Daugelis telefonų turėtojų šias naujienas pasitiks plojimais: „Google“ rado naują būdą kaip apsaugoti jūsų pinigus nuo sukčių, sužinokite, kas vyksta

Lukas Snarskis

2024-02-08, 17:11

0 komentarų

„Google Play“ parduotuvė šiuo metu yra didžiausia tokio tipo programėlė pasaulyje, kuri įdiegta kone kiekviename „Android“ išmaniajame telefone. „Google“ nuolat atnaujina ne tik šią parduotuvę, bet ir rūpinasi įvairiomis „Android“ naujovėmis, kurios suteikia vartotojams papildomų galimybių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Daugelis telefonų turėtojų šias naujienas pasitiks plojimais: „Google“ rado naują būdą kaip apsaugoti jūsų pinigus nuo sukčių, sužinokite, kas vyksta

Telefonuose esančių programėlių atnaujinimas – itin svarbi procedūra, kuri leidžia išbandyti naujoves, tačiau taip pat suteikia ir papildomo saugumo. Naudotojų saugumu rūpinasi ir „Google Play Protect“ sistema, kuri jau netrukus gali sulaukti didžiulio atnaujinimo.

Remiantis naujausia informacija, „Google Play Protect“ sulauks dar vieno saugos lygio, kuris turėtų sumažinti finansinio sukčiavimo galimybes. Vis dar kuriamas projektas netrukus bus testuojamas Singapūre, o vėliau turėtų būti naudojamas ir kitose rinkose.

„Google“ paskelbė naują savo tinklaraščio įrašą, kuriame pasidalino daugiau informacijos apie tai. Jame teigiama, kad pasaulinio kovos su sukčiavimu aljanso (angl. Global Anti-Scam Alliance) ataskaitoje atskleidžiama, kad apie 78 proc. apklausos respondentų per pastaruosius metus patyrė bent vieną sukčiavimo atvejį. 45 proc. respondentų pastebėjo, kad per pastaruosius 12 mėnesių sukčiavimų smarkiai padaugėjo.

Siekdama spręsti šią problemą, „Google“ bendradarbiauja su Singapūro kibernetinio saugumo agentūra (CSA) ir pradeda bandomąjį apsaugos nuo sukčiavimo projektą. Pirmasis bandomasis projektas bus skirtas tik „Android“ telefonų naudotojams Singapūre.

Vykdant bandomąjį projektą, realiuoju laiku, bus nustatomi visi paleidimo laikotarpio leidimai, kurių prašo programėlės, kai naudotojas ją parsisiunčia. Bus ieškoma tokių užklausų kaip RECEIVE_SMS, READ_SMS, BIND_Notifications ir „Accessibility“.

Šiuo projektu siekiama užblokuoti bet kokių programėlių diegimą, kai yra aptinkamas vienas iš aukščiau paminėtų leidimų prašymas. Negana to, informaciją apie tai gaus ir išmaniojo telefono savininkas, kuris gaus pranešimą apie aplikacijos bandymus gauti tam tikras prieigas.

„Google“ taip pat atkreipė dėmesį į kai kuriuos protokolus, skirtus programėlių kūrėjams. Kompanijos atstovai pasiūlė kūrėjams įsitikinti, kad leidimai, kurių prašo jų programėlė, atitinka mobiliosios nepageidaujamos programinės įrangos principus.

Programėlės turėtų prašyti tik esminių leidimų, reikalingų sklandžiam jos veikimui. Jei kūrėjas vis dėlto susiduria su problemomis, jis gali remtis atnaujintomis „Google“ gairėmis dėl „Play Protect“ įspėjimų. Jie taip pat gali pateikti skundą, jei problema lieka neišspręsta.

Priminsime, jog dar 2023 metais „Google“ įdiegė funkciją, kuri ragino naudotojus tikrinti nežinomas programas, kad būtų išvengta sukčiavimo. Ši funkcija skenuodavo aplikacijas kodo lygmeniu ir aptikus galimų grėsmių - informuodavo naudotoją, kad šis imtųsi atitinkamų veiksmų ir neįdiegtų programėlės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas