Europos telefonų rinkoje pernai buvo karšta: daugelis gamintojų fiksavo istorinius rezultatus

Lukas Snarskis

2022-02-01, 13:15 (atnaujinta 2022-11-29, 09:06)

0 komentarų
Europos telefonų rinkoje pernai buvo karšta: daugelis gamintojų fiksavo istorinius rezultatus

2021 metai buvo gerokai sėkmingesni daugeliui išmaniųjų telefonų gamintojų. Jau žinome, kad rinkoje buvo užfiksuotas pardavimų augimas, o mūsų regione jis siekė maždaug 8 proc., lyginant su 2020 metais. Ir nors tai yra geras ženklas, tačiau ikipandeminio lygio pasiekti nepavyko.

Nepaisant to, Europoje vyko įtempta kova tarp pirkėjų simpatijų, o tokios konkurencijos dar nėra buvę. „Counterpoint Research“ tyrimas atskleidžia, jog 2021 metais, Europoje, pirmaujanti bendrovė keitėsi net keturis kartus. Tai puikiai iliustruoja „Samsung“ turimas pranašumas prieš „Apple“, kuris siekia vos 1 proc.

Kaip galima matyti iš aukščiau esančios lentelės, „Samsung“ paskutinio metų ketvirčio metu užėmė 33 proc. visos rinkos, „Apple“ atiteko 32 proc. dalis. Trečioje pozicijoje rikiuojasi „Xiaomi“ su 15 proc., o toliau matome „Oppo“, 7 proc., „Realme“ bei „Vivo“. Žvelgiant į visų metų perspektyvą – nesunku pastebėti, jog Pietų Korėjos milžinės pranašumas atrodo kur kas solidžiau.

2021 metais didžiausią rinkos dalį pelnė „Samsung“, kuri užėmė 32 proc. Įdomu ir tai, jog 2020 metais šios bendrovės užimama rinkos dalis buvo identiška, tačiau pardavimai išaugo 6 proc. Antroje pozicijoje rikiuojasi JAV milžinė „Apple“, kuri pelnė 26 proc. rinkos ir užfiksavo 25 proc. augimą, lyginant su ankstesniais metais. Trečioje vietoje – „Xiaomi“, o toliau rikiuojasi „Oppo“, „Realme“ ir „Vivo“.

Bene įdomiausia dalis yra ta, jog nepaisant ganėtinai aiškaus „Samsung“ pranašumo bendroje metų ataskaitoje, konkurencinė kova trumpuoju periodu vyko kur kas įtemptesnė. Pietų Korėjos milžinė pirmavo kone visus, tačiau „Apple“ buvo pavykę aplenkti savo konkurentus dukart, o birželio mėnesį į viršūnę buvo pakilusi ir „Xiaomi“.

Verta pastebėti ir tai, jog gruodžio mėnesį istorinį pasiekimą užfiksavo ir „Apple“. JAV bendrovė paskutinį 2021 metų mėnesį užfiksavo didžiausią užimamos rinkos dalį istorijoje. Paminėti verta ir Kinijos milžinė „Xiaomi“, kuri tą patį mėnesį fiksavo didžiausius savo produkcijos pardavimus Europoje. Puikius metus Senajame žemyne turėjo ir „Oppo“, „Vivo“ ir „Realme“, kurios taip pat fiksavo geriausius rezultatus mūsų regione.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas