„Google“ gali imtis kiek netikėtų veiksmų: mes vis dar laukiame „Android 15“ operacinės sistemos atnaujinimo, o jau kalbama apie dar naujesnę versiją

Lukas Snarskis

2024-10-03, 19:55

0 komentarų

Prieš keletą savaičių įvyko „Google“ spaudos konferencija, kurios metu bendrovė pristatė naujuosius „Pixel 9“ serijos išmaniuosius telefonus. Ankstesnį nei įprastą pristatymą pažymėjo ir tai, jog naujieji flagmanai veikia su pernai išleista „Android 14“ operacinės sistemos versija.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Google“ gali imtis kiek netikėtų veiksmų: mes vis dar laukiame „Android 15“ operacinės sistemos atnaujinimo, o jau kalbama apie dar naujesnę versiją

„Google“ jau išleido „Android 15“ operacinės sistemos versiją, kuri skirta kūrėjams, tačiau oficialaus išleidimo dar gali tekti šiek tiek luktelti. Daugelis šaltinių nurodo, kad oficialus programinės įrangos išleidimas įvyks kiek vėliau šį mėnesį.

Nors tikimasi, kad „Android 15“ į palaikomus „Pixel“ bus pradėta diegti tik spalio 15 dieną, panašu, kad „Google“ jau galvoja apie „Android 16“ operacinės sistemos versijos išleidimą. Verta pastebėti, kad tai įvyksta daug anksčiau nei įprastai.

Naujienos apie „Android 16“ išleidimą antrąjį ketvirtį ateina iš „Google“ kūrėjams skirto „Android 15“ suderinamumo apibrėžimo dokumento, taip pat kelių „Android“ atvirojo kodo projekto pataisų, kuriose visose minimi dideli pakeitimai, perkeliami į „25Q2“ arba „25Q2/Android W“.

W yra abėcėlės raidė, esanti po V, o „Android 15“ turėjo kodinį pavadinimą „Vanilla Ice Cream“, taigi akivaizdu, kad „W“ yra „Android 16“. Tai sakydama „Google“, matyt, neseniai nusprendė praleisti kelias raides ir kodinį pavadinimą „Baklava“.

Tai būtų gana reikšmingas strategijos pokytis, tačiau, kita vertus, „Google“ šiemet panašiai pakeitė savo aparatinės įrangos skelbimą iš įprasto spalio į rugpjūčio mėnesį, todėl susidarė keista situacija, kai naujieji „Pixel“ išmanieji pradėti pardavinėti su „Android 14“, nes „Android 15“ platformos versija nėra išleista iki šiol.

Jei „Android 16“ pasirodys iki kitų metų birželio pabaigos, o „Google“ kitą išmaniųjų telefonų pristatymą surengtų rugpjūčio mėnesį – tai reiškia, kad naujieji „Pixel 10“ serijos įrenginiai galėtų debiutuoti su jau įdiegta naujausia „Android“ operacinės sistemos versija.

Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad tai yra tik užuominos, kurios aptiktos „Google“ kuriamos platformos kode. Net jei taip ir būtų, viskas dar gali pasikeisti - tiek „Android 15“, tiek „Android 14“ išleidimas buvo atidėtas dėl paskutinę minutę iškilusių problemų, taigi taip gali nutikti ir su „Android 16“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas