Europos Sąjungos reikalavimai duoda vaisių: „Spotify“ naudotojai „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiuose jau gali matyti prenumeratų kainas

Lukas Snarskis

2024-08-16, 07:55

0 komentarų

Europos Komisija (EK) dar kovo mėnesį skyrė „Apple“ didžiulę 1,8 mlrd. eurų baudą už piktnaudžiavimą dominuojančia padėtimi muzikos transliavimo srityje. Ši nuobauda buvo susijusi su įrenginiais, kurie naudoja „iOS“ ir „iPadOS“ operacines sistemas.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Europos Sąjungos reikalavimai duoda vaisių: „Spotify“ naudotojai „iPhone“ ir „iPad“ įrenginiuose jau gali matyti prenumeratų kainas

Būtent „Spotify“ 2019 metais pateikė pirminį skundą Europos Sąjungai, o dabar Stokholme įsikūrusi srautinio siuntimo paslauga pasiekė nedidelę pergalę, kur jos „iOS“ ir „iPadOS“ programėlės gali rodyti prenumeratos kainas ir reklaminius pasiūlymus.

Deja, kol kas nėra tiesioginės nuorodos į išorines mokėjimo platformas t. y. oficialią „Spotify“ svetainę, nes joms būtų taikomas 27 proc. komisinis mokestis už pardavimus trečiųjų šalių sistemose.

„Spotify“ leidžiama nukreipti vartotojus užsisakyti jos paslaugą per savo svetainę, tačiau iš tikrųjų nerodant domeno ar neturint jo hipersaito. Norėdami patikrinti kainų lygius, „iOS“ ir „iPadOS“ vartotojai gali eiti į „Spotify“ programėlės „Settings“ > „Account“ > „See available plans“.

Negana to, šios programėlės kūrėjai turi ir specialų pasiūlymą tiems, kurie naudojasi „iPhone“ išmaniaisiais telefonais ar „iPad“ planšetiniais kompiuteriais Europoje. Tokie vartotojai gali gauti 3 mėnesių trukmės nemokamą prenumeratą, kuri vėliau būtų pratęsiama už įprastinę kainą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas