pradžioje didelė dalis vartotojų buvo nepatenkinti prastu efektyvumu ir aukšta temperatūra (nepaisant itin gerų testų rezultatų), netrukus nebeliks priežasčių skųstis, mat „Samsung“ nenustojo dirbti ties šiais procesoriais. Jų branduoliai buvo patobulinti, pagerinant našumą bei ištaisant temperatūros problemas ir buvusias 5G ryšio spragas. Tikėtina, jog su sekančia karta „Exynos“ bus dar geresni.

Kitas svarbus šuolis kompanijos kelyje į procesorių gamybos lyderę yra partnerystė su „AMD“ - šių kompanijų bendradarbiavimo dėka buvo sukurti mobilūs grafikos procesoriai, kurie bus integruoti į „Exynos 2200“. Pastaruosius išbandyti bus galima tik sekančiais metais, mat jų debiutas numatomas „Galaxy S22“ išmaniųjų telefonų serijoje.

Manoma, jog po poros metų maždaug 50-60% „Samsung“ sukurtų išmaniųjų įrenginių veiks su pačios kompanijos sukurtais procesoriais. Tokios spėlionės nėra iš piršto laužtos - žinoma, kad gamintoja praplėtė su šių komponentų gamyba susijusius fabrikus ir planuoja padidinti finansavimą.

Taip pat tikėtina, jog jau 2022-aisiais „Samsung“ padidins bendrą pagamintų išmaniųjų telefonų kiekį maždaug 50-60mln. vienetų - tai reikštų, kad per metus pasaulio parduotuves pasiektų net 320mln. įrenginių. Žinant, kad kompanijos sulenkiamų telefonų „Galaxy Z Flip“ bei „Z Fold“ pardavimai patenkina lūkesčius, kitąmet galime sulaukti ir šių įrenginių serijos pagausėjimo - galbūt ir į juos bus integruojami „Exynos“ procesoriai vietoje dabar naudojamų „Qualcomm“?

2 komentarų

Wissen

Na gal bus Exynos geresni ir jiem užteks savo naudot, kaip kad apple, aišku nemanau, kad atsisakys kitu gal ten des i tam tikrus modelius žemesniu klasiu koki mediatek ar snapdragon i vidutines klases. Bet manau gal Exynos su amd gpu bus pagerejas. Seniau dominavo snapdragon visad bet nereiškia kad niekas negalėtu pranokt jo :/ apple irgi savo patys gaminasi procesoriu.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas